Няма дефицит на пожарникари в Старозагорска област

5-6 процента е дефицитът на кадри в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Стара Загора, което е напълно нормално, каза в интервю за Радио Стара Загора  комисар Стоян Колев – директор на РД ПБЗН. За 14-те свободни места е обявен конкурс. Повече от половината техника е  подновена и се очаква със средства по европейски проекти старата техника изцяло да бъде сменена. 50 процента от автомобилите в районните противопожарни служби  в Стара Загора, Раднево и Чирпан са нови, а в Казанлък и Павел баня – на 100 процента, каза още комисар Стоян Колев.

28 огнеборци от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора са наградени за отлично изпълнени конкретни задачи. На 14 септември е професионалният празник на пожарната безопасност. На този ден се отбелязва годишнината от първия пожарникарски събор през 1905 г., когато на практика се поставя началото на организираното пожарно дело у нас.

За добрата физическа подготовка и успехите на пожарникарите от Регионалната и Районните служби в национални и международни състезания, комисар Колев допълва:
Още от категорията

Димитър Чорбаджиев : "Против" новите данъци за старите автомобили, "За" компенсации на засегнатите от ремонтите

Според „Демократична България“ съществуват мерки, които да компенсират загубите на засегнатите от ремонтите търговци и ресторантьори. Това каза в студиото на РСЗ Димитър Чорбаджиев от ДСБ. По думите му такива практики съществуват в други европейски..

публикувано на 20.11.18 в 15:39
Халил Летифов

Оставката на този кабинет е въпрос на време, а предсрочните избори – неизбежни, според Халил Летифов

Заради управленска некомпетентност и националистите, оставката на този кабинет е въпрос на време, а предсрочните избори – неизбежни. Това заяви за РСЗ старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов. Той припомни, че ДПС нееднократно са настоявали..

публикувано на 20.11.18 в 15:22

Проведоха санитарно кастрене на Стария бряст в Сливен

Скелетните  клони на изсъхналия символ на Сливен „Стария бряст“ днес бяха премахнати. „Сечта е за обезопасяване на района около дървото и опазване живота и здравето на гражданите, по препоръка в неофициалния доклад на фирмата, “ каза ландшафтния..

публикувано на 20.11.18 в 15:07

Стилиана Иванова отказва да участва в организацията на недоволството в Стара Загора заради провокации

Един от организаторите на протестите в Стара Загора Стилиана Иванова се отказва да участва в организацията на недоволството, заради провокации, извършени на снощния протест от група неизвестни лица. Късно снощи Иванова е изразила гнева и..

публикувано на 20.11.18 в 14:55

Утре, 21 ноември, е Денят на Християнското семейство

По този повод в 17 часа днес в храма „Св. Въведение Богородично“ в Стара Загора ще бъде отслужена Празнична вечерня. След края й са предвидени беседа на доц. д-р Ивайло Найденов от Богословски факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ и концерт..

публикувано на 20.11.18 в 14:24

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Главните специалисти от  административните бюра в Община Стара Загора преминаха обучение за работа по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) свързани с установяване на нарушения и необходими документи за съставяне на констативни протоколи..

публикувано на 20.11.18 в 14:17

Инсценираха самолетна катастрофа в учение

10 човека бяха спасени при инцидент с пътнически самолет в района на Старозагорските минерални бани. Участие по спасяването взеха над 100 служители от пожарните служби от Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Казанлък, екипи на Областна дирекция на..

публикувано на 20.11.18 в 13:24

Българската нормативна база е далеч от Конвенцията за правата на хората с увреждания

Българската нормативна база остава далеч от Конвенцията за правата на хората с увреждания, която от своя страна все още не е синхронизирана в българското законодателство. И двата закона – Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ са..

публикувано на 20.11.18 в 13:12

Неразкритите нарушения за незаконна сеч са повече от установените

36 акта за незаконна сеч са съставили от началото на годината от Държавно горско стопанство – Мъглиж. Това обяви в интервю за Радио Стара Загора заместник директорът му Радомир Чакъров. Конфискувани са 70 кубически метра дървесина. Неразкритите..

публикувано на 20.11.18 в 11:35

Оставката на правителството е наложителна

За незабавна оставка на правителството призова старозагорският депутат от БСП Георги Гьоков. По думите му правителството няма полезен ход и е възможно напрежението от протестите през последните дни да се повиши и стане неуправляемо. Депутатът..

публикувано на 20.11.18 в 09:47