Момчил Неков: За конкуретно българско селско стопанство е необходимо запазване на директните плащания от ЕС след 2020 година и национална стратегия

"Модернизирана, по-интелигентна, по-устойчива, по-справедлива и по-добре финансирана обща селскостопанска политика в периода 2020 - 2027 година трябва да се основава на общи европейски цели, правила, инструменти и проверки. За това трябва да настояват евродепутатите", коментира за Радио Стара Загора българският евродепутат Момчил Неков.

Според него българското правителство трябва да изготви национална стратегия за ребалансиране на сектора и да настоява за запазване на сегашното ниво на директните плащания в периода след 2020 година. В противен случай, при намаляване на субсидиите, има опасност от развитие на монокултурно земеделие, засилване на вътрешната миграция и обезлюдяване на цели региони от страната.

Повишаване доходите на заетите в селското стопанство, въвеждането на модерни технологии и иновации, подобряване на инфраструктурата в селските райони са част развитието на конкурентна българска селскостопанска продукция е становището на Момчил Неков.


Още от категорията

Тийнзона и руски информационен център ще има до края на годината в РБ "Захарий Княжески"

До края на годината ще имаме тийнзона и руски информационен център“, съобщи за Радио Стара Загора Дарина Кондратцева, главен библиотекар „Обслужване“ на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Тя информира още , че в момента учениците и..

публикувано на 17.07.18 в 16:38

На 27 юли наблюдаваме най-дългото пълно лунно затъмнение за този век

„Само след няколко дни ще имаме възможност да видим най-дългото пълно лунно затъмнение за този век. Очаква се спътникът на Земята да придобие тъмночервен цвят“, каза за Радио Стара Загора астрономът Пепа Ганчева. На 27 юли 2018 г. ще можем..

публикувано на 17.07.18 в 16:10

Цветанов: Обезщетенията за животновъдите ще са в максималните размери, ще бъдат изплатени във възможно най-кратки срокове

В седем общини на територията на две области - Ямбол и Бургас, доказано има чума по овцете и козите, а депутатите поискаха от изпълнителната власт да информира по-добре хората по места и населението като цяло за мерките сега и в бъдеще. Това стана..

публикувано на 17.07.18 в 13:45

Полиция пази проходите на територията на област Стара Загора заради огнищата на чума

Присъствие на постоянни полицейски постове е осигурено от днес на двата прохода, които са на територията на Област Стара Загора – Прохода на Републиката и Шипка. Те ще извършват проверки с цел недопускане на  превозването на потенциално опасни..

публикувано на 17.07.18 в 13:23

Първата учебна година в Технически колеж – Казанлък завърши успешно

Първата учебна година в Технически колеж – Казанлък завърши успешно. В продължение на два семестъра пред студентите бяха изнесени лекции, полагащи основата на инженерното им образование. Сред тях са фундаменталните дисциплини като "Висша..

публикувано на 17.07.18 в 11:25

Демони и будистки икони показва тибетска изложба

Изложба „Изкуството на Тибет“ ще гостува цяло лято на историческия музей в Свиленград. 120 експоната разкриват тайните на мистичната източна култура. Изложбата е дарение от китайското посолство на музея в Димитровград. Експонатите разкриват..

публикувано на 17.07.18 в 08:25

Отвори врати килийното училище в Мъглижкия манастир „Св. Николай Мирликийски”(снимки)

Килийното училище  в Мъглижкия манастир „Св. Николай Мирликийски” отваря врати за туристи и поклонници благодарение на членовете на Сдружение „ТворецЪ“. Художници, скулптури и занаятчии, водени от силното желание да съхранят историята и..

публикувано на 16.07.18 в 17:21

Потушиха пожар в парк "Бранителите на Стара Загора"

Пожар възникна в парк „Бранителите на Стара Загора“ в ранния следобед днес. Сигналът за огъня е подаден в оперативния център към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  в 13.48 часа. На място са изпратени два..

публикувано на 16.07.18 в 16:42

Безплатни обучения по проекта „Дигитален гараж“ в Стара Загора

Безплатни обучения по проекта „Дигитален гараж“ ще се проведат в Стара Загора утре, 17 юли, и на 26 юли . Те са организирани от Google и партньорите им в БългарияСофтУни Диджитал, с подкрепата на Община Стара Загора. Семинарите ще се..

публикувано на 16.07.18 в 16:23

Пореден успех за старозагорските математици

13 медала, от които 4 златни, спечелиха 11 българчета на международната олимпиада по математика World Mathematics Invitational в столицата на Южна Корея - Сеул. Това съобщи за Радио Стара Загора старозагорският математик и водач на..

публикувано на 16.07.18 в 14:21