И в Казанлък искат оставката на Валери Симеонов

Снимка: БГНЕС

В Казанлък ще се проведе протест с искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Организатори са от местната структура на партия „Възраждане“. Протеста е насрочен за днес от 18 00 часа, на площад „Севтополис“. И този път поводът за исканата оставка е обидното отношение на вицепремиера към протестиращите майки с увреждания, като казанлъчани смятат, че освен това той трябва да понесе политическа отговорност и за проблемите с ромската престъпност в района, ескалирали през последния месец. Особено след като е взел участие в националната среща в Казанлък посветена на обществения ред. "Като най-висш държавен служител на държавата, с присъствието си на Националната среща за „Обществен ред и сигурност“, той гарантира сигурността и спокойствието на гражданите на община Казанлък, след което станахме свидетели на трагедии като тази на загиналите заради каруца на пътя младежи от Казанлък", посочи Димитър Пашев, общински лидер на „Възраждане“ в Казанлък.  

„Възраждане“ подкрепя протестите на майките на деца с увреждания и тяхното желание за оставка на „уж“ вицепремиера Валери Симеонов. Сега отново категорично заявяваме, че такива хора нямат място във властта и че неговата оставка е животоспасяваща, посочват организаторите на протеста. „Освен него, оставка следва да подадат и останалите лидери на коалицията Обединени патриоти, тъй като ясно показват неспособността си да се справят с тези проблеми, заяви Димитър Пашев, общински лидер на „Възраждане“ в Казанлък.

Още от категорията

Възобновяват учебния процес в Старозагорска област от утре

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват от 23 януари, грипната епидемия остава в сила Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) през периода 14 - 20 януари достигна стойности 310 болни на 10 000 души..

публикувано на 22.01.19 в 16:58

Сливен е в грипна епидемия

В Сливенска област от днес е обявена грипна епидемия. Регионалната здравна инспекция е предложила на Регионално управление на образованието да бъдат прекратени учебните занятия в училищата в областта за периода 23-27 януари, но грипна ваканция все още..

публикувано на 22.01.19 в 16:16

Полицията задържа нападателя, пребил баба за 35 лева

Полицията в Казанлък задържа нападателя, който преби и ограби 83 - годишна жена в дома ѝ в Гурково.  Арестуваният е Кольо Рашев, с множество криминални прояви и общ престой зад решетките от 8 години. След побой той открадна от баба Иванка 35 лева...

публикувано на 22.01.19 в 15:55

Представят филма "Стадо без пастир" тази вечер в Регионална библиотека "Захарий Княжески"

“Стадо без пастир“   е поредното заглавие от започналия в Стара Загора София Менар филм фест. Тази вечер от 18,30 часа в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ меломаните ще могат да гледат това иранско заглавие от..

публикувано на 22.01.19 в 14:21

Грипна ваканция до понеделник в Хасково

Обявиха грипна ваканция до понеделник в Хасковска област. На..

публикувано на 22.01.19 в 14:20

Първата хибридна система за нуклеарни изследвания извън София отвори врати в Стара Загора

В отделението по Нуклеарна медицина на Комплексния онкологичен център – Стара Загора от днес официално работи нова Хибридна SPECT система последно поколение. Апаратурата е щадяща и позволява по-точна и прецизна диагностика на пациентите с..

публикувано на 22.01.19 в 14:19

Община Ямбол удължава срока за ползване на социалната услуга „Личен асистент“

Mежду Община Ямбол и Агенция за социално подпомагане бе сключено Споразумение, с което  Община Ямбол, като доставчик на социални услуги, ще продължи и през 2019 г. да подпомага в домашна среда лицата с трайни увреждания и възрастните хора, в..

публикувано на 22.01.19 в 14:14

Наказаха работници за барбекю в центъра на Стара Загора

Работниците по ремонта на старозагорския център, които бяха засечени да пекат барбекю недалеч от Община Стара Загора, са глобени. При второ нарушение ще бъдат изгонени, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на обекта инж. Добри Добрев...

публикувано на 22.01.19 в 11:47

Казанлъшкият коафьор Стенли организира втора благотворителна кампания за абитуриенти

За втора поредна година казанлъшкият фризьор Станимир Нанчев – Стенли организира благотворителна кампания за абитуриенти. Инициативата се изразява в това да бъдат дарени костюми, рокли, обувки, бижута, чанти и на момичета и момчета, които..

публикувано на 22.01.19 в 11:13

Ремонтират ОУ “Николай Петрини“ в Ямбол със средства от Американското посолство

Със средства от посолството на САЩ тече ремонт на ямболското основно училище “Николай Петрини“. „Ремонтът вече е факт и ще се случи на два етапа. Започна   обновяване на тоалетните и мокрите помещения в едната част на сградата, до края..

публикувано на 22.01.19 в 11:00