11 и 6 месеца затвор за двама от гонките с каруци край Черганово

снимка: Интернет

Районният съд в Казанлък осъди ефективно на 11 и на 6 месеца затвор двама мъже за хулиганство и посегателство върху полицейски служители, които извършвали проверка по сигнал за организирано преди около два месеца незаконно състезание с каруци между селата Черганово и Овощник.

На 28 октомври два сигнала за нерегламентирано състезание с каруци вдигнаха на крак полицията в Казанлък в обедните часове. При първия случай полицаите установяват струпване на около 100 души и каруци, които затрудняват движението по пътя между селата Черганово и Овощник. Час по-късно е получен втори сигнал, отново за струпване на хора и каруци на същия път. Тогава служителите на реда попадат на около 40 души с каруци. След намесата им, те отново напускат мястото. При последвала проверка на каруца, лицата в нея проявяват агресия и единият от полицаите е пострадал леко. Първоначално бе задържан един непълнолетен, а други двама мъже, оказали съпротива на служителите на реда, бяха арестувани по-късно.

Определеното наказание спрямо 34 - годишния  Емил Челебиев е 11 месеца „лишаване от свобода“.  Той е осъден за непристойни действия и грубо нарушаване на обществения ред, съпротива срещу орган на властта, като деянието представлява опасен рецидив, отказ да изпълни полицейско разпореждане и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител.  

Казанлъшкият районен съд постанови също и 6 месеца „лишаване от свобода“ за 37-годишния Шибил Асенов.  При извършване на полицейска проверка Асенов блъскал, обиждал и пречил на полицейски служител да изпълни задължения по опазване на обществения ред и направил опит да го удари с дъска.

Определенията на Районен съд-Казанлък са влезли в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказанията си в затвора при първоначален „строг режим“.

Досъдебното производство срещу задържания по случая 16-годишен Н.А. все още не е приключило, уточни районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.  Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.


Още от категорията

Казанлък чества 130 години от създаването на Шипченския пехотен полк /снимки/

В Казанлък днес тържествено бяха отбелязани 130 години от създаването на 23 пехотен Шипченски полк. Той е сформиран на   19 януари 1889 год. в гр. Казанлък с указ на княз Фердинанд и участва в обсадата на Одрин в Балканската война. В проявите,..

публикувано на 18.01.19 в 17:29

Представиха проекта за саниране сградата на Община Стара Загора

Декоративно художествено осветление на фасадата на   Общината предвижда проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Стара Загора” стана ясно по време представянето му днес. Под формата на..

публикувано на 18.01.19 в 16:52

Грипната ваканция в област Стара Загора се удължава с два дни, грипната епидемия остава в сила

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) през периода 14.01. - 17.01.2019 г. нараства и се очаква да достигне стойности около 300 на 10 000 население, информират от Регионалната здравна инспекция. Затова обявената..

публикувано на 18.01.19 в 16:37

Шофьорът на колата беглец остава в ареста

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишния Васил Станков за хулиганство, управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и неизпълнение на полицейско..

публикувано на 18.01.19 в 16:30

Казанлъшки полицай преследвал бегълците над 300 километра

Евгени Коев е името на полицая, преследвал тримата бегълци над 300 км. в Централна България. Той е от Казанлък и е в полицията от една година. На Автомагистрала „Тракия“ бегълците са се движили с 200-220 километра в час, разказа униформеният,..

публикувано на 18.01.19 в 15:16

В Стара Загора задържаха 21-годишен за наркотици

21-годишен мъж е задържан за притежание на марихуана от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР – Стара Загора. При проведена специализирана полицейска операция по линия "Наркотици" на 15- ти януари..

публикувано на 18.01.19 в 12:25

Още четири училища в Стара Загора имат нужда от саниране и ремонт

Още четири училища в Стара Загора се нуждаят от саниране и цялостен ремонт. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора заместник кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова. "В целия списък, в зависимост от това как ще бъдат разпределени..

публикувано на 18.01.19 в 11:32

Обраха Туристическия дом в Димитровград

Неизвестни са откраднали медни проводници, хидрофор, бойлери, 6 електрически табла, телевизор и абсорбер от Туристическия дом в Димитровград. Това е вторият обир с взлом за 6 месеца в хижата, която е строена през 60-те години. Всяка от стаите е за..

публикувано на 18.01.19 в 11:19

Три училища са в ремонт по инвестиционната програма на община Стара Загора

„В момента имаме три училища в ремонт и това са 9-то Основно училище и СОУ „Иван Вазов“, в които дейностите започват след нова година, както и СОУ „Железник“, където ремонта продължава“ , съобщи за Радио Стара Загора заместник-кметът Иванка..

публикувано на 18.01.19 в 10:49

"Възпитателният" шамар не се плаши от затвор

„Заплахата от затвор за телесно наказание на дете у дома не е достатъчна, необходимо е съчетание от законодателни мерки и образование“ , така коментира за Радио Стара Загора Националната програма за превенция и защита от домашното насилие д-р..

публикувано на 18.01.19 в 08:35