Корнелия Нинова: Борисов с по-цинични думи и от Симеонов

Като по-цинични дори от думите на Валери Симеонов лидерът на БСП Корнелия Нинова определи думите на премиера Бойко Борисов, че правителството ще падне, ако поиска оставката на вицепремиера. Изявлението на министър председателя тя коментира в Стара Загора, където присъства на честването на 125 години от създаването на местната социалистическа организация.

Според Корнелия Нинова премиерът е избрал да остане на власт, вместо да подкрепи майките и болните деца, като по този начин той припознава думите на Валери Симеонов и застава на неговата позиция.
С твърдението си, че, ако падне кабинетът, и президентът Радев състави служебно правителство, в страната ще настъпи хаос, според Нинова премиерът погазва всякакви конституционни и демократични правила. "Това е ред установен от законите и Конституцията на страната. Това не е хаос. Това се казва граждански права, право на избор и т.н. Аз мисля, че по-голям хаос от това, в което се намира в момента страната, няма как да стане. Самият Борисов е направил най-големия хаос. Така че да не ни плаши и да не плаши народа със служебен кабинет, с разни страшни неща. това е един нормален ред на нещата като подаде оставка да има служебен кабинет и предсрочни избори", коментира още Нинова. 

Още от категорията

Десетки протестираха в Стара Загора срещу Националната стратегия за детето

Десетки родители излязоха на протест в Стара Загора срещу „Национална стратегия за детето 2019-2030“. Недоволните в Града на липите се събраха пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ . Те определиха текстовете в стратегията като..

публикувано на 22.04.19 в 19:25

Празникът "Белтен" представя келтски обичаи в Долината на тракийските царе

С келтски игри и обичаи празникът „Белтен“ ще покаже на жителите и гостите на Мъглиж как са посрещали древните келти  началото на новата година на 1-ви май . Организаторите на празника са го нарекли „Келти в долината на тракийските царе“...

обновено на 22.04.19 в 16:48
Чирпан

Приеха бюджета на община Чирпан

Община Чирпан вече има приет бюджет. Това съобщи председателят на общинския съвет в Чирпан Даниела Драгийска. 17, 413 млн. лв. е рамката на бюджета, а за него гласуваха 11 от присъстващите 19 съветници, уточни тя. Това е четвъртият опит да се приеме..

публикувано на 22.04.19 в 16:38

Протест на родители в Стара Загора срещу "Стратегията за детето 2019-2030г."

Родители от Стара Загора обявяват протест в 18:00ч.. пред сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Града на липите тази вечер. Причината е несъгласието им с готвената от правителството „Стратегия за детето 2019 -2030 година“ . „Прекаленото..

публикувано на 22.04.19 в 15:55

Групата на БСП напусна заседанието на общинския съвет в Казанлък

Общинските съветници на БСП напуснаха днешното заседание на местния парламент в Казанлък. Според тях заседанието е свикано нелигитимно и всяко взето решение може да бъде оспорено в съда. Причината за напускането всъщност стана факта, че заседанието е..

публикувано на 22.04.19 в 15:49
Д-р Ангел Кунчев

Броят на заболелите от морбили продължава да нараства

Продължава да расте броя на заболелите от морбили в България. Вече 463 са регистрираните случаи в България, съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Най-силно засегнати са Благоевград, София и..

публикувано на 22.04.19 в 15:47
Момчил Неков

Момчил Неков: "Държавата трябва да защити българското земеделие в бъдещата ОСП"

Необходими са по- решителни стъпки от страна на българската държава за да се защити българското земеделие в рамките на общата селскостопанска политика в периода 2021- 2027 година . Това заяви за Радио Стара Загора евродепутатът от БСП Момчил..

публикувано на 22.04.19 в 14:26

Деца освободиха мишелов по повод Деня на Земята

Деца от детските градини  "Наталия" и  "Радост" в град Гълъбово, пуснаха на свобода обикновен мишелов, пациент на Спасителния център „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Така беше отбелязан  Международния ден на Земята от екипа на центъра и техните..

публикувано на 22.04.19 в 14:19

Стартира дългоочакваният ремонт на спортна зала „Асеновец“

Официално днес беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна зала „Асеновец“ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Кметът Стефан Радев използва случая, за да благодари още веднъж за финансовата..

публикувано на 22.04.19 в 13:09

Дистанционно ще следят здравето на клиентите на Патронажната грижа в Казанлък

За първи път у нас в Община Казанлък ще бъде приложен метод за дистанционно проследяване на здравословното състояние на възрастните хора и на хората с увреждания, обхванати от социалната услуга „Патронажна грижа“ . Решение за това гласува на сесия..

публикувано на 22.04.19 в 11:36