"Етъра" спечели наградата на Министерството на туризма в категория "Духът на България"

Снимка: БГНЕС

Етнографският музей на открито „Етър” спечели класацията „Годишни награди в туризма 2018” в категорията „Духът на България”. Класацията е направена от Министерство на туризма.

Осем организации се състезаваха за гласа на публиката в категорията „Духът на България”. Гласувалите в подкрепа на габровския етнографски музей са 44.57% от общия вот.

Музеят участва с Празник на пестила, който от 2013 г. се провежда на територията ни, каза за Радио Стара Загора директорът Светла Димитрова. Той е сред символите в опазването на старите традиции на балканджиите.Още от категорията

130 години от създаването на 23-ти Шипченски полк честваме през януари

На 19 януари догодина се навършват 130 години от указа на княз Фердинанд, с който се създава 23-ти Шипченски полк, който е базиран в Казанлък. В този полк за служили поколения старозагорци, поради което той е много важен за казанлъчани...

публикувано на 17.12.18 в 16:37

13 души се включиха в акция по кръводаряване

13 са доброволците, отзовали се днес на призива безвъзмездно да дарят кръв на старозагорската организация „Благотворителност и спорт“. Това е втората подобна акция по тяхна инициатива. За миналата година общо 7 893-ма са били кръводарителите в..

публикувано на 17.12.18 в 16:23

Връчват годишните награди „Добрият самарянин“ тази вечер

Тази вечер от 19.00 часа  в Държавната опера  Стара Загора ще се   проведе церемонията „Добротворството изгражда общности“. На нея ще бъдат връчени Годишните награди „Добрият самарянин“. Събитието се провежда за осма поредна година от Сдружение..

публикувано на 17.12.18 в 16:11

Расте интересът към отоплението с газ, но само 5% от домакинствата ползват синьото гориво

Около 5% от домакинствата в Стара Загора използват природен газ за отопление. Това е и средният процент за страната. Общинската собственост е почти изцяло газифицирана, а промишлеността използва 60% от синьото гориво за своите нужди. Това заяви..

публикувано на 17.12.18 в 16:10

Възможностите по програми на Министерството на младежта и спорта представиха в Стара Загора

Информация за възможността за кандидатстване по програми, финансирани от Министерството  на младежта и спорта(ММС), представиха днес в зала „Фоайе“ на Община Стара Загора експерти от държавното ведомство.  „Изказвам благодарност към Министерството,..

публикувано на 17.12.18 в 15:46

Над сто награди за децата в конкурса „Сурва, весела година”

И тази година традиционно силно се представиха децата в обявения от   Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие конкурс „Сурва весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка. По регламент   сурвачките трябваше да  бъдат..

публикувано на 17.12.18 в 15:32

Празничен фолклорен концерт ще се проведе в Свиленград

Богата е празничната програма за Коледно-новогодишните празници в Свиленград. Тази вечер в залата на Народно читалище ще се проведе празничен фолклорен концерт. На 19-ти и 21-ви декември читалището организира още две концертни прояви. Коледа с..

публикувано на 17.12.18 в 15:29

Откриха обновена детска градина в старозагорско село

Детска градина №55 „Незабравка“ в старозагорското село  Хан Аспарухово посрещна днес възпитаниците си в обновени помещения. Близо 60 хил. лв. струва ремонтът на общинското детско заведение. „Благодаря Ви, че сте тук в навечерието на светлите..

публикувано на 17.12.18 в 14:53

Илия Златев:Въвеждането на електронните винетки ще облекчи водачите на моторни превозни средства

От днес започва продажбата на електронни винетки. Те могат да бъдат закупувани чрез сайта bgtoll.bg, мобилното приложение bgtoll и през терминали за самотаксуване. Цената на електронните винетките остава непроменена, като те влизат в сила от 1..

публикувано на 17.12.18 в 14:48

ЕK наложи глоба от 77 милиона евро на групата БЕХ

Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ), неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000..

публикувано на 17.12.18 в 14:01