Румен Порожанов: България получи в Брюксел положителни оценки за превантивните мерки срещу Африканската чума

„Очакваме между 150-160 хиляди тона грозде да бъде прибрано за винопроизводство“, каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който откри гроздобера в чирпанското село Могилово. Той добави, че се очаква не по-лоша реколта от миналогодишната, въпреки проблемите с градушки и наводнения. 

По темата за излизането на вторите проби за чума по дребните преживни животни, министър Порожанов съобщи, че от тях има такива които отново са изпратени за потвърждение на комисията във Франция за наличие на антитела. 

Министър Румен Порожанов отбеляза,  че в края на миналата седмица на специален форум в Брюксел, страната ни е получила положителни оценки за превантивните мерки, взети срещу болестта.

По отношение на цената на хлебните продукти, министър Порожанов заяви, че ще предложи среща между премиера Бойко Борисов и представители на големите търговски вериги у нас, на която да бъдат обсъдени цените на хляба.Галерия

Още от категорията

Електроразпределение Юг с готовност за зимата

621 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени в подготовката за зимата от Електроразпределение юг. Извършени са инспекции и проверки на съоръжения и проводници. В помощ на сформираните 75 екипа е подготвена и..

обновено на 20.11.19 в 06:50
Бойко Борисов инспектира строителните дейности на обходния път на Габрово.

Премиерът инспектира строежа на пътя към бъдещия тунел под Шипка

Премиерът Бойко Борисов е инспектирал строителните дейности на обходния път на Габрово, който ще бъде готов до края на годината, информираха от пресцентъра на Министерски съвет. " Преди пет месеца това беше кал. Поне 5-6 километра е пробита..

публикувано на 19.11.19 в 13:39
Двайсет деца са приети късно снощи в болница в Ямбол със симптоми на хранително натравяне.

Подобрява се състоянието на натровените деца от село Хаджидимитрово

Състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница, се подобрява. До дни се очакват резултатите от направените проверки и взетите от храната проби от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция. Към момента няма..

публикувано на 19.11.19 в 13:29

Румяна Друмева: Несериозно е да оценят само аритметично резултатите на БСП на местните избори

Лидерът на общинската организация на БСП в Казанлък Румяна Друмева бе сред основните критици на вътрешната партийна опозиция по време на пленума на социалистите в неделя. Тя изтъкна, че е несериозно да се посочва в алтернативния анализ на..

публикувано на 19.11.19 в 12:42

11 къщи за гости в хасковско ще връщат пари на агрофонда

253 къщи за гости ще трябва да връщат взетите по проекти пари. 11 от тях се намират на територията на Хасковска област. За отбелязване е, че от тях ще се иска пълно възстановяване на получените средства. Те са на стойност 3  610 000 лева. Сред новите..

публикувано на 19.11.19 в 09:46

В Стара Загора ще дискутират как да обхванат на пазара на труда трайно безработните

Механизми за мотивиране на неактивните и трайно безработни младежи до 29 години за включването им в обучение или заетост на пазара на труда ще дискутират на 19 ноември в Стара Загора предприемачи, представители на БТПП и Сдружение Инициативи за..

обновено на 19.11.19 в 07:25

Добро е състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница

Състоянието на приетите снощи по спешност 22 деца със симптоми на хранително отравяне в ямболската болница е добро, съобщават от лечебното заведение. Резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна..

обновено на 19.11.19 в 07:05

Обявяват резултатите от повторното преброяване на бюлетините от втори тур на изборите за кмет в община Гурково

Днес ще бъдат обявени резултатите от повторното преброяване на бюлетините от втори тур на изборите за кмет в община Гурково. Процедурата бе постановена от Административния съд  на заседание по жалбата за оспорване на действителността на..

публикувано на 19.11.19 в 06:48

Община Стара Загора с готовност за зимния сезон

Подготовката на Община Стара Загора за работа през зимния сезон на 2019/2020 год. се концентрира към поддържането проходимостта на пътната мрежа, както и за своевременно провеждане на аварийно-спасителни работи в условията на снеговалежи,..

публикувано на 18.11.19 в 16:48

Избират нов ректор на Тракийския университет, трима са кандидатите за поста

Общото събрание на Тракийския университет ще избира нов ректор на старозагорската Алма матер следващата седмица. Заседанието за избор на ново ръководство ще се  проведе на 27 ноември от 9.30 часа в Аудитория №1 на Медицинския факултет. В дневния ред на..

публикувано на 18.11.19 в 16:30