Главният прокурор поиска сваляне на имунитета на шестима народни прествители

Сред разследваните депутати са двама от Старозагорски регион

Снимка: БТА

Главният прокурор поиска от Народното събрание свалянето на имунитета на шестима народни представители. Това съобщиха от прокуратурата. Сред тях са и двама депутати избрани от Старозагорски район. Това са Борис Кърчев от ГЕРБ и Кръстина Таскова от ВОЛЯ. 

Прокуратурата поиска имунитета на Елена Йончева от БСП, която държавното обвинение иска да разследва за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ. Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид". 

Цацаров иска имунитета и на Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христов, Георги Михайлов и Борис Кърчев.
Разследването срещу Марешки, Таскова и Христов /ПГ ВОЛЯ/ е за изнудване. Макар вече доброволно да се отказаха от имунитетите си, Цацаров изпраща ново искане до НС, защото от спецпрокуратурата смятат, че е налице престъпен сговор. Разследването е за заплахи към собственици на аптеки с цел те да бъдат принудени да купуват лекарства и лекарствени средства само от "Фармнет" ООД на по-високи цени спрямо другите доставчици.
За депутата Георги Михайлов от ПГ "БСП за България" Цацаров иска имунитета заради разследване за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Те касаят Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София и са на стойност 24 359 808 лв. за периода 2015 г. - 2017 г., когато той е бил директор.
Главният прокурор иска и имунитета на Борис Кърчев от ПП ГЕРБ, за престъпления за неплатени данъци в особено големи размери. Проверката касае периода юни - юли 2015 г., когато в Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 320 000 лева ДДС. Подадена била невярна декларация за ДДС.

Народният представител Борис Кърчев от ГЕРБ ще подаде писмено съгласие до председателя на Народното събрание за сваляне на депутатския си имунитет. Това заяви той пред журналисти в парламента по повод искане на главния прокурор за сваляне на имунитета на Кърчев, съобщава БТА. 
"Никога не съм се крил зад този имунитет. Целта е да се изчисти името ми, защото тази кампания срещу мен е повече от година и половина. Идва от местни структури на БСП в Казанлък", заяви депутатът. Той уточни, че към момента, когато е прехвърлил фирми, те не са имали никакви задължения, за което има документи. Нямам неизплатени данъци, не се притеснявам от нищо, посочи той.

Още от категорията

Община Ивайловград организира томбола за собствениците на регистрирани домашни кучета

Община Ивайловград  е намерила интересен начин  да мотивира собствениците на домашни кучета да ги регистрират.  Всеки направил това до 31-ви януари, ще участва в томбола с награди. В общината няма изграден приют за бездомни кучета. Общинска наредба..

публикувано на 24.01.19 в 11:16

Машинни оператори и строители са най-търсените специалисти, показа анкетно проучване

Най-търсените специалисти в национален мащаб, а и за област Стара Загора са машинни оператори и строители, показа анкетно проучване сред работодателите на Агенцията по заетостта. Това обяви в предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Жулиета..

публикувано на 24.01.19 в 10:42

Силен дъжд вали на Прохода на Републиката тази сутрин

Облачно време, заледени и обработени пътни настилки и добра видимост са характерни тази сутрин за прохода Шипка. Силен дъжд вали на Прохода на Републиката, където също има добра видимост, информира дежурният в Областно пътно управление - Стара..

публикувано на 24.01.19 в 06:56

21 автомобила са принудително премахнати в Стара Загора

21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати през 2018 година от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора, информират от пресцентъра на общината. Освен при обход на инспекторите, отговарящи за спазването на Наредбата за..

публикувано на 23.01.19 в 16:42

Организират интерактивен театрален спектакъл по случай 124 години от рождението на Гео Милев

С интерактивен спектакъл Стара Загора ще отбележи 124 години от рождението на Гео Милев.   Театралният експеримент "Що е отечество? - Въпросът, който уби Гео Милев", на театър  лаборатория "Алма Алтер" ще провокира публиката в къща музей "Гео..

публикувано на 23.01.19 в 16:36
проф. Иван Станков

НОКА със Стратегия за овцевъдния и козевъден сектор

Националната овцевъдна и козевъдна асоциация(НОКА) е разработила и преминава към изпълнение на Стратегия за двата отрасъла, която ще реши голяма част от проблемите на фермерите. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора проф. Иван..

публикувано на 23.01.19 в 16:00
Ана Петрова от Болярово заявиха, че животните, дали положителни проби за чума миналата година, са здрави и вече имат агънца.

Подновиха протестите срещу убиването на животните във фермата в Болярово

Протестите срещу убиването на животните в фермата в Болярово бяха подновени. Делото в административния съд в Ямбол срещу заповедите на БАБХ пък започва отначало.   Пред овцефермата на Ана Петрова и Тодор Христов в Болярово днес  отново се събраха..

публикувано на 23.01.19 в 15:53

Организират беседа посветена на хранилището на Националната филмотека

Хранилището на Българската национална филмотека е темата на поредната беседа от инициативата "Приказки за Стара Загора" , съобщи за Радио Стара Загора Венко Добрев, организатор на събитието. За това неподозирано интересно пространство на града..

публикувано на 23.01.19 в 15:47
Ген. Атанас Атанасов

До края на февруари ще бъде готова листата за евроизборите на „Демократична България“

С изборите за ЕП ще проверим има ли промяна във вътрешнополитическите нагласи на обществото, това каза за Радио Стара Загора ген. A танас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на политическото обединение "Демократична България "...

публикувано на 23.01.19 в 15:40

Премиерът Борисов: Правителството е стабилно и инвестициите са истинската политика

Правителството е стабилно и продължава да работи, а всяка политическа партия има своя политика и я развива. Това коментира в Димитровград министър-председателят Бойко Борисов по повод отказа на НФСБ да се яви в коалиция с ВМРО на изборите за..

публикувано на 23.01.19 в 14:43