Картонен свитък изплува във водоема край село Бузовград

Автомобилът, в който бе намерен мъртъв шефът на КАТ, бил заключен отвътре

Огнестрелна рана в дясното слепоочие е причина за смъртта, потвърди аутопсията

Резултатите от аутопсията на трупа на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов потвърждават първоначалното заключение на разследващите, че причина за смъртта му е огнестрелна рана в дясното слепоочие, съобщи д-р Тодор Пасев.

44-годишният полицай бе открит край село Бузовград в автомобил със заключено купе, в което освен пистолетът „Макаров“, с който е стреляно, е открит и един от трите му телефона. Другите два още се търсят. По време на инцидента той е бил облечен с полицейската си униформа, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

Втори оглед се извършва днес в района на произшествието. Във водоема, в който вчера са открити пачки с пари и незаконен револвер, е намерен по-късно и силно увреден от водата картонен свитък, наподобяващ тефтер, който ще бъде предаден за експертиза.

"Пожарникари от районната служба в Казанлък претърсиха днес по обед с лодки утайника и преливника на канал, отвеждащ води на язовир Копринка, но нови улики не са открити", каза началникът на Полицейското управление в Казанлък Стойчо Крачолов.

От съдебна медицина отказаха да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение. Основната версия, по която се разследва смъртта му, остава самоубийство. Заради откритите в района на произшествието  пари обаче, от прокуратурата ще разследват и евентуални корупционни схеми, каза районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ в бяха открити 4-5 пачки с банкноти на български левове с номинал 100 и 20 лева.

„Намирането на пари около самоубил се човек са някаква индиция за корупционни практики. Ние сме длъжни да направим разследване и ще го направим“, категорична я тя. Димитрова съобщи, че към момента в Районна прокуратура – Казанлък не са постъпвали сигнали срещу загиналия.Още от категорията

Архив

Митрополит Киприан ще извърши ритуално умиване на нозете в катедралния хлам "Св. Николай"

В катедралния храм „Св. Николай“ на 25 април за трети път ще бъде извършен чина на ритуала на умиване на нозете ( след 10.00 часа ). От 11.30 часа деца, посещаващи неделните училища ще боядисват яйца пред храма. На следващия ден - Велики петък..

публикувано на 24.04.19 в 15:47

Кампанията "Великден за всеки" дари хранителни пакети на възрастни хора и в Стара Загора

Националният омбудсман Мая Манолова и Старозагорският митрополит Киприан се включиха в раздаването на 500 хранителни пакета, събрани от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Подаръците бяха връчени на възрастни..

публикувано на 24.04.19 в 15:37

Община Димитровград обяви 30 април за неучебен

Кметът на Димитровград Иво Димов със своя заповед обяви 30 април за неучебен ден, съобщиха от пресцентъра на общината.  Заповедта се отнася за всички училища на територията на общината.  Така дните от Великденските празници от 26 април до 1 май..

публикувано на 24.04.19 в 10:41

Арменците в Стара Загора отбелязват 104 години от арменския геноцид

Арменската общност в Стара Загора ще отбележи днес 104 години от трагичните събития от 24 април 1915 г.. Тази дата се смята за начало на арменския геноцид, извършен от Османската империя и довел до избиването на милион и половина арменци.  Днес..

публикувано на 24.04.19 в 09:37

Ще бъде намерено решение на проблема с родилното отделение на болницата в Ямбол

До няколко дни ще бъде намерено решение на проблема с родилното отделение в областната МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. Проблемът възникна със заминаването на специализация на единствения лекар неонатолог в края на март.  „След упорити разговори с..

публикувано на 24.04.19 в 09:02

Хасково се включва в инициативата "Ден без асансьори"

Асансьори в цялата страна днес ще спрат като част от световната инициатива „Ден без асансьори“. В нея се включва и Хасково. Регионалната здравна инспекция ще затвори символично с лента асансьори на административни сгради в града, за да насърчи..

публикувано на 24.04.19 в 08:57
Мая Манолова подкрепи протеста на медицинските специалисти в Бургас.

Омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с протестиращи сестри в Стара Загора

Омбудсманът Мая Манолова ще посети днес Стара Загора. В 12.00 часа пред катедралния храм „Св. Николай“, заедно с митрополит Киприян и старозагорският обществен посредник Надежда Чакърова-Николова тя ще се включи в раздаването на социално слаби и..

публикувано на 24.04.19 в 07:02

Общинският съвет в Ямбол заседава днес

С над 105 хил. лв. промяна на бюджета ще поиска кметът на Ямбол Георги Славов на днешната сесия на Общинския съвет. Средствата са необходими за неотложни ремонти, доизграждане на инфраструктура и видеонаблюдение. Заседанието на Общински съвет Ямбол..

публикувано на 24.04.19 в 06:54

Община Стара Загора преговаря за сградата на АГ-комплекса

Община Стара Загора очаква да придобие собствеността на сградата на досегашния АГ-комплекс, който е в процес на пребазиране в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Сградата, която се намира на кръстовището на улиците „Руски“ и „Генерал..

публикувано на 23.04.19 в 17:19

Приключи ремонтът на площада пред сградата на Община Стара Загора

Завършени са дейностите за обновяване на площадното пространство пред сградата на община Стара Загора. Това обяви кметът Живко Тодоров. Проверени са всички актове, свързани с реновирането му и общината е в процедура на плащане на средствата за..

публикувано на 23.04.19 в 17:01