88 медици и 23 лекарски асистенти положиха Хипократовата клетва /снимки/

Тържествената промоция на Випуск 2018 на Медицинския факултет от Тракийския университет се състоя днес. Общо 88 абсолвенти медици, от които 27 чужденци произнесоха Хипократовата клетва. Днес се дипломира и първият випуск от 23 лекарски асистенти.

Церемонията се  проведе в Аулата на  факултета и на нея присъстваха много преподаватели и близки на абсолвентите. Официални гости на тържеството бяха проф. Иван Въшин, ректор на Тракийския университет, д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз, д-р Генка Пейчева, председател на регионалната лекарска колегия, Александър Александров, председател на Сдружението на медицинските фелдшери в България и представители на институции.

Приветствие към абсолвентите отправи проф. д-р Мая Гълъбова, декан на Медицинския факултет, която им пожела на добър час и въпреки трудностите, да потърсят реализация в България. Ректорът на ТрУ проф. Въшин също поздрави завършилите лекари и лекарски асистенти. Избрали сте високо хуманна професия, натоварена с голяма отговорност, каза проф. Въшин. Випускниците поздравиха още председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и председателят на Регионалната лекарска колегия д-р Генка Пейчева. 

От името на  всички абсолвенти благодарност към преподавателите изрази отличникът на 31-я випуск на Медицинския факултет в специалност "Медицина" д-р Петко Врачев.

Кулминацията на тържеството бе произнасянето на Хипократовата клетва от всички абсолвенти.

През настоящата година в Медицинския факултет на Тракийския университет се дипломират общо 277 студенти. Сред тях в специалност "Медицина" 61 български студенти със среден успех на випуска мн. добър 4.51 и 27 чуждестранни  студенти със среден успех мн. добър 4,87.

В първия завършил випуск на специалността "Лекарски асистент" се дипломират 23-ма души .С най-висок успех сред тях е Нюлхен Казим. Средният успех на завършилите лекарски асистенти е мн. добър 4,53.

Още от категорията

Октомври и ноември - най-подходящи за противогрипна ваксина

Месеците октомври и ноември са най-подходящите за поставянето на противогрипна ваксина, напомнят лекари. Целта е имунизацията да се направи преди повишаване на заболяемостта от респираторни заболявания и настъпването на грипа. Включените във..

публикувано на 18.10.19 в 16:04

Седмица преди вота: Правила за гласуване

До ден ще пристигнат бюлетините за изборите на 27 октомври за община Стара Загора, а утре и вдругиден ще се състоят обучения на членовете на секционните избирателни комисии. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на ОИК Теодора Крумова...

публикувано на 18.10.19 в 15:31

Стара Загора ще има нова водна инфраструктура

Малко над 97км водопроводи и вътрешна водоснабдителна мрежа ще бъдат изградени по проекта за агломерации Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан , за който бе подписан договор между МОСВ и ВиК Стара Загора, съобщи инж. Румен Райков, управител на..

публикувано на 18.10.19 в 14:35

С двудневна програма новозагорското село Съдиево отбелязва своя празник

На 19 октомври по традиция новозагорското село Съдиево отбелязва своя празник. В християнския календар денят е посветен на св. Иван Рилски, каквото е името на църковния храм в населеното място. Тази година празничната програма е планирана в два дни...

публикувано на 18.10.19 в 11:53

За два часа утре спират движението в участък на улица "Иван Шишман"

За времето от 12.00 до 14.00 часа на 19.10.2019г. (събота) в Стара Загора, се спира  движението на личен транспорт по ул. „Цар Иван Шишман”, в отсечката ѝ от бул. „Цар Симеон Велики“ до ул. „Генерал Гурко“. Целта е да се осигури безопасност и..

публикувано на 18.10.19 в 11:44
Чавдар Божурски

Възможност за японско бизнес представителство в Сливен

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти проявяват интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти. Това съобщиха от пресцентъра на  Областна администрация-Сливен . На среща с областния управител..

публикувано на 18.10.19 в 11:14

И Стара Загора се включва в Похода за свобода

Стара Загора е една от спирките на най-мащабната информационна кампания против трафика на хора в света Поход за свобода. Над 50 държави и 500 града от цял свят се включват в събитието. У нас походът ще се проведе за шеста поредна година...

публикувано на 18.10.19 в 11:05

Форум събира ветеринари от цял свят в Стара Загора

На 18 и 19 октомври в х-л „Марица - Изток“ на Старозагорските минерални бани ще се проведе Втората международна научна конференция „Ветеринарната медицина в полза на хората“. Научният форум се организира от Ветеринарно - медицинския факултет на Тракийски..

публикувано на 18.10.19 в 10:05

Медицинските сестри готови и на по-радикални действия, днес отново на протест

Медицински сестри от страната  протестират в палатков лагер пред здравното министерство и днес. Протестиращите настояват за смяна на сегашния модел на финансиране на болниците и отпадане на статута им на търговски дружества, адекватно заплащане и..

публикувано на 18.10.19 в 09:56

Има отдръпване от традиционните медии и канали за сметка на социалните мрежи по време на предизборни кампании

Сравнително бурна е на този етап предизборната кампания, но това не е нещо необичайно. В последната седмица обикновено се случват най-големите поразии. Това е периодът, в който колебаещите се ориентират дали да гласуват или за кого да дадат своят..

обновено на 18.10.19 в 09:45