11 и 6 месеца затвор за двама от гонките с каруци край Черганово

снимка: Интернет

Районният съд в Казанлък осъди ефективно на 11 и на 6 месеца затвор двама мъже за хулиганство и посегателство върху полицейски служители, които извършвали проверка по сигнал за организирано преди около два месеца незаконно състезание с каруци между селата Черганово и Овощник.

На 28 октомври два сигнала за нерегламентирано състезание с каруци вдигнаха на крак полицията в Казанлък в обедните часове. При първия случай полицаите установяват струпване на около 100 души и каруци, които затрудняват движението по пътя между селата Черганово и Овощник. Час по-късно е получен втори сигнал, отново за струпване на хора и каруци на същия път. Тогава служителите на реда попадат на около 40 души с каруци. След намесата им, те отново напускат мястото. При последвала проверка на каруца, лицата в нея проявяват агресия и единият от полицаите е пострадал леко. Първоначално бе задържан един непълнолетен, а други двама мъже, оказали съпротива на служителите на реда, бяха арестувани по-късно.

Определеното наказание спрямо 34 - годишния  Емил Челебиев е 11 месеца „лишаване от свобода“.  Той е осъден за непристойни действия и грубо нарушаване на обществения ред, съпротива срещу орган на властта, като деянието представлява опасен рецидив, отказ да изпълни полицейско разпореждане и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител.  

Казанлъшкият районен съд постанови също и 6 месеца „лишаване от свобода“ за 37-годишния Шибил Асенов.  При извършване на полицейска проверка Асенов блъскал, обиждал и пречил на полицейски служител да изпълни задължения по опазване на обществения ред и направил опит да го удари с дъска.

Определенията на Районен съд-Казанлък са влезли в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказанията си в затвора при първоначален „строг режим“.

Досъдебното производство срещу задържания по случая 16-годишен Н.А. все още не е приключило, уточни районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.  Спрямо него е постановена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.


Още от категорията

Община Казанлък продължава поетапно премахването на металните гаражи

Утре на редовно заседание на Общински съвет - Казанлък предстои гласуването на четири последователни точки за провеждане на публичен търг за учредяване право на строеж за построяване на надземни и полуподземни гаражни клетки в четири различни района на град..

публикувано на 26.06.19 в 17:05

Празникът "Пътят на хляба" ще се проведе за шести път в село Преславен

„Пътят на хляба“ от нивата до трапезата ще извървят жители и гости на село Преславен в събота /29 юни/. Празникът се организира за шеста поредна година от Народно читалище „Димитър Наумов“ и община Стара Загора по идея на кмета Митьо Митев. 15 читалища..

публикувано на 26.06.19 в 16:44

Община Ямбол отложи тегленето на заем в размер на 9 млн. евро

Община Ямбол отлага временно инвестиционната си програма, предвидена да бъде финансирана чрез дългосрочен облигационен заем, съобщи сътрудникът ни Румяна Стефанова. Решението е взето на днешната сесия на ОбС – Ямбол, на която по предложение на кмета..

публикувано на 26.06.19 в 16:24
Георги Гьоков

Отлага се разширяването на пътя от Стара Загора до магистрала "Тракия"

Разширяването на пътя от Стара Загора до единствената връзка на града с магистрала "Тракия" е отложено отново, сигнализира депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков . В отговор на негово питане регионалният министър Петя Аврамова е..

публикувано на 26.06.19 в 16:21

Анимационен фестивал „Златен кукер“ гостува в Стара Загора

Международният фестивал на анимационното кино „Златен Кукер“ гостува в Стара Загора на 29 и 30 юни 2019 г. със съдействието на Община Стара Загора. В Международния младежки център ще бъдат организирани прожекции на анимационни филми за деца от 5..

публикувано на 26.06.19 в 16:13

Не са установени нарушения в къщите за гости в област Стара Загора

Не са констатирани нарушения в проверените къщи за гости в област Стара Загора до този момент, съобщи директорът на ОД на Държавен фонд „Земеделие“ Мехмед Зейнел. Последният проверен обект е от днес - къща за гости в село Скобелево. Проверките..

публикувано на 26.06.19 в 16:03

Градушката е унищожила близо 2 хил. дка в землището на Змеево

Близо 2 000 дка обработваеми земи са засегнати от градушката, паднала над старозагорското село Змейово преди около месец. Ледените късове са унищожили напълно лозовите масиви,   поражения има и върху реколтата от пшеница, овес и други житни..

публикувано на 26.06.19 в 16:00

Старейшините решават утре за новия ПУП на парк "Бедечка"

ПУП на парк "Бедечка" е готов   и е предоставен в Деловодството на Общинския съвет. Предложението обаче е внесено извън законовия срок-съобщи председателят на местния парламент Таньо Брайков. Съветниците първо трябва да гласува допускането му за..

публикувано на 26.06.19 в 14:44

Комисия обследва засегнатите площи в Змейово

Близо 2 000 дка обработваеми земи са пострадали от градушката, паднала над старозагорското село Змейово преди около месец. Ледените късове са унищожили напълно лозовите масиви, поражения има и върху реколтата от пшеница, овес и други житни култури,..

публикувано на 26.06.19 в 14:17

Робот ще чисти плувния басейн в Стара Загора

Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на община Стара Загора ще бъде обсъдена на първо четене на сесията на местните старейшини утре. Това съобщи..

публикувано на 26.06.19 в 14:15