От ГЕРБ искат оставката на председателя на Общинския съвет в Чирпан

Чирпан

Групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет – Чирпан, призоваха председателя на местния парламент Даниела Драгийска да подаде оставка. Ако това не бъде направено те ще внесат предложение за предсрочно прекратяване на правомощията й, според разпоредбите в ЗМСМА и Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

Оставката бе поискана от председателя на групата на ГЕРБ Христо Стефанов с нарочна декларация, която бе прочетена по време на заседание на Общинския съвет. „През последните месеци ставаме свидетели на безпрецедентно погазване на Правилника за работа на Общинския съвет в Чирпан, целящo пълното обезличаване и неглижиране на работата на местния парламент, както и на налагане на авторитарно управление, напомнящо един друг период в българската история“, категоричен бе Христо Стефанов. Той посочи, че поводът, който е прелял чашата на търпението им е използването на всякакви процедурни хватки, за да се възпрепятства разглеждането на точки в дневния ред, внесени от политически сили различни от управляващите от БСП. Липса на проекти за решения, липса на заседания на Общинския съвет, провеждане на „кухи“ сесии, чиито дневен ред е несъстоятелен, неглижиране и липса на адекватни отговори на зададени към администрацията въпроси, са само част от наложения модел на работа. В декларацията се казва, че пряка отговорност за всичко това носи председателят Даниела Драгийска, която не се справя със задълженията си.
Проблемите в работата на Общинския съвет са и пряка последица от управлението на общината, от страна на кмета Кичка Петкова и управляващите от БСП, които скрити зад привидно спокойствие и немощ, съсипват Чирпан, категорични са общинските съветници от ГЕРБ. „Опитите за вменяване на вина на останалите политически сили, относно липсата на точки за формиране на дневен ред за работа на ОбС, изглеждат смешни и жалки. Те са опит за прехвърляне на отговорността, която носят кметът, нейният екип и представителите на БСП в ОбС“, смята Христо Стефанов. В декларацията се казва още, че кметът е онзи, който е избран, за да изпълни предварително заложена програма за управление, за което се носи обществена и политическа отговорност. Друг е въпросът, че в нарушение на ЗМСМА кметът на Чирпан никога не е представял Програма за управление, както и отчет за изпълнението й по години.

„Отлагането на сесии на Общинския съвет и на предложенията направени от нас, няма да ни накарат да замълчим, дори точно обратното“, категорични са от групата на ГЕРБ в Общинския съвет. През следващите седмици и месеци те ще представят пред Общинския съвет и всички чирпанлии, данни за безобразията в управлението на общината, като всичко ще бъде подкрепено с неоспорими документи и факти.  

Още от категорията

Намалява броят на 13 и 14 годишните родилки през 2018 година в Сливен

Намалява броят на 13 и 14 годишните момичета, които са станали майки през 2018, сочи статистиката на родилното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Само четири момичета на 13 години са родили в отделението през отминалата  година. Общо..

публикувано на 21.01.19 в 17:05

Община Сливен с промени в Наредбата за прием на деца в детските градини и ясли

Община Сливен направи промени в Наредбата за прием на децата в детските градини и ясли. „Промяната се налага, поради влезлите  в сила разпоредби за защита на личните данни,“ каза заместник-кметът Пепа Чиликова. Регистрирането на заявления за..

публикувано на 21.01.19 в 16:26

Болница "Тракия" отбеляза за 10-ти път Бабинден

Денят на родилната помощ - Бабинден, отбелязаха и в Акушеро-гинекологичното отделение на болница „Тракия“. По стара традиция беше изпълнен обичая „измиване на ръцете“ на лекари и акушерки.  От откриването на болницата през 2009 година ражданията..

публикувано на 21.01.19 в 16:10

Със специален ритуал Денят на родилната помощ бе отбелязан в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

Народната традиция на 21-ви януари, Денят на Родилната помощ бе спазена и в Родилното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Даниела Русева от Павел баня, майка на Дарина, която се е родила на 18-ти януари,  поля ръцете и..

публикувано на 21.01.19 в 16:00

ГЕРБ започва подредбата на изборната листа за участие в изборите за Европарламент

От днес до 20 февруари ще се провеждат номинационните събрания на партия ГЕРБ, в които ще бъде подредена листата им за участие в изборите за Европарламент. Това съобщи за Радио Стара Загора областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Като..

публикувано на 21.01.19 в 15:29

Откриват традиционната Младежка художествена изложба

Традиционната Младежка януарска художествена изложба ще бъде открита тази вечер от 18 ч. в изложбена зала „Байер“ в Стара Загора. Около 50 творби на близо 25 автора ще бъдат  представени тази година в експозицията. Това са млади художници и..

публикувано на 21.01.19 в 14:42

Прожектират филми за Първата световна война в залата на операта

В залата на Държавна опера Стара Загора днес от 18.00 ч. ще се състои прожекция на  филмите „България влиза в Първата световна война“ и „Разгромът на Сърбия“, първа и втора част от документалната поредица на Военния телевизионен канал „Помни войната..

публикувано на 21.01.19 в 13:34

Глобяват фирми за забавени ремонти в Стара Загора

Община Стара Загора ще санкционира фирмите, които в момента извършват ремонти на сградите на СУ „Железник“ и детска градина „Звездица“. Причината за това е забавяне в работата. Това обяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Двата ремонта са..

публикувано на 21.01.19 в 13:20

Катастрофално расте броят на ражданията със секцио

Катастрофален е вече броят на ражданията в България с хирургическа намеса, в някои болници процентът надхвърля 50 , каза в Деня на родилната помощ  д-р Неделчо Тотев , гинеколог и директор на чирпанската многопрофилна болница. По думите му..

публикувано на 21.01.19 в 08:57

Системата за прием в детските ясли и градини отваря днес

На 21 януари ще бъде отворена системата за електронно записване на децата в яслите и детските гради в община Стара Загора , съобщи зам.-кметът Иванка Сотирова. От началото на декември миналата година се провежда ежегодната профилактика, която е по..

обновено на 21.01.19 в 07:01