Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Смартфонът беглец“ един от най – очакваните тийнейджърски филми тръгва по кината


„Смартфонът беглец“ е един от най – очакваните тийнейджърски филми. Световната му премиера бе на фестивала „Артизан Интернешънъл“ в Кан през 2018 година. Беше представен и в рамките на други два световни кинофестивала – в Щутгарт и Сочи.

Действието на лентата се завърта около приключенията на тийнейджърите Фил (Симеон Филипов), Анджи (Василена Стоянова) и Марко (Матей Генчев), които трябва да намерят пари за лечението на болното братче на Анджи. След като усилията им са саботирани, тримата приятели се впускат в търсене на заровеното съкровище на Вълчан войвода.

В един от най – интересните образи – на Вълчан войвода влиза Горан Гънчев от Прабългарска школа за оцеляване „Бага – Тур“. Лентата тръгва по кината в страната на 8 февруари. Още за филма споделя Максим Генчев, режисьор. Интервю на Силвина Златарова:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поетесата Маргарита Петкова гостува в Стара Загора за Световния ден на книгата

Световният ден на книгата и авторското право ще бъде отбелязан с богата литературна програма в Стара Загора. Празникът на книгата в града на поетите ще се проведе от 10 до 16 часа с 19-то издание на Маратон на четенето в Културен център Стара..

публикувано на 23.04.24 в 09:01

Джазиран кавър на песен на братя Аргирови стана част от „Пеещи артисти“

Най-новата песен от музикалния проект „Пеещи артисти“ се казва „Силвия“ и е кавър на песента „Предчувствие за стих“ на братя Аргирови от 1983г. Песента се изпълнява от дамския квартет Албена Михова, Милица Божинова, Петя Дикова и Жаклин Таракчи...

публикувано на 22.04.24 в 15:31
Международен фестивал

Международен фестивал "Вълшебен свят" събра танцьори от цяла Европа

Танцьори от цяла Европа се съревноваваха три дни по време на Международен фестивал "Вълшебен свят" . Той се проведе за детнадесети пореден път в Хасково. Участниците показаха своя талант паралелно на две сцени и бяха оценявани от жури също с международно..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

Четиринадесетото издание на националния театрален конкурс „Този свят е и мой“ ще се състои в Ямбол

Поредното издание на националния театрален конкурс „Този свят е и мой“ ще се състои в Ямбол на 10 май. Творческата изява е за деца и ученици от първи до 12 клас, които имат афинитет към театъра и сцената. Заявки за участие се приемат до 8 май, съобщиха..

публикувано на 22.04.24 в 14:00

Триумф на българското хорово изкуство в Италия

Смесеният хор „Петко Стайнов” (при Народно читалище „Искра-1860”) от град Казанлък с диригент Младен Станев се завърна след успешно участие в Международния музикален фестивал и хоров конкурс „Микеланджело Буонароти“, който се провежда ежегодно в града..

публикувано на 22.04.24 в 11:28

Никола Райков жъне успех и с новата си книга „Принцът на сънищата“

Първият  по рода си проект, написан и нарисуван на ръка от обичания детски писател Никола Райков засега отчита впечатляващ успех. Само за седмица обявените 850 бройки, необходими за да се издаде първи тираж, бяха заявени от нетърпеливите читатели...

публикувано на 21.04.24 в 10:00

Стара Загора посреща таланти за XXIV Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче"

На 20 и 21 април старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на ритъма на народната музика в изпълнението на талантливите деца от XXIV Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче", съобщвата от пресцентъра на община Стара..

публикувано на 18.04.24 в 13:19

"Мадам Бътерфлай" - шестата опера на Джакомо Пучини има пет редакции

Днес, от 19.00 часа, на сцената на Държавна опера Стара Загора може да гледате операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини. Сюжетът на шестата си опера композиторът открива в Лондон. По време на престоя си в английската столица Пучини гледа едноактната..

публикувано на 18.04.24 в 12:35

"Писмото на мравката" пътува към любовта

Стара  Загора продължава да чете в 19-ят книжен маратон. Поредната среща, предложена от  библиотека "Родина" на старозагорските читатели, е с Мария Донева и нейната последна книга „Писмото на мравката“. Една романтична поема в стихове, която..

публикувано на 15.04.24 в 15:21

Изложба "Художници юристи" ще бъде открита днес

В навечерието на Деня на българската конституция и професионалния празник на юристите ще бъде открита изложба "Художници юристи". Тя се организира от Съюза на юристите в България за пета поредна година. Творбите на Антония Коева, Гергана Атанасова, Ива..

публикувано на 15.04.24 в 14:35