Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в Стара Загора

| обновено на 11.10.18 в 06:19

Тази вечер в  20.00 ч. започва есенната обработка на тревните площи против кърлежи в детските и социални заведения, паркове, детски площадки и обществени сгради на територията на град Стара Загора. Обработката на тревните площи в детските и социалните заведения в града се извършва едновременно от три  екипа на 13.10.2018 г./събота/. Обработката на тревните площи в селата ще се извърши по график от 15.10.2018 г. Ще бъдат обработени общо 783 244 кв.м площ.

Със заповед на кмета на община Стара Загора са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител, графика за обработка и информация за препарата, с който ще се извършва обработката ще бъдат изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора. Създадена е организация за окосяване на площите, подлежащи на обработка от съответните АБ, Звено „Озеленяване“ и директорите на съответните детски и социални заведения.

За обработката на детски площадки, зелени площи, кучешки градинки, улици и площади ще се използва препарата Сайръс 10 ЕВ - инсектицид и акарицид срещу кърлежи, комари, бълхи, мухи и хлебарки, с активно вещество циперметрин. Пръскането ще се извърши от фирма „Контрол-М” ЕООД, Стара Загора, с управител Мариана Иванова.

Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика при наличие на неподходящи климатични условия, за което ще бъде подадена своевременно информация на сайта на общината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Станимир Георгиев (вляво) и Йордан Стоянов от сдружение

Миньори и енергетици непреклонни в исканията си към властта

Около 30 автомобила потеглиха тази сутрин от Раднево на протестно автошествие в две области - Стара Загора и Хасково. Организатор на поредната четвърта акция е наскоро учреденото сдружение "Миньори и енергетици заедно", което обединява работещи в..

публикувано на 29.03.24 в 11:39
Четвърти протест на Сдружение

Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ с декларация до Народното събрание и президента

За четвърти път заетите в комплекс „Марица изток“ излизат на протестно автошествие. Организаторите от новоучреденото Сдружение „Миньори и енергетици заедно“ излязоха с декларация, която ще изпратят до Народното събрание и президента. В нея те..

публикувано на 29.03.24 в 09:43
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

ТД "Сърнена гора" ще почиства парк "Бранителите на Стара Загора"

Туристическо дружество „Сърнена гора“ се включва в пролетно почистване на парка край Самарското знаме. То е насрочено за съботния ден, с начален час от 8.30. Инициативата е организира заедно с групата „Спаси Стара Загора“ и с подкрепата на Община Стара..

публикувано на 29.03.24 в 08:26

Трета седмица спад в съвкупното равнище на цените

Трета поредна седмица се отчита намаление в съвкупното равнище на цените на основните продукти в потребителската кошница, съобщи Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По думите му, има макар и малко..

публикувано на 29.03.24 в 08:23
Снимката е илюстративна

Смяната на часовото време вреди на здравето и икономиката

Смяната на часовото време води до негативи за здравето, икономиката, производителността и трябва да се преосмисли, коментира за Радио Стара Загора Ани Алашка, дългогодишен защитник на отмяната на въртенето на стрелките и автор на петиция против..

публикувано на 29.03.24 в 08:19

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира пътни артерии в Стара Загора и Хасково

Протестната вълна на миньори и енергетици в защита на комплекса "Марица Изток" се разраства. Днес в планираното четвърто  автошествие на работещите от Старозагорска област ще се включат и техни колеги от Хасковския регион. Акцията ще обхване няколко..

публикувано на 29.03.24 в 07:05

Остарялата водопроводна мрежа и засушаването създават проблеми с питейната вода в община Болярово

В граничната община Болярово очакват с тревога летния сезон. Климатичните промени и продължаващото няколко поредни години засушаване, създават все повече проблеми с водоснабдяването на населените места и налага търсенето на нови водоизточници...

публикувано на 28.03.24 в 17:16

Ден на отворените врати във Военното поделение в Хасково

Заместник-кметът на Община Хасково Динко Тенев поздрави временно изпълняващия длъжността командир на 31 механизиран батальон Георги Пасков и военнослужещите от формирование 52 740 по повод 20 – тата годишнина от приемането на България в НАТО.  Днес и..

публикувано на 28.03.24 в 17:03

Работна среща на шестте града за 50-ия празник „Балканът пее и разказва"

Гурково бе домакин на работна среща за подготовката и организацията на традиционния празник "Балканът пее и разказва", който тази година ще се проведе на 15 юни. Зам.-кметове, секретари и експерти по културата от Елена, Дряново, Трявна, Твърдица и Котел..

публикувано на 28.03.24 в 16:57

Филиалът в Хасково на Тракийския университет дипломира 45 медицински специалисти

На официална церемония днес Филиал Хасково на Тракийски университет изпрати абсолвентите от випуск 2023.  Общо 45 дипломанти  от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“  положиха тържествено клетвата за вярност към професията на Флорънс..

публикувано на 28.03.24 в 16:52