Безплатни изследвания организира Сдружение „Диабет“

| обновено на 09.11.18 в 07:23

Безплатно замерване на кръвната захар, на кръвното налягане и на слуха организира Сдружение „Диабет“ в Стара Загора. Измерванията ще се правят в петък, 9 ноември, от 8,30 до 11 ч. в клуба на сдружението на ул. „Столетов“ № 60 от медицински специалисти. Осигурени са 150 безплатни глюкомера за болните от диабет тип 2.  Инициативата е по повод 14-ти ноември, Световният ден за борба с диабета. Няма записване.“Всеки, който желае, може да дойде и да си измери кръвната захар и да провери слуха си, независимо дали е наш член или не. Няма да върнем никого“ Това съобщи за Радио Стара Загора председателката на сдружението  Пенка Ялъмова, и уточни, че до момента 40 старозагорци са изявили желание да прегледат слуха си, но очакват много повече желаещи.
Още от категорията

Сняг натрупа в прохода Шипка, няма ограничение в движението

Близо 10 см снежна покривка се е натрупала снощи на прохода "Шипка. Платното е разчистено, но шофьорите трябва да се движат с особено внимание. Затворен за автомобили е единствено пътят към Паметника на свободата.  "В момента пътната настилка в прохода..

публикувано на 16.11.18 в 07:41

Акция по залесяване ще се проведе в Стара Загора

Днес от 11.30 ч. Областен информационен център – Стара Загора съвместно с Държавно горско стопанство Стара Загора организират акция по залесяване в града като част от инициативата на центъра, посветена на Европейската седмица на гората. С..

публикувано на 16.11.18 в 07:12

Без инциденти по време на петия ден на протести в Стара Загора

Спокойно премина петата вечер на протести в Стара Загора. Малобройната група от около 50 души се събра в затвореното пространство на булевард Патриарх Евтимий в Стара Загора и въпреки дъжда пое на пешеходно шествие. Протестиращите преминаха по..

публикувано на 15.11.18 в 20:37

Светофарът на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Христо Ботев“ ще бъде изключен

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че поради строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Христо Ботев “ ще бъде изключена светофарната уредба, регулираща движението.  Призоваваме..

публикувано на 15.11.18 в 16:39

Скулптор хранил цял месец с мухи моделите си за „Жабките“ в трилитров буркан

Близо месец скулпторът Валентин Старчев хранил с мухи моделите на четирите жаби от любимия на поколения старозагорци фонтан. Задачата за направата им получил през 1958 като бил още студент. „Трябваше да са фигури които пръскат вода. Или..

публикувано на 15.11.18 в 16:15

Миньори и енергетици излизат на протест в София и Раднево

Миньори и енергетици в комплекса „Марица Изток“ ще излязат на протест в София на 29 ноември. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Генчо Генчев, синдикален лидер на „Подкрепа“ в "Мини Марица-изток". Причината за протеста е неяснотата..

публикувано на 15.11.18 в 15:24

19 фирми и организации се включват в тазгодишните Дни на отворените врати в област Стара Загора

19 фирми и организации се включват в тазгодишните Дни на отворените врати в Старозагорска област и Европейска седмица на професионалните умения от 19 до 25 ноември. Организатори са Община Стара Загора, РИО, ТПП Стара Загора и Клубът на..

публикувано на 15.11.18 в 13:58

Близо 400 деца и родители ползват Комплекса за социални услуги всяка година

Ден на отворените сърца се провежда днес в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в гр. Стара Загора на ул. „Христо Ботев” 205. Всеки, който посети Комплекса до 17.00 ч. ще може да стане част от интерактивните занимания, свързани..

публикувано на 15.11.18 в 13:46

Протестиращите в Хасково няма да затварят границата в неделя

Протестиращи няма да затварят границата в неделя. Това стана ясно на днешната среща между организаторите на протестните шествия в Хасково с ръководството на областната дирекция на МВР. Първоначално в социалните мрежи бе разпространен призив за..

публикувано на 15.11.18 в 13:30

Пътно-подържащите фирми в област Стара Загора са готови за зимата

В Областна администрация днес се проведе среща на областния управител Гергана Микова с представители на пътно-поддържащите фирми в областта и на териториалните структури, имащи отношение към зимната поддръжка. В заседанието участвха и зам...

публикувано на 15.11.18 в 13:18