Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" позарадва феновете срещу "Славия"

"Берое" надигра и победи отбора на "Славия" с 2:0 пред около 400 зрители на стадиона под Аязмото. В играч на мача за старозагорци се превърна Вандерсон, който отбеляза и двете попадения в двубоя. Възпитаниците на Александър Томаш играха по-добре през целия двубой и с победата донякъде се реваншираха на своите фенове за отпадането от "Ботев" за Купата на България.

Александър Томаш направи три промени в сравнение с титулярния състав от четвъртък, когато беройци отпаднаха нещастно от "Ботев" Пловдив за Купата на България. Матеус Леони започна като ляв бек на мястото на Александър Василев, Меска бе избран пред Рубен Бриджидо по левия фланг на атаката, а Иван Минчев отстъпи мястото си на завърналия се след наказание Александър Цветков като опорен халф. Останалите в зелено бяха обичайните: Душан Перниш бе под рамката на вратата, Иван Бандаловски започна като десен бранител, в центъра на защитата Георги Ангелов и Камен Хаджиев, в средата на терена стартираха капитанът Мартин Райнов и Борислав Цонев, по дясното крило Вандерсон, а на върха на атаката голмайсторът на тима Мартин Камбуров.

Мачът започна с греда за "Славия". Още в първите секунди Галин Иванов проби в наказателното поле, центрира, топката рикошира и стигна до Милен Гамаков, който стреля в тялото на Камен Хаджиев, кълбото описа странна траектория и нацели напречната греда зад Душан Перниш. Този епизод сякаш стресна "зелените", които веднага се активизираха в предни позиции. Техните усилия дадоха резултат в 14-та минута, когато старозагорци излязоха напред в резултата. Матеус Леони подаде по лявото крило към Меска, той пусна прострелно подаване в наказателното поле, което бе засече в мрежата от Вандерсон за 1:0.

Седем минути по-късно домакините изпуснаха златна възможност да удвоят резултата. Вандерсон преодоля по ефектен начин двама противници, навлезе в пеналта, но се подхлъзна при опита си за удар, топката стигна до Борислав Цонев, който от точката на дузпата стреля в тялото на вратаря на гостите Георги Петков, топката достигна след това до Меска, но и неговият удар не попадна в целта.

На полувремето Златомир Загорчич пусна в игра Неманя Иванов, който замени Андреа Христов. Десет минути по-късно и Томаш потърси промяната, изваждайки Борислав Цонев за сметка на Владимир Гаджев. Малко след това Меска успя да преодолее Марем, навлезе в наказателното поле и пусна топката успоредно на голлинията. Коженото кълбо бе отбито от защитник на "Славия", но попадна в краката на Камбуров, който от 7 метра неочаквано и за самия него не успя де намери рамката на вратата. В тези минути двете крила на "Берое" бяха в основата на всичко по-интересно пред някоя от двете врати. Като цяло качеството на двубоя спадна, доказателството за което бяха и множеството грешки в средата на терена. При един от редките си пробиви през центъра Меска пусна към Камбуров, който пое и стреля със слабия си ляв крак, но Георги Петков улови. В 67-та минута деветката на старозагорци напусна терена за сметка Алфредо Мартинс.

Второто попадение в двубоя за "Берое" все пак падна в 74-та минута. След пас от Мартин Райнов Вандерсон напредна отдясно, преодоля защитник на "Славия" и, макар и от малък ъгъл и с по-слабия си десен крак, офанзивният футболист на "зелените" направи безпомощен стража на гостите за 2:0. Това бе второ попадение на крилото в днешната среща. Преди този двубой Вандерсон не се бе разписвал за старозагорци в Първа професионална лига. 

До края на срещата Георги Йомов от гостите бе близо до почетно попадение, но техничният му удар попадна в напречната града. В оставащите 5 минути и двата отбора не предложиха нещо по-интересно на позамръзналите 400 фенове по трибуните. 

С постигнатата победа "Берое" е твърдо на 4-та позиция с 27 точки на 5 зад третия ЦСКА-София и с 4 пункта пред петия "Ботев". В следващия кръг на 11 ноември, неделя, от 16:45 ч. беройци гостуват на шампиона "Лудогорец".

"Берое" - "Славия" 2:0 Вандерсон 14 мин., 74 мин.

"Берое": Душан Перниш, Иван Бандаловски, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Мартин Райнов - капитан, Александър Цветков, Борислав Цонев( 55 мин. - Владимир Гаджев), Вандерсон75мин -Рубен Бригидо, Меска, Мартин Камбуров(67 мин. - Алфредо Мартинс); старши треньор: Александър Томаш

"Славия": Георги Петков, Тейнър Марем, Александър Станиславлевич - 41 мин. жълт картон, Андреа Христов(45 мин. - Неманя Иванов - 70 мин. жълт картон), Славчо Шоколаров, Милен Гамаков, Янис Карабельов - 50 мин. жълт картон, Георги Йомов, Илиан Мицански(80 мин.- Филип Кръстев), Галин Иванов, Цветелин Чунчуков(58 мин. - Милчо Ангелов);

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52