Транспортната комисия ще поиска изслушване на ресорното министерство за проверките в БДЖ

Снимка: архив

Парламентарната транспортна комисия ще поиска изслушване на ресорното министерство за резултатите от проверките в БДЖ и последвалите три оставки на ръководни кадри следващата сряда.

Информацията, която имам към момента е от медиите. На заседанието на комисията е поканен министър Росен Желязков на блиц контрол и изслушване, за да представи фактите и обстоятелствата около тези три подадени оставки", каза за Радио Стара Загора Халил Летифов, председател на транспортната комисия и депутат от ДПС .

По-рано днес стана ясно, че изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев и ръководителят на Съвета на директорите на железниците и заместник-транспортен министър Велик Занчев са подали оставка.


Още от категорията

Митинг-концертът в Стара Загора премина в шествие по улиците на града

Точно в 18:00ч. в Стара Загора започна протестът, насочен срещу ниските доходи и скъпият живот в страната. Близо 400-те участници се обявиха за оставка на правителството и промяна на системата. В недоволството се включиха и протестиралите по-рано в..

публикувано на 19.11.18 в 22:45

Гражданско неподчинение и блокади на Прохода на Републиката

Точно в 18:55 събралите се близо стотина недоволни граждани от Гурково и региона блокираха за кратко движението през Прохода на Републиката. С викове "оставка" множеството настоя за оттеглянето на правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ и..

публикувано на 19.11.18 в 21:58

Университетската болница отново без отопление заради задължения

Най-голямото лечебно заведение в областта –Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“ е без отопление, а пациенти и персонал стоят на студено. За пореден път причината са задължения на лечебното заведение към  фирмата-доставчик на..

публикувано на 19.11.18 в 17:23

Стара Загора, Казанлък и Гурково на протест тази вечер

В Казанлък вече започват да се събират протестиращи. Те обявиха, че ще подкрепят митинга на недоволните от високите цени на горивата и бедността в Стара Загора, който започва в 18 часа край паркинга на езерото „Загорка“. Над 100 човека са се..

публикувано на 19.11.18 в 17:09

Протестът в Сливен тази вечер - „Един народ срещу системата“

В Сливен и тази седмица ще продължат протестните действия срещу високите цени на горивата и ниските доходи. Протестът е под надслов „Един народ срещу системата.“ Той се организира в социалната мрежа, а началото му е обявено за 18.00 часа. Според..

публикувано на 19.11.18 в 16:58

ТД "Сърнена гора" представя четири експедиции от "По света и нависоко"

Четири експедиции от изминалата година ще представи туристическо дружество „Сърнена гора“ в Стара Загора. Събитието е наречено   „По света и нависоко“ и ще се проведе на 21 ноември от 18 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Подготвени..

публикувано на 19.11.18 в 16:50

Деца от ЦДГ № 13 „Пролет“ гостуваха на Художествената галерия

Децата от IV-та група на   ЦДГ № 13 „Пролет“ в Стара Загора гостуваха на Художествената галерия. Любезните домакини им разказаха повече за постоянната експозиция в галерията. Бъдещите първокласници разгледаха и изложбата „Улицата“, колекция от..

публикувано на 19.11.18 в 14:36
Жители на Серес в помощ на българските войски, 1916 г.

РИМ Хасково с изложба по повод края на ПСВ

Изложба, посветена на края на Първата световна война и участието на хасковските полкове в бойните действия, се открива днес от 17 часа в Регионалния исторически музей в Хасково, в залата за временни изложби., съобщи в интервю за радио Стара Загора..

публикувано на 19.11.18 в 14:08

За оставка на правителството и промяната в системата ще настояват протестиращи в Стара Загора

С протестен митинг-концерт тази вече в 18:00ч. недоволни от системата старозагорци ще поискат отново оставката на цялото правителство. Това обяви организаторът на тазвечершната проява Стилиана Иванова. Протестът ще се проведе в парк „Загорка“, в близост..

публикувано на 19.11.18 в 14:04

СДС ще даде свобода за коалиране на общинските организации за местните избори

Общинските организации на СДС ще получат свободата да водят преговори за участие и съставяне на коалиции по региони на предстоящите догодина местни избори. От централата на партията не са налагани ограничения за явяване на вота. Но са изключени..

публикувано на 19.11.18 в 11:13