Неправителствена организация ще обединява инициативни комитети срещу обгазяването с неприятни миризми

Предстои да се създаде неправителствена организация обединяваща инициативните комитети на Нова Загора, село Труд, Куртово Конаре  и Русе срещу обгазяването на населените места  с неприятни миризми, съобщи Галина Тошева от сдружение „Бъдеще за Труд“, по време на протеста „Нова Загора иска да диша“. Тя коментира, че това се налага, защото институциите в България не работят в интерес на гражданите. Тошева заяви, че обединението на пострадалите населени места от подобни инсталации тепърва ще търси отговорности и решения, а една от първите му задачи ще бъде да информира европейските институции за общия проблем.

Снощи няколко десетки новозагорци протестираха пред инсталацията за производство на биогаз, която обгазява града и близките села с непоносими миризми от няколко години.Подробности от репортажа на Стоян Радев.


Още от категорията

25-метров плувен басейн ще заработи в Сливен

Стремежът на община Сливен ще бъде тази година бюджетът от 108 млн.лв. да бъде изпълнен на 100%. През 2015 година финансовият план е изпълнен едва на 50-60 % - заяви кметът Стефан Радев. Към момента общината няма просрочени задължения и за близо 3..

публикувано на 22.02.19 в 17:07

Еко организации против Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Екологични организации  се обявиха против промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие одобрени от правителството. Нека да Ви припомня, че според тях поставянето на чадър и шезлонг върху дюните ще се санкционира с глоби от 500 до 100..

публикувано на 22.02.19 в 16:38

Над 10хил. посетители за 2018г. отчита ямболският музей "Безистена"

Безистенът в Ямбол от туристическа атракция се превърна в уникален културен институт за жителите и гостите на града. Ремонтът на сградата, създадена в началото на 16 в  като покрит пазар, бе направен през 2013 г. заедно с Националния архитектурен..

публикувано на 22.02.19 в 16:30

Укрепват стената на язовир "Хайдушко кладенче"

Кметът на община Гълъбово Николай Тонев  е подписал договор с министъра на околната среда и водите Нено Димов за укрепване на стената на язовир „Хайдушка кладенче“. Язовирът, който се намира в землището на общината, беше източен след авария през 2005..

публикувано на 22.02.19 в 16:18

В БАБХ-Стара Загора не е подаван сигнал за избягали норки

В областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора не е пристигал сигнал или жалба за избягали норки и удушени домашни птици от норки . Това заяви за Радио Стара Загора директорът на контролния орган д-р Дамян Миков по повод репортажа на..

публикувано на 22.02.19 в 16:12

Депутатът Евгения Ангелова с кампания срещу ало-измамниците

По повод 22 февруари - Световен ден в подкрепа на жертвите на престъпления, депутатът Евгения Ангелова даде старт на инициираната от нея кампания „Заедно срещу ало-измамниците“. Кампанията ще се провежда по график на територията на цялата област..

публикувано на 22.02.19 в 13:34

В болницата "Св. Екатерина" в Димитровград няма недостиг на здравни специалисти

В общинската болница „Св. Екатерина“ в Димитровград няма недостиг на специалисти по здравни грижи.  Почти 1/3 - 38 от 123 щата за медицински персонал  са заети от пенсионери. За последните няколко години е постъпила само една млада медицинска сестра...

публикувано на 22.02.19 в 13:25

Форматът „Приказки за Стара Загора" разказва за Радио Стара Загора на 25 февруари от 19.30 часа.

Форматът „ Приказки за Стара Загора “ разказва за  Радио Стара Загора на 25 февруари от 19.30 часа.  Срещата е в неформална обстановка в бирария в града. Тя  ще запознае гостите с историята и развитието на първото извънстолично радио у нас, а..

публикувано на 22.02.19 в 13:18
Георги Гьоков

БСП съгласни с предложението на Сидеров – без пари за отсъстващи депутати

Парламентарната група на БСП подкрепя предложението на Волен Сидеров депутати, които не участват в дейността на Народното събрание, да не получават нито лев възнаграждение. Това решение е взела на свое заседание групата депутати на социалистите в..

публикувано на 22.02.19 в 13:11

С искания за отвод на прокурора и връщане заради нарушения, започна делото срещу Мария Гиздева

Окръжен съд -Стара Загора даде днес ход на делото срещу Мария Гиздева, която е обвинена за убийството на Богдан Динев, известен в града като Боньо Фаса. Заседанието на съда започна с искане за отвод на прокурора по делото от страна на защитата на..

публикувано на 22.02.19 в 13:06