Туристи от Туристическо дружество "Сърнена гора" Стара Загора покоряват европейски първенци

25 туристи от Стара Загора, Бургас и Дряново участват в десетдневен евротур „Високи Татри“, от 06 до 16 юли 2018 година, за покоряване на най-високите върхове на няколко европейски страни- Унгария -вр. Кекеш /1015 м. н. в., Чехия- връх Снежка /1602 м. н. в./, Полша- връх Риси /2500 м. н. в./ и в Словакия- втория по височина връх Ломниски / 2634 м.н. в./. Организатор на експедицията “Високи Татри“ е Туристическо дружество „Сърнена гора“ Стара Загора. Инициативата е част от проекта „Европейски първенци“ на дружеството за изкачване на най-високите планински върхове на всички европейски страни. За участниците е предвидена и богата културна програма, като в маршрутите са включени интересни природни забележителности и културно-исторически обекти, съобщи за Радио Стара Загора един от участниците в експедицията Петър Петров:Още от категорията

Протестът в Стара Загора - ден трети премина с инцидент

Млад мъж беше отведен в Първо РПУ от полицията, която охраняваше протеста на старозагорци тази вечер. По информация на ОД на МВР причината е, че се е отклонил от колоната на шествието, с което е създал предпоставка за ПТП. На Таньо Димов е съставен акт,..

публикувано на 13.11.18 в 19:20

Започна кампанията за изкупуване на тютюн

В повечето райони на страната започна изкупуването на тазгодишната реколта от тютюн. От едролистния сорт „Бърлей“ вече са изкупени към 50-60 тона.  Интерес има и при тютюна от сортова група „Виржиния“, а всеки момента ще започне изкупуването и на..

публикувано на 13.11.18 в 17:38

ОИЦ - Стара Загора с акция за залесяване

В петък - 16 ноември Областния информационен център – Стара Загора съвместно с Държавно горско стопанство Стара Загора организират акция по залесяване. Инициативата е във връзка с отбелязаната през последната десетдневка на октомври Европейската..

публикувано на 13.11.18 в 17:34

"Азбукари" издигат паметник на добрината

Идеята за издигане на паметник на добрината с лика на дядо Добри набира все по-голяма сила. Това сподели в ефира на Радио Стара Загора Цветомир Николов от сдружение „Азбукари“, което е инициатор на благородната инициатива. Гимназията по..

публикувано на 13.11.18 в 15:54

Славейкови дни в Стара Загора от днес до 19 ноември - снимки

С обявяване на стихотворението „Татковина“ на Петко Рачов Славейков за химн на едноименното Второ основно училище в Стара Загора започнаха тазгодишните Славейкови дни. Вчера е била открита и изложба , в която участват ученици от всички класове..

публикувано на 13.11.18 в 14:14

Протест срещу високите цени на горивата, данъците и "Гражданска отговорност" в Стара Загора - Ден трети

Протестите срещу високите цени на горивата, данъците и очаквания скок на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" продължават и днес. За трети пореден ден излизат и старозагорци. Протестът ще започне от 18ч. в градския парк "Пети..

публикувано на 13.11.18 в 13:51

Гражданите да протестират в рамките на правата им

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова гражданите да протестират в рамките на правата им, разрешени от закона.  Той коментира, че разпоредил там където протестите са заявени в общината и е спазен реда, полицаите да организират..

публикувано на 13.11.18 в 13:23

Мъж загина при катастрофа в Стара Загора

Катастрофа между две леки коли отне живота на мъж, а друг е пострадал, съобщи за Радио Стара Загора Радослав Николов от Областната дирекция на МВР - Стара Загора. Произшествието е станало в района на летище Стара Загора около 9 часа. Движението не..

публикувано на 13.11.18 в 12:14

Кредит за до 9 милиона евро ще тегли Община Ямбол

Община Ямбол е една от най-стабилните финансово и отговорни към гражданите общини. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора кметът на Ямбол Георги Славов. Той посочи изграждането на улично осветление и поставянето на видеонаблюдение на ключовите..

публикувано на 13.11.18 в 09:57

В Павел баня ще има нов Филиал за спешна медицинска помощ

Министерството на здравеопазване ще започне изграждането на нова сграда на филиала за спешна медицинска помощ в Павел баня. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“, а стойността му ще бъде между 230 и 240 хиляди лева..

публикувано на 13.11.18 в 08:35