Автоинструкторът Митко Трайков: Държавна политика е да се дават изпитите за шофьорски книжки

Митко Трайков

Корупцията на всички нива и липсата на контрол от страна на държавата е основната причина да има купени и продадени шофьорски книжки в България. Това заяви в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора автоинструкторът Митко Трайков. "Това е държавна политика да се продават изпитите за книжки. Десетина години се борим с това явление, но това зависи от хората от най-високо ниво", каза Трайков. 

Той определи като добра идеята сегашния закон за движение по пътищата да се профилира в три отделни, включващи и закон за водачите и за превозните средства. По думите му предложението в този си вид обаче включва механично разделяне на сегашния закон, като философията му остава същата, а това няма да промени нищо, обясни автоинструкторът. Института за пътна безопасност, в който членува и Трайков предлага новият закон да се запишат определени права на водачите, както и институциите да поемат вина при катастрофи, причинени например заради лоша инфраструктура. В момента водачите нямат права, смята автоинструкторът. 

Митко Трайков съобщи още, че състоянието на Николай Колев – Босия е много влошено след 57 дни главна стачка. "На легло е и в тежко състояние, но е решен да продължи до края и продължава да настоява за оставката на министър Ивайло Московски", заяви Митко Трайков.

Още от категорията

Нараства количеството на обработваемата земя в България

Продължава тенденцията да расте количеството на обработваемата земя в България. Това показва, че бизнеса се развива, коментира Стайко Стайков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи. По думите му въпреки положителната..

публикувано на 16.01.19 в 15:13

Завърши поредната кампания за смяна на личния лекар в Ямбол

Завърши поредната кампания за смяна на личния лекар, съобщават от Районната здравноосигурителна каса в Ямбол. В периода от 1-ви до 31-ви декември 2018 г. общо 2056 здравноосигурени лица от област Ямбол са сменили общопрактикуващия си лекар. За..

публикувано на 16.01.19 в 14:57

Оставиха в ареста нападателя на курсантите

Районният съд в Казанлък определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 32-годишния Йордан Пенев, който нападна с брадва автомобила на курсанти от военното училище във Велико Търново.  На мъжът е предявено обвинение за това, че на..

публикувано на 16.01.19 в 13:07

Червеният кръст в Сливен дари 3018 лв. за нов кувьоз в областната болница

Българският червен кръст в Сливен дари 3 018 лева за кувьоз на областната болница. Средствата са събрани от Коледната кампания на БЧК от продажбата на специално нарисувани картички от шестокласничките в ПМГ "Добри Чинтулов" Веселина Гидикова и..

публикувано на 16.01.19 в 09:57

Приключи зимното преброяване на водолюбивите птици у нас

Приключи 43-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици у нас. Това е една от най-мащабните акции в Европа и страни от Африка и Близкия Изток, целяща да проследи промените във видовия състав и численост на зимуващите птици, както и какво е..

публикувано на 16.01.19 в 09:49

Намаляват противообществените прояви на младежи в община Стралджа

Противообществените прояви на деца и младежи в община Стралджа намаляват, информира Живка Йорданова, юристконсулт в общината и секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви. През 2018 г. са водени 15 възпитателни дела, при..

публикувано на 16.01.19 в 09:15

В Хасково насърчават предприемачи с конкурс

„Предизвикай предприемача в себе си“- така се нарича конкурса обявен от Бизнес Център- Марица в Хасково по проект „Занаяти и социална икономика: Движеща сила за растеж в Трансграничния регион-с Гърция“. Финансирането е осигурено по Програмата..

публикувано на 16.01.19 в 09:13

Слаб снеговалеж и -9 градуса на прохода Шипка

Пътната обстановка в Старозагорска област е нормална. Няма ограничения на движението по нито един от републиканските пътища. Около 7ч. сутринта тази сутрин слаб снеговалеж има единствено на прохода Шипка, но пътните настилки са обработени. Това..

публикувано на 16.01.19 в 07:25

Община Стара Загора започва изграждането на 69 социални жилища

Община Стара Загора подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на ОПРР 2014-2020  за реализацията на проект „Изграждане на социални жилища в град Стара Загора“. Стойността на проекта е близо 3,3 млн.лв., от които 100 000 лв...

публикувано на 16.01.19 в 05:56

Лекари: Не се самолекувайте при грип!

Старозагорска област е в грипна епидемия от днес. По данни на Регионалната здравна инспекция през миналата седмица заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания е достигнала епидемични стойности- 265 болни на 10 000 човека. По препоръка..

публикувано на 15.01.19 в 15:59