Комисията по отбрана гласува „за“ Стара Загора да бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“

Снимка: БГНЕС

Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание прие предложението Стара Загора за бъде обявен за „Град на Българската бойна слава“. Това се случа по време на заседанието на комисията в четвъртък – 6 ноември, информират от ВМРО. Решението не е било подкрепено от ДПС. Станало е ясно, че депутатът от ДПС – който се е подписал като вносител на предложението, е оттеглил подписа си.

Припомняме, че преди десетина дни 17 депутати от всички парламентарни групи внесоха проект за решение на парламента за обявяването на Стара Загора за „Град на Българската бойна слава“.

Инициативата за това започна в края на месец септември тази година от общинския съветник и областен организатор на ВМРО в Стара Загора Антон Андонов, който предложи Общинският съвет в града да възложи на кмета на общината да подготви необходимите документи и да се обърне към Президента на Република България, Народното събрание и Министерски съвет за издаване на Указ за обявяване на Стара Загора за „Град на Българската бойна слава“. В края на месец октомври Общинският съвет на Стара Загора прие предложението.

Още от категорията

От втория етаж на УМБАЛ скочи мъжът, ранил полицаите в Стара Загора

25-годишният мъж, който рани трима полицаи в Стара Загора и беше задържан, е скочил от втория етаж на Университетската болница. Инцидентът е станал след полунощ. Пациентът е стабилизиран, интубиран, и е оставен на командно дишане – заяви директорът..

публикувано на 18.12.18 в 17:15

Над 2 млн. лв. ще струва ремонта на пространството около „Руския пазар“

Над 2 000 000 лева ще е стойността на проекта за ремонт на пространството около „Руския пазар“ в Стара Загора. Финансирането е осигурено от бюджета на община Стара Загора съобщи в интервю за Радио Стара Загора арх. Петър Киряков, ръководител на..

публикувано на 18.12.18 в 16:10

Община Казанлък купува терен в Несебър

В началото на януари изтича крайният срок за подаване на оферти по процедурата за закупуване на 7 електробуса в община Казанлък. Това ще стане по проекта за Интегриран градски транспорт, съобщи за Радио Стара Загора кметът на общината Галина..

публикувано на 18.12.18 в 15:28

Събраха средства да започне лечението на бебе Мая

За 17 работни дни по дарителската сметка на кампанията „Да помогнем на бебе Мая“ са постъпили 77 858 лв. и 431 евро, съобщи за Радио Стара Загора Моника Маринова, организатор на кампанията за събиране на средства за лечението на Мая. Събрани..

публикувано на 18.12.18 в 13:57

На Игнажден подписват дарението на ресторанта на Аязмото

В четвъртък в сградата на Старозагорската митрополия, в присъствието на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, кмета на града Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Таньо Брайков, ще бъде официалното подписване на договора..

публикувано на 18.12.18 в 13:37

422 старозагорци се изследваха за хепатит С по проекта SPHERE-C

Приключиха дейностите по изпълнението на международния проект  SPHERE-C, който се осъществи от Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC), Института „Роберт Кох“, който е обществен институт по здравеопазване в Германия,..

публикувано на 18.12.18 в 13:28

Стара Загора вече има свой химн

Стара Загора вече официално има свой химн, решиха общинските съветници на последното си за годината заседание днес. „Музикалната емблема на Стара Загора“ с автор Почетният гражданин на Стара Загора професор Петър Жеков ще се изпълнява по всички..

публикувано на 18.12.18 в 12:46

В Шипка ще зарадват възрастни и самотни хора за Рождество Христово

Ръководството на град Шипка организира коледна благотворителна кампания „Да пуснем Коледа в душите си“, за подкрепа на възрастни и самотни хора. Целта на инициативата е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се в..

публикувано на 18.12.18 в 10:55

Благотворителни инициативи в Хасково пред Коледа

330 хора с увреждания в Хасково ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост за Коледа. Инициативата се организира от клуба на инвалидите в града. Акцията се подкрепя с финансови средства и  храни от местни фирми, които за поредна..

публикувано на 18.12.18 в 10:49

Радостин Танев: Настояваме за нов ОВОС за изграждане на кариера в землищата на селата Едрево, Оряховица и Братя Кунчеви

Нова оценка за наличие на обстоятелства по смисъла на Административно-процесуалния кодекс предстои да бъде извършенаq с цел създаване на нов доклад по оценка въздействието върху околната среда за изграждането на кариера за добив на варовик и доломит в..

публикувано на 18.12.18 в 10:03