Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора отбеляза своята 45-годишнина

В зала „Иван Вазов“ в Стара Загора тържествено бе отбелязана 45-годишнина на Спортно училище „Тодор Каблешков“ на 7 декември. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова, които бяха гости на тържеството, връчиха годишните награди за най-добър спортист и треньор за 2018 година. Това съобщиха от Община Стара Загора. 
„Забележителната годишнина на училището за шампиони е празник е на нашия град, прославен от тях по всички краища на света! Трябва да признаем, че няма по-добри посланици за Стара Загора от нашите спортисти! От 1992 година досега ваши възпитаници участват в седем поредни олимпиади, което е безспорен атестат за качеството на обучение, нивото на спортните тренировки и високите изисквания. Със сребърен и бронзов медал от олимпийски игри, 47 от световни първенства, 68 отличия от европейски турнири и хиляди републикански титли в различни видове спорт, спортното ни училище е още една от спортните емблеми на Стара Загора и основание за гордост и самочувствие!“, се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров до ръководството, преподавателите, възпитаниците и всички, чиято съдба е свързана със СУ „Т. Каблешков“.
Състезателят по свободна борба Иван Стоянов, с бронз на Европейското първенство за момчета, балкански и държавен шампион, бе определен за Спортист на годината, а треньорът му Диян Динчев получи наградата за треньор на 2018 година. Директорът на училището Димо Неделчев изказа благодарност на спортните клубове за успешната съвместна работа. С почетен плакет бе удостоен кметът Живко Тодоров като голям приятел на спорта.
Подгласници на Иван Стоянов станаха състезателките по скокове на батут Анита Макулова и по спортна гимнастика Десислава Тодорова. В десятката влязоха още
Виктор Нейчев – борба свободен стил, вицешампион за кадети, Деница Стефанова – художествена гимнастика, национален състезател: 4-то място в Държавно първенство , вицешампион в Международен турнир по ФИГ, Дянко Дянков – борба свободен стил, с бронз на Балканиадата за момчета и държавен шампион, Кристиян Канев – борба свободен стил, държавен вицешампион за момчета, Никол Иванова – борба свободен стил, с бронз от Държавния лично-отборен шампионат за кадетки, Радомир Стоянов – борба свободен стил, държавен вицешампион за момчета, участник на Евро ‘2018 за момчета и Цветелин Тодоров – скокове на пътека.
Връчени бяха награди за най-перспективен състезател, както и за изключителни постижения на Валентин Стоянов и Мартин Димитров, състезатели по скокове на батут. 
Отличия получиха и бивши възпитаници на училището като третият на Олимпиада класик Явор Янакиев, Христо Маринов, сега председател на федерацията по борба, колоездачът Стефан Христов, участвал на олимпиадата в Рио, Мариян Михалев, състезател по батут и синхрон, борците Денислав Златев, Велислав Хаджиев, Евелин Русев, Станислав Кънев и Руси Минев, ММА боецът Мариян Димитров, футболистите Иво Иванов, Мартин Райнов и Емин Ахмед.
Академията на Берое получи специална награда от Спортно училище "Тодор Каблешков" , връчена на директора на школата и треньор на Берое U17 Атанас Рибарски. Специалният плакет бе връчен от директора на Спортното училище Димо Неделчев. 
Част от играчите от школата, които учат в Спортното училище пък показаха уменията си по време на специалните демонстрации, превърнали се в част от церемонията снощи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Групата на ПП ДБ в общински съвет – Стара Загора питат ЦИК за казуса с Янко Янков

Групата на ПП - ДБ в общински съвет – Стара Загора направи запитване до ЦИК за участието на общинския съветник Янко Янков с влязла сила присъда в заседанията на общински съвет Стара Загора.  Заседанието на Върховния касационен съд, което..

публикувано на 18.04.24 в 16:07

Започна ремонт на емблематичната сграда на читалище "Заря" в Хасково

Започна ремонт на една от най-емблематичните сгради в Хасково, тази на читалище „Заря“. 4 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкцията, която ще продължи 510 дни. Символичен старт на строителните работи дадоха кметът на Община Хасково..

публикувано на 18.04.24 в 15:13
Община Ямбол

2 май ще е неучебен и в община Ямбол

Със заповед на кмета на Ямбол Валентин Ревански втори май, ще е неучебен за всички училища на територията на общината. От общинската администрация напомнят, че заповедта не важи за детските градини и детските ясли, за които 2 май е присъствен ден...

публикувано на 18.04.24 в 15:07
Снимка: Стоян Радев

Президентът отказа да коментира политически теми по време на посещението си на полигон "Ново село"

Президентът Румен Радев отказа да коментира политически теми по време на посещението на учебния полигон „Ново село“ заедно с италианския си колега Серджо Матарела. Двамата направиха инспекция на Многонационалната бойна група, чиято рамкова държава е..

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Три случая на коклюш в област Стара Загора

Три случая на коклюш в областта са регистрирали от Регионалната здравна инспекция на Стара Загора. Това съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“. Инфекциозното заболяване е установено при две деца на 17 и 8..

публикувано на 18.04.24 в 13:56
Снимка: ГЕРБ

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора

Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора. Той беше избран по време на отчетно-изборно събрание на общинската организация на партията. Мартинов беше номиниран от кмета Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия..

публикувано на 18.04.24 в 13:48