Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушайте Дербито на Стара Загора пряко по Радио Стара Загора и "Хоризонт"

Седмото в историята издание на Дербито на Стара Загора между "Верея" и "Берое" ще се играе тази вечер от 20:45 ч. на стадион "Трейс Арена" в старозагорския квартал Кольо Ганчев. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Радио Стара Загора и "Хоризонт" с коментара на Чавдар Златев и Десислав Тенев.

До момента беройци имат 4 победи срещу градския си съперник при един успех за "Верея" и едно равенство. Головата разлика е 6:1 в полза на "зелените". От началото на сезона "Верея" записа нулево равенство срещу "Септември" у дома и загуби с минималното 0:1 с гол в края на срещата при гостуването си на "Етър". Беройци пък записаха две равенства 1:1 срещу "Славия" и "Лудогорец".

Старши треньорът на „Берое“ Алекандър Томаш може да разчита на всички свои футболисти, тъй като в лагера на тима няма наказани или контузени играчи.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Ерол Алкан, Матеус Леони, Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Мартин Райнов, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Георги Давидов от Велико Търново е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Милен Арабаджиев от Велико Търново и Никофор Велков от Севлиево, а четвърти съдия е Стефан Павлов от Бургас. Делегат на БФС е Райчо Райчев от Сливен, а Евгени Георгиев от Пловдив ще оцени работата на съдийството.

Няма официална информация за групата на "Верея" за срещата, но се очаква отново "сините" да са с ограничен състав. Наставникът Иван Колев ще се опита да се противопостави на "Берое" с най-доброто, с което разполага. Вчера стана ясно, че верейци са подписали за една година с юношата на Ланс Билел Аит Малек. Има вероятност той да играе днес в градското дерби.
Билетите за мача са на цена от 5 лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40

Атанас Апостолов: Убедителна победа постигнахме срещу втория тим на "Локо" Пловдив

"Съставът на "Розова долина" продължи победния си ход като надигра втория тим на "Локомотив" Пловдив с 5:2. Допуснахме ранен гол във вратата ни още в началото на мача. Все пак до края на първото полувреме реализирахме три попадения и резултата..

публикувано на 21.04.24 в 12:47

Живко Желев: Бяхме по-силни и заслужено бихме с разлика

"Надиграхме тима на "Ямбол" с 5:0, като диктувахме събитията на терена от самото начало на срещата. На почивката водехме 2:0, а през втората част реализирахме още три попадения. Хубав мач и добър успех. Добре е, че "Несебър" победи "Спартак"..

публикувано на 21.04.24 в 12:33