Предприятията на „Холдинг – Металик“ работят с нормално електроподаване

Предприятията от групата на „Холдинг – Металик“ започнаха нормално работа. Тази сутрин към 7,30 часа е издадена заповед от председателя на борда на директорите инж. Дечо Колев да работят и енергоемките машини.

"Към 22.00 часа снощи беше обявена цена от 101 лв/MWh електроенергия, което е в рамките на обичайното и потвърди информацията, че е допусната техническа грешка на сайта на Борсата за свободна търговия с електроенергия", каза за Радио Стара Загора Стоян Стратиев, ПР на холдинга. Тази информация за няколкократно по-висока цена за мегаватчас, която излезе на интернет страницата на борсата през деня се оказа подадена грешно от борсов търговец. На борсата й трябваше цял един ден да сметне и да представи коригираната цена", коментира още Стратиев.

По думите му, все пак има наложени известни ограничения в потреблението на електроенергия в предприятията на холдинга, тъй като дори и тази цена е твърде висока за промишлените предприятия в България. С всички допълнителни такси - около 40 лв/MWh задължения към обществото , 10-15 лв/MWh за пренос,цената достига близо 150 лв/MWh.

Тенденцията за повишаване на цената на тока е много опасна. Необяснимо висока е цената на тока на свободния енергиен пазар, коментира Стоян Стратиев.


Още от категорията

Горя комин на ТЕЦ "Марица изток-2"

Взети са всички мерки за обезопасяване на района около ТЕЦ "Марица изток-2" след възникналия пожар там, увериха от пресцентъра на централата. Инцидентът е възникнал в един от абсорберите, който е в ремонт. Възпламенила се е гума, уточняват от ТЕЦ-а...

обновено на 24.06.19 в 13:01

Снимат филм в Музея на религиите в Стара Загора

Снимките на част от танцовия филм "Поглед под ръба" започват днес в 13 часа в Музея на религиите в Стара Загора. Лентата се заснема на 12 различни културно-исторически и природни места в България – Пловдив, Проходна пещера, крепост Овеч, Слънчев бряг,..

публикувано на 24.06.19 в 10:40
Георги Гьоков БСП

Георги Гьоков: Плоският данък трябва да бъде заменен с прогресивен

Предложението на БСП за намаляване на ДДС върху храните и лекарствата трябва да сложи началото на разговора за така необходимата промяна на българската данъчна система, заяви в предаването „Репортер“ депутатът от левицата Георги Гьоков. По..

публикувано на 24.06.19 в 10:12

Регионалните терминали са бъдещето на търговията със зърно у нас

Сушата през есента и зимата е нанесла щети на повече зърнопроизводители, отколкото пролетните градушки, коментира пред Радио Стара Загора председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Цветан Берберов. По думите му жътвата върви с пълна..

публикувано на 24.06.19 в 09:07

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен в Старозагорска и още 18 области

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за 19 области в страната на 24 юни. Това сочи справка на сайта на  Националния институт по метеорология и хидрология . Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч,..

публикувано на 24.06.19 в 06:13

Катастрофа със загинала жена и 5-има ранени затвори пътя за ГКПП „Лесово“

Тежка катастрофа, при която загина жена и 5-има души да ранени, стана причина за затваряне на международният път за граничен пункт „Лесово“ близо до ямболските села Чарган и Козарево.  Сблъскали са се тир с румънска регистрация и румънски бус.  На място..

публикувано на 23.06.19 в 15:57

За трети път Яворово бе домакин на фестивала "С мирис на теменуги"(СНИМКИ/ГАЛЕРИЯ)

В събота, 22-ри юни, старозагорското село Яворов бе домакин на третото издание на националния фолклорен събор "С мирис на теменуги". Тази година проявата предложи много нови моменти и още по-голям красиви изпълнения на популярни и малко известни традиционни..

публикувано на 23.06.19 в 15:52

Откриха нова социална кухня в Стара Загора

Кухненски блок към Социалния център на църквата „Св. Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Зора“ бе открит днес. Той се намира в двора на храма и е продължение на сградата, в която се помещава Социалния център.  Новата придобивка бе осветена от..

публикувано на 23.06.19 в 14:09

Две тежки катастрофи с двама загинали в Хасково

Две тежки катастрофи с двама загинали и трима ранени станаха за една нощ в Хасково. Мъж и жена загинаха при пътен инцидент на пътя Хасково – Димитровград снощи малко след 23 ч . Колата, с четирима пътници, се удря в движещ се пред нея камион...

публикувано на 22.06.19 в 13:44

В античния град Кабиле започва Панаирът на туристическите забавления и анимации

Край Ямбол в античния град Кабиле ще бъде осмото издание на Панаира на туристическите забавления и анимации.  В двата почивни дни са предвидени възстановки на гладиаторски битки и запознаване с бита и уменията на древните жители, населявали нашите земи...

публикувано на 22.06.19 в 11:45