Агенция по заетостта

Питат отново работодателите какви кадри им трябват

254 са фирмите от област Стара Загора в извадка за целенасочено анкетиране за потребност от работна ръка. По населено място на управление броят на фирмите, попаднали в извадката за целенасочено анкетиране, е както следва: от община Стара Загора – 172бр., от община Казанлък – 44 бр., от община Чирпан – 11 бр., от община Раднево – 10 бр., от община Гълъбово – 9 бр., от община Гурково – 3 бр., от общините Павел баня и Братя Даскалови – по 2 бр. и 1 бр. от община Мъглиж.

От началото на август 2018 г. Агенцията по заетостта стартира второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работна сила. То се провежда съгласно чл.10, ал.2 от Закона за насърчаване на заетостта два пъти в годината със съдействието на Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те административни области в страната.

В периода до 17 септември 2018 г. работодателите отново могат директно в on-line анкетен формуляр да посочат обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри. Целенасочено анкетиране ще се проведе сред статистическа извадка работодатели за всяка административна област с различни характеристики по отношение на икономическа дейност, големина и вид на предприятието. 

Целта е да се получи информация за търсените от бизнеса през следващите 12 месеца професии, компетентности и умения на работната сила. Работодателите могат да посочат и очакванията си за необходимите след 3 години кадри, професионални направления или области на висшето и средното образование.

Агенцията по заетостта очаква работодателите да се включат активно в проучването, което ще даде полезна информация на всички участници в трудовия пазар, както и насоки за развитието на работната сила.

Анкетният формуляр може да се намери и попълни на сайта на Агенцията по заетостта, в рубриката „Проучване за потребностите от работа сила”.


Още от категорията

Възобновяват учебния процес в Старозагорска област от утре

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват от 23 януари, грипната епидемия остава в сила Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) през периода 14 - 20 януари достигна стойности 310 болни на 10 000 души..

публикувано на 22.01.19 в 16:58

Сливен е в грипна епидемия

В Сливенска област от днес е обявена грипна епидемия. Регионалната здравна инспекция е предложила на Регионално управление на образованието да бъдат прекратени учебните занятия в училищата в областта за периода 23-27 януари, но грипна ваканция все още..

публикувано на 22.01.19 в 16:16

Полицията задържа нападателя, пребил баба за 35 лева

Полицията в Казанлък задържа нападателя, който преби и ограби 83 - годишна жена в дома ѝ в Гурково.  Арестуваният е Кольо Рашев, с множество криминални прояви и общ престой зад решетките от 8 години. След побой той открадна от баба Иванка 35 лева...

публикувано на 22.01.19 в 15:55

Представят филма "Стадо без пастир" тази вечер в Регионална библиотека "Захарий Княжески"

“Стадо без пастир“   е поредното заглавие от започналия в Стара Загора София Менар филм фест. Тази вечер от 18,30 часа в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ меломаните ще могат да гледат това иранско заглавие от..

публикувано на 22.01.19 в 14:21

Грипна ваканция до понеделник в Хасково

Обявиха грипна ваканция до понеделник в Хасковска област. На..

публикувано на 22.01.19 в 14:20

Първата хибридна система за нуклеарни изследвания извън София отвори врати в Стара Загора

В отделението по Нуклеарна медицина на Комплексния онкологичен център – Стара Загора от днес официално работи нова Хибридна SPECT система последно поколение. Апаратурата е щадяща и позволява по-точна и прецизна диагностика на пациентите с..

публикувано на 22.01.19 в 14:19

Община Ямбол удължава срока за ползване на социалната услуга „Личен асистент“

Mежду Община Ямбол и Агенция за социално подпомагане бе сключено Споразумение, с което  Община Ямбол, като доставчик на социални услуги, ще продължи и през 2019 г. да подпомага в домашна среда лицата с трайни увреждания и възрастните хора, в..

публикувано на 22.01.19 в 14:14

Наказаха работници за барбекю в центъра на Стара Загора

Работниците по ремонта на старозагорския център, които бяха засечени да пекат барбекю недалеч от Община Стара Загора, са глобени. При второ нарушение ще бъдат изгонени, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на обекта инж. Добри Добрев...

публикувано на 22.01.19 в 11:47

Казанлъшкият коафьор Стенли организира втора благотворителна кампания за абитуриенти

За втора поредна година казанлъшкият фризьор Станимир Нанчев – Стенли организира благотворителна кампания за абитуриенти. Инициативата се изразява в това да бъдат дарени костюми, рокли, обувки, бижута, чанти и на момичета и момчета, които..

публикувано на 22.01.19 в 11:13

Ремонтират ОУ “Николай Петрини“ в Ямбол със средства от Американското посолство

Със средства от посолството на САЩ тече ремонт на ямболското основно училище “Николай Петрини“. „Ремонтът вече е факт и ще се случи на два етапа. Започна   обновяване на тоалетните и мокрите помещения в едната част на сградата, до края..

публикувано на 22.01.19 в 11:00