Първи Национален събор на запасното воинство ще се проведе в събота в местността „Крънска кория“

Министър Каракачанов ще участва в дискусия в Казанлък за доброволната служба в армията

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Ролята на доброволната служба в армията и в резерва ще обсъждат на дискусия в Казанлък представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военната академия в София и Централното военно окръжие.  Форумът ще бъде открит в 13.00 ч. в Дома на културата  „Арсенал“ от председателя на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков. В работата на конференцията ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще се включи в 15.30 ч. в дискусиите. 

Преди това той ще открие обновен цех на „Интендантско обслужване“ в Калофер.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва и в откриването на първия Национален събор на запасното воинство, което ще се състои от 11.00 ч. на 15 септември (събота) в местността „Крънска кория“ край град Казанлък. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната. 
В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а на втория ден - военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия. 

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

Още от категорията

Расте броят на острите респираторни заболявания в Стара Загора

Двойно увеличение на острите респираторни заболявания отчитат от РЗИ Стара Загора в периода 17-ти 23 септември . Общо 130 души са били диагностицирани при 66 за предходната седмица. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева от..

публикувано на 26.09.18 в 13:33

20 заявки за разкриване на работни места за безработни с трайни увреждания са подадени в Ямбол

18 работодатели са подали заявки в Бюрото по труда в Ямбол за разкриване на 45 работни места за безработни с трайно намалена работоспособност над 29-годишна възраст по проект "Обучения и заетост", съобщи директорът на бюрото Татяна Чанкова. Две..

публикувано на 26.09.18 в 13:27

Променят статута на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“

По решение на Епархийския съвет ще бъде променен статутът на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и той ще стане катедрален храм на Старозагорската епархия. Това съобщи на пресконференция днес  Негово Високопреосвещенство старозагорският..

публикувано на 26.09.18 в 11:17

Античен некропол с 12 гроба е открит в центъра на Стара Загора

За първи път археолозите откриват част от средновековния некропол, който е в южната част на Стара Загора. В находката са открити 12 гроба на ул. „Гурко“ 60-62, които са датирани от периода 11-12 век, когато градът е бил под византийска власт и е..

публикувано на 26.09.18 в 11:10

Експерти от Europa Nostra ще посетят Паметника на Бузлуджа

Експерти от Europa Nostra ще посетят Паметника на Бузлуджа, съобщиха от областна администрация. През месец март от водещата неправителствена организация за опазване на културното наследство в Европа и Института на Европейската инвестиционна банка..

публикувано на 26.09.18 в 10:27

Валентина Бонева: „ Община Стара Загора не може да се справи с изпълнението на ремонтите и повечето са в просрочие“

Общинският председател на БСП- Стара Загора  Валентина Бонева разкритикува общинската администрация за забавянето на големите ремонти дейности в града. Бонева посочи, че от 8-те обекта-централната пешеходна улица, площадът пред Общината, мостът над..

публикувано на 26.09.18 в 10:05

Най-голямото училище в община Свиленград е обновено с европейски средства

Изцяло реновирана е учебната и спортната база, след изпълнение на проекта "Оборудване, обзавеждане и подобряване на прилежащите пространства на СУ "Д-р Петър Берон"- гр. Свиленград", съобщи кметът инж. Георги Манолов.  Финансирането е по Програма за..

публикувано на 26.09.18 в 08:28

Хасковоското ОУ“Любен Каравелов” ще провежда часове в музея

ОУ “Любен Каравелов” в Хасково е одобрено за участие в Националната програма на Министерството на образованието и науката под името „Осигуряване на модерна образователна среда“ и по-специално: “Музеите като образователна среда”. Идеята е през тази..

публикувано на 26.09.18 в 08:16

Намалява броят на безработните в Ямболска област

Пореден месец на намаляваща безработица в Ямбол отчитат от Бюрото по труда. Регистрираните безработни за месец август са 1831 души, което е с 224 по-малко в сравнение с юли. Равнището на безработицата в региона е 3,9 на сто, което прави спад с 0,4%...

публикувано на 26.09.18 в 07:36

Mъж от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска

84- годишен мъж от ямболското село Ботево е починал от западнонилска треска, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Основен преносител на заболяването са комарите. Възрастният мъж е лекуван една седмица в ямболското..

публикувано на 25.09.18 в 17:00