Човек трябва да тръгне от някъде и да започне да създава, категоричен е кметът на Стара Загора

Живко Тодоров: Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа

За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот.

| обновено на 08.09.18 в 10:23
Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Шест училища и една детска градина в Стара Загора все още се нуждаят от ремонт, обяви в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. От реновиране има нужда училището в квартал „Самара“, трябва да бъдат направени физкултурен салон и стол във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, едното крило на Единадесето основно училище "Николай Лилиев", вътрешен ремонт на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Спортното училище „Тодор Каблешков“. Единствената детска градина, която очаква средства за ремонт е Детска градина № 31 "Слънце", обясни Живко Тодоров.

„Това е нещо, което ни отличава от всички останали. От 2012 г. до сега данъците в Стара Загора не са пипани въобще. Със същия ресурс, който събираме от тогава всяка година правим повече и повече, благодарение на това че сме по-ефективни. Нека видим преди това колко училища и детски градини имаше ремонтирани. Сега всяка година се правят по две-три“, допълни Живко Тодоров.

"Във всяка една сфера човек трябва да започне от някъде и да започне да създава, резултатите идват с годините. Ето "Берое" започна от няколко години подема, сега се прави школа, деца, увличат се работят, резултатите ще дойдат не след година или две, те ще дойдат след 5,7,10 години, когато се натрупа опит, се създаде школата, децата, всичко се прави от нулата. "Берое" го заварихме един фалирал отбор, искам да го напомня на хората, те не знаят, че 2011 г. "Берое" беше фалирал, с огромни задължения беше клуба, търсеше се как да се погасят в последния момент тези задължения, за да може да се прехвърли на "Тец 2" да купи акциите. Нямаше пари за нищо, за школа, за екипи въобще да не говорим, за развитие. Ето сега се направи нещо стабилно", даде пример Живко Тодоров.

Той бе категоричен, че все още не мисли за местните избори, които ще се проведат през 2019 г.  "За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот. За мен всеки ден е предизборен, защото е изпълнен с много работа и с изпълняване на обещания. Много лесно е да се говори от страни, много по трудно е човек първо да издейства пари за нещо, да направи проекти, които да са добри и след това да ги изпълни успешно. Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа, не с приказки", заяви кметът на Стара Загора

Още чуйте в интервюто на Светлана Димитрова с Живко Тодоров


Още от категорията

Изложба на графити показаха в Сливен

Изложба на графити изкуство бе открита в галерия „Май“ в Сливен. В нея са представени над 30 творби на млади и утвърдени местни графити художници. В изложбата за първи път е включен и проект за декор на филм.  „Идеята на това второ издание на..

публикувано на 22.07.19 в 15:39

Живко Тодоров оттегля предложението за право на строеж на мястото на Стария съвет в Стара Загора

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегли предложението си за предстоящата на 25 юли сесия на Общинския съвет, касаещо учредяване право на строеж за изграждане на сграда  в УПИ ХV679, кв. 1 по ПУП на града, съобщи Пресцентъра на Общината.  На..

публикувано на 22.07.19 в 13:55

Общинските съветници и депутати от ГЕРБ дариха апаратура за новата АГ клиника

Два токографа за нуждите на Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ бяха дарени днес на болницата. Средствата за тях са осигурени от Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет Стара Загора и местните депутати от партията...

публикувано на 22.07.19 в 13:35

Стоичков дарява средствата от продадените книги в Стара Загора за лечението на Камелия

Христо Стоичков ще дари средствата от продажба на книгата му в Стара Загора за лечението на 32-годишната Камелия Добрева. Тя е болна от остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае спешно от 328 xиляди eвpo за лечение. „Решихме средствата от..

публикувано на 22.07.19 в 13:20

Тестват светофарна уредба в Казанлък

     От 13,00ч. днес, понеделник, до 13,00ч. на 25-и юли, четвъртък, т.г. ще се  проведат 72-часовите тестове на готовността за пускане в експлоатация на  обект „Светофарна уредба на кръстовището на бул. „Княз Александър  Батенберг“ с улиците „Чаталджа“..

публикувано на 22.07.19 в 12:40

Гръцки праскови "заемат" традиционно български пазари

Около 80% от традициония за българския производител на праскови пазар в Румъния тази година е зает от гръцките търговци. Тяхната по-евтина продукция е и на българския пазар.  Нашите производители не са така добре организирани, както гръцките, нямат..

публикувано на 22.07.19 в 10:36

Две деца са пострадали при верижна катастрофа на АМ "Тракия"

Две деца са пострадали при верижна катастрофа на магистрала „Тракия“. Инцидентът е станал в 8,40 часа тази сутрин около 157-ми километър между Старозагорска и Пловдивска област. Шест автомобила са се ударили в платното в посока Бургас, потвърдиха от..

публикувано на 22.07.19 в 10:05

Ветеринари създават орган за подпомагане на пострадалите от евтаназиране на животните им стопани

Ветеринари специалисти, юристи и общественици ще учредят Граждански комитет и Фондация за контрол на епизоотиите в България. Органът има за цел да се осъществява контрол на мероприятията за ограничаване на разпространението на заразни болест; контрол..

публикувано на 22.07.19 в 08:30

Жителите на община Тунджа предадоха над 3,5 тона пластмасови капачки

Над 3,5 тона пластмасови капачки предадоха за рециклиране жителите на община Тунджа. Целта е със събраните средства да бъдат закупени мобилни ЕКГ апарати.  Кампанията, организирана от служители на общинската администрация, стартира преди година, а за..

публикувано на 21.07.19 в 13:18

120 мъже и жени се включиха във възстановка на последната битка на Хаджи Димитър (снимки)

С мащабна възстановка на последната битка на четата на Хаджи Димитър на Бузлуджа бяха отбелязани 151 години от гибелта на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, и техните четници. Честванията в историческата местност събраха стотици родолюбиви българи,..

публикувано на 20.07.19 в 14:44