Автоинструкторът Митко Трайков: Държавна политика е да се дават изпитите за шофьорски книжки

Митко Трайков

Корупцията на всички нива и липсата на контрол от страна на държавата е основната причина да има купени и продадени шофьорски книжки в България. Това заяви в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора автоинструкторът Митко Трайков. "Това е държавна политика да се продават изпитите за книжки. Десетина години се борим с това явление, но това зависи от хората от най-високо ниво", каза Трайков. 

Той определи като добра идеята сегашния закон за движение по пътищата да се профилира в три отделни, включващи и закон за водачите и за превозните средства. По думите му предложението в този си вид обаче включва механично разделяне на сегашния закон, като философията му остава същата, а това няма да промени нищо, обясни автоинструкторът. Института за пътна безопасност, в който членува и Трайков предлага новият закон да се запишат определени права на водачите, както и институциите да поемат вина при катастрофи, причинени например заради лоша инфраструктура. В момента водачите нямат права, смята автоинструкторът. 

Митко Трайков съобщи още, че състоянието на Николай Колев – Босия е много влошено след 57 дни главна стачка. "На легло е и в тежко състояние, но е решен да продължи до края и продължава да настоява за оставката на министър Ивайло Московски", заяви Митко Трайков.

Още от категорията

Осветиха 10-метровия кръст край село Гарваново

Кметът на община Хасково Добри Беливанов присъства на освещаването на 10 метров кръст край село Гарваново.  Ритуалът бе отслужен от отец Златко, в деня на Успение на Св.Богородица, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Металният кръст..

публикувано на 16.08.18 в 10:43

В Сливен се провеждат летни занимания "Училище за принцове и принцеси"

Летни занимания "Училище за принцове и принцеси" са организирани за децата в Сливен, съобщи педагогът и лектор Ани Николова. В заниманията участват деца на възраст между 8 и 13 години.  Училището за неформално образование дава на децата знания и..

публикувано на 16.08.18 в 10:10

Национален възпоменателен събор на повод 115 годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

На 18 август в местността Петрова нива край Малко Търново ще се проведе Националният възпоменателен събор на повод 115  годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Проявата е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, а..

публикувано на 16.08.18 в 09:51

Завишени стойности на уран и алфа активност във водата в Харманли

   В Харманли днес започва снабдяването с минерална вода на здравни, социални и детски заведения. Вчера водата беше забранена за пиене и готвене заради наличието на завишени стойности на уран и алфа активност.  В града ще бъдат поставени..

публикувано на 16.08.18 в 09:43

Над 100 излезли от употреба автомобили са регистрирани в община Стара Загора

Над 100 излезли от употреба автомобили са регистрирани в община Стара Загора за периода 2016-2017 година. От тях около 40 са транспортирани принудително. През тази година са преместени 12, а на още 20  автомобила се установяват собствениците, за да им..

публикувано на 16.08.18 в 09:17

Уникален албум, посветен на освобождението на България, ще бъде представен днес в Художествена галерия Казанлък

" Освобождението на България – ликовете на Войната и Паметта“- така е озаглавен албумът, подготвен от колектив от български и руски историци, по повод 140 години от освобождението на България от османско владичество. Сред редакторите и съставители..

публикувано на 16.08.18 в 09:10

Стартираха дейностите за създаване на туристически район „Долината на розите“

Учредиха Комитет по създаването на туристически район „Долината на розите“. Участници в събитието бяха представители на Министерството на туризма, на Областна администрация Сливен,Областният управител на Стара Загора Гергана Микова и  кметовете на..

публикувано на 15.08.18 в 15:45

Александър Симов е против Закон за борба с фалшивите новини

Закон за борба с фалшивите новини ще ограничи допълнително свободата на медиите в България и аз съм категорично против приемането на подобни текстове- заяви за Радио Стара Загора депутатът от БСП и член на медийната комисия Александър Симов...

публикувано на 15.08.18 в 14:06
Велко Кънев

Музейна сбирка посветена на Велко Кънев откриват в родния му Елхово

Постоянна експозиция по повод 70-годишнината от рождението на бележития български актьор Велко Кънев ще бъде открита в родния му град Елхово на 15 август. За тази цел общинският съвет е предоставил двуетажна къща в центъра на града, която е..

обновено на 15.08.18 в 09:16

Шипка празнува днес

Навръх големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица в храма „Успение Богородично“ тази сутрин ще бъде отслужена тържествена литургия. Това съобщи в предаването "Репортер" кметът на живописното балканско градче  Василка Панайотова . През..

публикувано на 15.08.18 в 09:05