Министерството на здравеопазването отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната

Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването /МЗ/ отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ. От 8.1 млн. лв., които правителството отпусна в края на септември, МЗ предоставя на 29 държавни лечебни заведения близо 5 млн. лв. за ремонт и закупуване на хемодиализна техника и оборудване.

Със средствата ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати, легла за хемодиализа и водоочистващи системи.

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури на многопрофилни лечебни заведения на територията на 26 града, сред които Сливен, Ямбол и Стара Загора. С другите близо 3 млн. лв. ще бъдат осъществени ремонтни дейности и ще бъде закупена апаратура, съгласно приоритетните искания, постъпили в МЗ от лечебните заведения.

В момента е в ход процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки и сключване на договори, на чието основание средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.


Още от категорията

Деца пожелаха здраве и късмет на общинарите в Стара Загора

Малките възпитаници на детска градина №8 „Българче“ и на ЦДГ №13 „Пролет“ поздравиха днес ръководството и служителите на Община Стара Загора. Малчуганите от детска градина „Пролет“ рецитираха стихове и пяха песнички посветени на Коледа и..

публикувано на 19.12.18 в 16:17

Дебатьори от Сливен спечелиха национално състезание по дебати

Дебатьори от сливенския клуб „Туида“ спечелиха първо място в кръг от националното състезание по дебати , което се проведе в столицата. В състезанието участваха 72 отбора от цялата страна, а отличието за сливенския клуб извоюваха Маргарита Стоянова и..

публикувано на 19.12.18 в 15:35

Събраха рекордна сума на благотворителен бал в община Тунджа

Рекордна сума от близо 51 хиляди лева бе събрана по време на Коледния благотворителен бал на община Тунджа. 11-то издание на най-мащабната благотворителна инициатива на общината бе за набиране на средства за подкрепа на ученици и студенти с високи..

публикувано на 19.12.18 в 15:30

Тази вечер в Операта отново най-известните коледни песни, изпълнени от Васил Петров

След големия успех снощи, тази вечер от 19 часа Васил Петров ще изнесе вторият си Коледен концерт в старозагорската опера. В програмата са включени някои от най-известните европейски коледни песни и американски коледни класики, произведения от..

публикувано на 19.12.18 в 14:56

Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерски съвет одобри днес допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. Гласувани са общо 151,7 млн. лв. са за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и..

публикувано на 19.12.18 в 14:34

Зачестяват телефонните измами в Ямбол

През последните дни в Областна дирекция на МВР – Ямбол са постъпили няколко сигнала от жители на града, станали обект на опити за телефонни измами. Измамниците са използвали познатия сценарий, при който представяйки се за полицейски служители..

публикувано на 19.12.18 в 14:06

Благотворителен базар в Хасково подпомага фондация "Искам бебе"

В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово, областният управител на Хасково г-н Станислав Дечев организира  Коледен благотворителен базар. За втора поредна година партньор е фондация „Искам бебе“, а каузата е „За повече деца..

публикувано на 19.12.18 в 13:49

Цистерна се обърна и разля нафта в източния край на Казанлък

Разлив на голямо количество нафта върху пътното платно ограничи движението на околовръстния път на Казанлък преди минути-съобщи сътрудникът на Радио Стара Загора Георги Манев. Камион-цистерна се обърна на пътя на източния изход на града и разля..

публикувано на 19.12.18 в 13:45

Кичка Петкова ще се кандидатира за трети мандат за кмет на община Чирпан, ако бъде подкрепена от БСП

Настоящият кмет на община Чирпан Кичка Пекова ще се кандидатира за трети мандат, ако отново бъде подкрепена от БСП , съобщи самата тя за Радио Стара Загора. „Може би има хора, които харесват това, което правим, а други са..

публикувано на 19.12.18 в 09:54

РИМ- Стара Загора изготвя каталог с ценни монети, финансиран от Министерство на културата

Проектът на РИМ – Стара Загора за изготвяне на каталог „Нумизматична колекция на РИМ – Стара Загора 6-1 в. пр. Хр.“ получи пълно финансиране от Министерството на културата. Той е един от трите одобрени проекта, с които музеят кандидатства пред..

публикувано на 19.12.18 в 09:10