Снежана Ташева представя “Групата от Ада” в Стара Загора

Снежана Ташева и романът й “Групата от Ада” гостуват на Стара Загора днес от 18,30 часа в бирения магазин „Колобри на бирата“. Снежана Ташева сподели в интервю за радио Стара Загора, че идеята за книгата е възникнала в преподавателската и работа със студенти. Тя е преподавател по физика и английски език в Техническия университет в София и преводач на свободна практика. Пише в жанровете научна фантастика и фентъзи. Нейни творби са публикувани в алманаха “Фантастика” и списание “Тера фантастика”, пише ревюта на книги за сайта scifi.bg. Преводач е на книгата “Погребални обреди” от Хана Кент. “Групата от Ада“ е първият самостоятелен роман на Снежана Ташева, в любимия и стил фентъзи:
Още от категорията

21 автомобила са принудително премахнати в Стара Загора

21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати през 2018 година от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора, информират от пресцентъра на общината. Освен при обход на инспекторите, отговарящи за спазването на Наредбата за..

публикувано на 23.01.19 в 16:42

Организират интерактивен театрален спектакъл по случай 124 години от рождението на Гео Милев

С интерактивен спектакъл Стара Загора ще отбележи 124 години от рождението на Гео Милев.   Театралният експеримент "Що е отечество? - Въпросът, който уби Гео Милев", на театър  лаборатория "Алма Алтер" ще провокира публиката в къща музей "Гео..

публикувано на 23.01.19 в 16:36
проф. Иван Станков

НОКА със Стратегия за овцевъдния и козевъден сектор

Националната овцевъдна и козевъдна асоциация(НОКА) е разработила и преминава към изпълнение на Стратегия за двата отрасъла, която ще реши голяма част от проблемите на фермерите. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора проф. Иван..

публикувано на 23.01.19 в 16:00
Ана Петрова от Болярово заявиха, че животните, дали положителни проби за чума миналата година, са здрави и вече имат агънца.

Подновиха протестите срещу убиването на животните във фермата в Болярово

Протестите срещу убиването на животните в фермата в Болярово бяха подновени. Делото в административния съд в Ямбол срещу заповедите на БАБХ пък започва отначало.   Пред овцефермата на Ана Петрова и Тодор Христов в Болярово днес  отново се събраха..

публикувано на 23.01.19 в 15:53

Организират беседа посветена на хранилището на Националната филмотека

Хранилището на Българската национална филмотека е темата на поредната беседа от инициативата "Приказки за Стара Загора" , съобщи за Радио Стара Загора Венко Добрев, организатор на събитието. За това неподозирано интересно пространство на града..

публикувано на 23.01.19 в 15:47
Ген. Атанас Атанасов

До края на февруари ще бъде готова листата за евроизборите на „Демократична България“

С изборите за ЕП ще проверим има ли промяна във вътрешнополитическите нагласи на обществото, това каза за Радио Стара Загора ген. A танас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на политическото обединение "Демократична България "...

публикувано на 23.01.19 в 15:40

Премиерът Борисов: Правителството е стабилно и инвестициите са истинската политика

Правителството е стабилно и продължава да работи, а всяка политическа партия има своя политика и я развива. Това коментира в Димитровград министър-председателят Бойко Борисов по повод отказа на НФСБ да се яви в коалиция с ВМРО на изборите за..

публикувано на 23.01.19 в 14:43

На 3 февруари пускат движението по жп надлеза в Стара Загора

На 3 февруари ремонтираният мост към кв."Кольо Ганчев" ще бъде официално открит и движението ще бъде пуснато. Това е потвърдил кметът на Стара Загора Живко Тодоров, съобщава сайтът stz24.  "Вече имаме дата. Ще открием съоръжението официално. В момента се..

публикувано на 23.01.19 в 14:00

Старозагорските ученици са най-знаещи за пътната безопасност

Над 500 деца от старозагорски училища се събраха днес в общинската зала „Иван Вазов“, за да участват в Олимпиада по безопасност на пътищата. Тя се провежда от Института за пътна безопасност, с подкрепата на Министерство на образованието и науката..

публикувано на 23.01.19 в 13:09

Телефонни измамници прибраха 13 хиляди лева от старозагорци

Две жени на 55 и 58 години и мъж на 75 години от Стара Загора хвърлиха през терасите си големи суми пари, таблет и дебитна карта на телефонни измамници, съобщават в бюлетина на ОДМВР – Стара Загора. На 22.01.2019 г. във Второ РУ – Стара..

публикувано на 23.01.19 в 11:30