Три пъти измамиха жена в Хасково по схемата "съдействие на полицията"

Снимка: ОДМВР- Видин

Жителка на Димитровград е измамена три пъти от телефонни измамници. Жената е на 83 години и  е станала жертва на схемата „съдействие на полицията“- съобщи говорителят на ОД на МВР-Хасково Нина Николова. Освен, че е хвърлила пари през балкона, възрастната жена е принудена два пъти да тегли банкноти от влоговете си в банка. Третият опит за измама е предотвратен от банковите служители. Според Нина Николова случаите на ало-измами не намаляват и най-уязвимата група са възрастните хора. Профилът на измамниците сочи мъже между 18 и 35 години от малки населени места:


Още от категорията

Над 130 участници се включиха в литературния конкурс "Николай Лилиев"

136 участници се включиха в шести национален литературен конкурс „Николай Лилиев”, каза за Радио Стара Загора председателят на журито Таньо Клисуров. Тази вечер ще бъдат отличени най-добрите творби от 17,30 часа в РБ „Захарий Княжески“. „През..

публикувано на 17.06.19 в 14:21

Георги Славов: "В Ямбол има перспектива и бъдеще, очакваме нови инвеститори"

Положителната  тенденция за намаляване на безработицата в Ямбол е знак за  засиленото предлагане на заетост, отчете в деня на празника на града Св. Дух кметът на община Ямбол Георги Славов.  В регионален мащаб град Ямбол продължава да е с най-ниска..

публикувано на 17.06.19 в 13:51

България и Гърция в общ проект за преодоляване на рисковете от наводнения

Област Хасково попада в рамките на проект „Интегрирани действия за съвместна координация и преодоляване рисковете от наводнения в трансграничния район“.  Проектът ще обхване  и  областите Благоевград, Смолян, Кърджали в България и Солун, Серес, Драма,..

публикувано на 17.06.19 в 13:08

Обсъждаха проблемите с междуградския транспорт в малките общини на Старозагорска област

Работна среща, посветена на проблемите с междуградския транспорт в малките общини на Старозагорска област , се състоя  в Областна администрация днес. На срещата бяха обсъдени различни възможности за разрешаване на проблема с проблема с превозването..

публикувано на 17.06.19 в 12:38

"Дама Пика" в Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора

Спектакълът „Дама Пика“ на пловдивския Куклен театър ще бъде представена в Драматичен театър „Гео Милев“, Стара Загора тази вечер от 19.00 ч. Постановката е по небезизвестния  роман “Дама пика” (1834) на А. С. Пушкин. „„Дама Пика“ е спектакъл..

публикувано на 17.06.19 в 11:00

Раниха с нож военен в Казанлък след битов скандал

Военнослужещ е намушкан с нож в Казанлък при битов скандал тази сутрин. Около 7 часа военният е слязъл да направи забележка за силната музика на своя съсед Данаил, но той го пробожда с нож. Раненият мъж е откаран в болница, а комшията е арестуван...

публикувано на 17.06.19 в 10:22

Номинират балетната прима Снежана Дескова за Почетен гражданин на Стара Загора

Инициативен комитет издига кандидатурата  на Снежана Дескова за Почетен гражданин на Стара Загора. Преди премиерата на спектакъла „Превъплъщение” на Балетната школа при читалище „Родина“  в петък хората се разписваха под Предложението на..

публикувано на 17.06.19 в 10:00

Ямбол празнува

От 10.00 е официалната церемония пред сградата на общината с тържественото издигане на знамената на Република България, на община Ямбол и Европейския съюз, когато и кметът на града Георги Славов ще произнесе своето празнично послание към..

публикувано на 17.06.19 в 08:00

Общо 2764 седмокласници се явяват на "малките матури" по БЕЛ и математика в областта

2764 ученици в областта се очаква да се явят на изпитите за Национално външно оценяване след седми клас, с които се кандидатства за гимназиите и професионалните училища, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Стара Загора. Т.нар "малки..

обновено на 17.06.19 в 07:25

БТС с нов председател

Извънредният 51-ви конгрес на Българският туристически съюз избра за свой нов председател доц.д-р Венци Росманов. Плевенчанинът, който е ръководител на местното туристическо дружество "Кайлъшка долина", заменя на поста добре познатия в Стара Загора доц...

публикувано на 16.06.19 в 17:55