В Ямбол отличиха полицаи за празника им

Снимка: Ани Петрова, БНР

Полицейски служители от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи Ямбол получиха отличия и награди по повод празника на полицията. За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните задачи, свързани с противодействието на престъпността и опазване на обществения ред в региона със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов с отличие и почетен медал на МВР е награден комисар Георги Кючуков, началник отдел „Охранителна полиция“. Със заповед на директора на ОД на МВР Ямбол старши комисар Генчо Иванов 16 служители на областната дирекция  са наградени с писмена похвала за съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати в изпълнението на конкретни професионални задачи, а деветима са преназначени на по-висока длъжност. Информацията допълва Румяна Стефанова в звуковия файл:

Още от категорията

Близо 60 хиляди деца не са обхванати от образователната система

Близо 60 хиляди деца от 5 до 16 - годишна възраст не са обхванати от образователната система. Значителна част от тях не могат да бъдат открити на адресната им регистрация. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора зам.-министърът на образованието Деница..

публикувано на 26.03.19 в 16:40

28 - годишният убиец от Стара Загора остава в ареста

Окръжен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 28 - годишен мъж, умишлено умъртвил  22 - годишна жена.   Съдът прие, че искането на Окръжна прокуратура е основателно и следва да бъде уважено.  Спрямо Т.В. е..

публикувано на 26.03.19 в 16:34

Паметникът на Шести артилерийски полк да бъде възстановен на място, предлага община Сливен

Общинското ръководство на Сливен  е за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк и възстановяването му на сегашното му място. Кметът Стефан Радев  припомни, че на предходното заседание на областната комисия " Военните паметници,"..

публикувано на 26.03.19 в 16:20

ЕП подкрепи намаляване на помощта за електроцентралите на твърдо гориво

Европейският парламент прие с голямо мнозинство днес доклад, в който се призовава за ограничаване на държавната подкрепа за топлоелектрическите централи (ТЕЦ), включени в студения резерв . Новите правила предвиждат постепенно да отпадне употребата на..

публикувано на 26.03.19 в 16:19

Старозагорският драматичен театър посреща 27 март с премиерата "Нощно слънце"

С премиера на постановката „Нощно слънце“ Старозагорският драматичен театър „Гео Милев“ ще отбележи Международния ден на театъра - 27 март. Драматизацията, по мотиви от разкази на Йордан Йовков, както и режисурата на спектакъла са дело на театралния..

публикувано на 26.03.19 в 16:13

ЕС ще направи задължителни "черните кутии" при автомобилите

Европейските институции постигнаха споразумение днес от 2022 година новите коли да бъдат оборудвани със системи за автоматично спиране и "черни кутии ", к ато целта е да се намалят катастрофите по пътищата в Европа , предадоха ДПА и ТАСС. Мерките бяха..

публикувано на 26.03.19 в 16:12

Стара Загора има потенциал да се развива като туристическа дестинация

74 са предложенията в проекта на дневен ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Стара Загора, което ще се проведе на 28 март, от 9 часа. Председателят на Общински съвет Стара Загора Таньо Брайков акцентира на предложението за..

публикувано на 26.03.19 в 16:00
Сн. Архив

Иззеха ловни трофеи

Ловни трофеи без документи за произход са били открити днес в две къщи в Шипка и Шейново, съобщи директорът на Регионална дирекция по горите – Стара Загора - инж. Петър Заяков. Трофеите – благородни елени, сръндаци и паднали от тях рога,  са намерени..

публикувано на 26.03.19 в 14:09

Тракийско дружество "Одринска епопея" в Стара Загора на 120 години

120 години от създаването си чества през тази година Тракийско дружество „Одринска епопея“ Стара Загора, съобщи за радио Стара Загора председателят на дружеството Цанко Атанасов. Инициативите на дружеството са посветени и на 175 години от рождението..

публикувано на 26.03.19 в 10:53

20 милиона лева, европейско финансиране, за развитието на община Стралджа

Над 20 милиона лева е спечелила община Стралджа по проекти с европейско финансиране, съобщи за Радио Стара Загора кметът Атанас Киров. В общината започва реализацията на три големи проекта за подобряване на пътната инфраструктура в населените места,..

публикувано на 26.03.19 в 10:13