Започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

| обновено на 11.10.18 в 06:19

Тази вечер в  20.00 ч. започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в детските и социални заведения, паркове, детски площадки и обществени сгради на територията на град Стара Загора. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града се извършва едновременно от три  екипа на 13.10.2018 г./събота/. Обработката на тревните площи в селата ще се извърши по график от 15.10.2018 г. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ.

Със заповед на кмета на община Стара Загора са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител, графика за обработка и информация за препарата, с който ще се извършва обработката ще бъдат изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора. Създадена е организация за окосяване на площите, подлежащи на обработка от съответните АБ, Звено „Озеленяване“ и директорите на съответните детски и социални заведения.

За обработката на детски площадки, зелени площи, кучешки градинки, улици и площади ще се използва препарата Сайръс 10 ЕВ - инсектицид и акарицид срещу кърлежи, комари, бълхи, мухи и хлебарки, с активно вещество циперметрин. Пръскането ще се извърши от фирма „Контрол-М” ЕООД, Стара Загора, с управител Мариана Иванова.

Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия, за което ще бъде подадена своевременно информация на сайта на общината.


Още от категорията

Майките в Стара Загора излизат на мълчалив протест

Майките на деца с увреждания в Стара Загора ще излязат тази вечер на мълчалив протест пред сградата на Областна администрация в града, за да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. С демонстрацията си те се присъединяват към националния..

публикувано на 22.10.18 в 13:18

Корнелия Нинова пристига в Стара Загора за юбилея на общинската организация на БСП

БСП в Стара Загора чества днес125 години от създаването си. Местната организация ще отбележи юбилея с тържествено събрание, на което ще присъства председателят на Националния съвет на партията Корнелия Нинова. Събитието е насрочено за 18 часа и ще се..

публикувано на 22.10.18 в 12:12

Празнична седмица предшества Деня на Болярово

Празникът на град Болярово – 26 октомври 2018 г., Димитровден, ще бъде предшестван от едноседмична програма. Днес   учениците от СУ “Д-р Петър Берон” ще посетят паметника и къщата-музей на Стефан Караджа в Стефан Караджово, както и..

публикувано на 22.10.18 в 10:33

Казанлък бе представен на форума за сътрудничество с Китай 16+1

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова представи доброто партньорство на Града на розите с Китай по време на Четвъртата среща лидерите на страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1“, провела се в събота в Националния дворец на културата в..

публикувано на 22.10.18 в 10:31

Стартира традиционният конкурс за детска рисунка „Коледа” в Ямбол

Стартира традиционният конкурс за детска рисунка „Коледа” в Ямбол. Деца и ученици от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тема „Коледа“ в рамките на традиционния конкурс, организиран от община Ямбол. Вече за единадесета поредна година..

публикувано на 22.10.18 в 09:34

Над 2 хиляди земеделци от Хасково са подали декларации

Над 2 хиляди земеделци от област Хасково, получили субсидии през миналата година, подадоха декларация за доходите си. Това стана след писмена покана или телефонно обаждане от НАП през последния месец. Информационната кампания на приходната..

публикувано на 22.10.18 в 09:28

Красотата на пещерите във фотоизложба

Фотоизложбата „Ние и пещерите“ ще бъде наредена в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ от днес до 12 ноември. Изложбата включва около 30 снимки   от  8-я  Балкански фотоконкурс „Ние и пещерите“ 2018, организиран от Спелеоклуб „Приста“,..

публикувано на 22.10.18 в 09:05

Ангел Джамбазки: "Обединените патриоти" имат бъдеще

Коалицията "Обединени патриоти" трябва да продължи да функционира заради поетите ангажименти към своите избиратели, въпреки събитията от последните дни. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки. Той отказа коментар на..

публикувано на 21.10.18 в 12:35

Четвърти средновековен събор "Помни славата" край Сливен

В крепостта „Туида“ край Сливен продължава Четвъртият средновековен събор „Помни славата“ с демонстрации на военна конна езда „джигитовка”. В двудневната програма са включени над 20 формации, индивидуални участници и средновековен пазар...

публикувано на 21.10.18 в 09:05

ВМРО – Стара Загора организира патриотични игри

О т 10.00 ч. днес в старозагорското село Кирилово започват състезанията в патриотични игри , организирани от ВМРО – Стара Загора. Събитието е част от мероприятията по отбелязване 125-годишнината от създаването на ВМРО. От местния клуб..

публикувано на 21.10.18 в 08:30