Румен Порожанов: България получи в Брюксел положителни оценки за превантивните мерки срещу Африканската чума

„Очакваме между 150-160 хиляди тона грозде да бъде прибрано за винопроизводство“, каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който откри гроздобера в чирпанското село Могилово. Той добави, че се очаква не по-лоша реколта от миналогодишната, въпреки проблемите с градушки и наводнения. 

По темата за излизането на вторите проби за чума по дребните преживни животни, министър Порожанов съобщи, че от тях има такива които отново са изпратени за потвърждение на комисията във Франция за наличие на антитела. 

Министър Румен Порожанов отбеляза,  че в края на миналата седмица на специален форум в Брюксел, страната ни е получила положителни оценки за превантивните мерки, взети срещу болестта.

По отношение на цената на хлебните продукти, министър Порожанов заяви, че ще предложи среща между премиера Бойко Борисов и представители на големите търговски вериги у нас, на която да бъдат обсъдени цените на хляба.Галерия

Още от категорията

Стара Загора посреща чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“

Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна ще бъдат посрещнати в Стара Загора. Община Стара Загора кани гражданите на посрещането им, което ще е до парк „Тракия“ на 30..

публикувано на 26.08.19 в 11:18

С десет дневна програма Стралджа отбелязва 50-та годишнина от обявяването си за град

На 27-и август се навършва половин век от провъзгласяването на Стралджа за град. По този повод местната община организира богата културна и спортна програма, която ще продължи до 7-и септември. Официалното честване е предвидено за 30-ти август. Специално..

публикувано на 26.08.19 в 11:00

Жители на две села в община Болярово ще избират кмет на 27-и октомври

Жителите само на две села в крайграничната община Болярово ще могат да гласуват за кмет на населено място на 27 октомври. Причината е промяна в Изборния кодекс, според която пряк избор на кмет ще има в села с над 350 души с постоянно местожителство...

публикувано на 26.08.19 в 10:54

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за собственост на улици на територията на бившия Азотно-торов завод

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора за откупване на улици на територията на бившия Азотно-торов завод в града. Правителството даде допълнителни средства в размер на 300 хил. лева, за да бъде променена собствеността на пътната..

публикувано на 26.08.19 в 10:18
Енчо Керязов връчи на Арнолд Шварценегер копие от златната маска на Терес и го покани в България

Световноизвестният акробат Енчо Керязов подкрепя един от кандидатите за кметския пост в Ямбол

Ще участва ли световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов  в местните избори в надпреварата  за общински съветник в Ямбол?  Той обяви публично, че застава зад ямболския бизнесмен Валентин Ревански, който е съсобственик на..

публикувано на 26.08.19 в 09:59
Момчил Неков

Момчил Неков разкритикува действията на институциите при овладяване на чумата по свинете

"Не са предприети адекватни превантивни мерки от страна на институциите в страната срещу разпространението на африканската чума по свинете."  Това коментира за Радио Стара Загора бившият евродепутат от Българската социалистическа партия Момчил Неков...

публикувано на 26.08.19 в 09:44

Пожарът край харманлийските села Преславец и Поляново е овладян

Овладян е пожарът край харманлийските села Преславец и Поляново. Огънят, който избухна вчера, е унищожил близо 2 хиляди и 500 декара сухи треви, храсти и дъбова гора.  Вероятна причина за подпалването е проявена небрежност от страна на земеделски стопани...

публикувано на 26.08.19 в 09:36

Безплатни АНТИСПИН консултации в Хасковска област

В началото на септември ще бъде организирано безплатно консултиране и изследване за СПИН с мобилен медицински кабинет в два квартала на Харманли, един в Димитровград и един в Хасково. Инициативата е част от лятната АнтиСПИН кампания на здравните..

публикувано на 26.08.19 в 09:33

Затварят за движение на МПС част от квартал „Самара“ в Стара Загора

От 26 август до 26 септември се преустановява движението на личен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, поради изпълнение на строително–монтажни работи на ул. „Генерал Михаил Савов“, в участъка от ул. „Родопи“ до..

публикувано на 26.08.19 в 08:17

Продължава гасенето на пожара край харманлийските села Преславец и Поляново

Продължава гасенето на пожара край харманлийските села Преславец и Поляново,  който избухна вчера и обхвана 1000 декара площ. Снощи огънят е стихнал заради падането на температурите. В село Поляново са останали да дежурят екипи от пожарникари. Въпреки..

публикувано на 26.08.19 в 07:39