Басейнова дирекция Източнобеломорски район извърши проверка на река Тунджа при село Розово

Предстои да сравнят резултатите с разрешените според договора дейности

Експерти на Басейнова дирекция Източнобеломорски район извършиха проверка на участъци на река Тунджа при село Розовo. При направения оглед e установено, че са извършени дейности в речното легло, чрез изземване на наносни отложени, дървесна и храстова растителност в участъци преди и след пътния мост, свързващ с.Розово със с.Овощник. За тази дейност има издадено разрешително на фирма „ ИН СТРОЙ КОМ-Георгиеви“ООД, на база сключен договор с областната администрация и представени документи включително и инвестиционен проект. По цялата дължина на участъците бяха заснети координати  и направени панорамни снимки с дрон. В първия участък има заблатени  изкопи в блозост до самия бряг с размери около 3 м. Констатирано е, че има изравнена площ с ширина около 50м успоредна на водното течение в резултат на изземване на земни маси, като котата спрямо прилежащия терен е свалена приблизително с 2 м. В участъка има дънери и клони, натрупани непосредствено до брега. При вливането на река Енинска в река Тунджа, устието е силно уширенo и превърнатo във водно огледало, след което речното корито отново се стеснява.

За установяване на съответствието на изпълнените дейности с издаденото разрешително и инвестиционния проект, засечените на място координати ще бъдат сравнени с проектните и при  констатиране на отклонения ще бъдат предприети действия съгласно Закона за водите.


Още от категорията

Персоналът на МБАЛ -Ямбол излезе на протест срещу ниското заплащане

Лекари, медицински сестри, специалисти по здравни грижи и санитари от Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ в Ямбол излязоха днес на протест, за да поставят своите искания за увеличение на заплатите. Медицинските специалисти..

публикувано на 15.07.19 в 16:30

Отново протест срещу презастрояването в кв. "Казански" на Стара Загора

Жители на старозагорския кв. „Казански“ излизат отново на протест тази вечер от 18.00 часа. Те ще блокират за половин час движението по бул. „Цар Симеон Велики“ в района на магазин „Билла“ ,   като със съдействието на „Пътна полиция“ ще се..

публикувано на 15.07.19 в 16:23

Камион и 90 контейнера ще закупи община Павел баня за преодоляване на проблема с боклука

Община Павел баня ще приключи на 100% строителната програма за 2019 год. на стойност 3 млн. лв. до края на годината. Ще бъдат подменени водопроводите в селата Горно и Долно Сахране и довеждащи водопроводи в Асен и Скобелево.   До края на юли трябва..

публикувано на 15.07.19 в 16:08

Двама младежи загинаха край село Плодовитово при катастрофа

При катастрофа край Плодовитово снощи загинаха момиче на 18 и момче на 19 години. 25- годишният шофьорът и други двама са настанени в УМБАЛ -Стара Загора без опасност за живота, съобщи за Радио Стара Загора   главен инспектор Иван Манев, началник..

публикувано на 15.07.19 в 14:12

Национален парк-музей "Шипка - Бузлуджа" с няколко инициативи през юли

Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа,“ в партньорство с културни институции в Казанлък, организира през месец юли няколко събития, посветени на бележити исторически събития и личности в българската история. На 18 юли, по повод честването на..

публикувано на 15.07.19 в 10:49

Започнаха ремонти на 10 училища в Хасковска област

В 10 училища в Хасковска област са започнали ремонти по време на лятната ваканция. Всички те са заявени, че ще приключат до началото на новата учебна година. По-късно през лятото се очаква да стартират други ремонти, някои от които ще продължат и..

публикувано на 15.07.19 в 09:03

Подновиха строежа на пречиствателната станция в Ямбол

След няколко годишно прекъсване в Ямбол са възстановени строителните дейности по изграждането на пречиствателната станция за отпадни води, вливащи се в река Тунджа. Изграждането на пречиствателната станция и довеждащата инфраструктура струва близо..

публикувано на 15.07.19 в 08:27

Овъглен труп е намерен след пожар в апартамент в Стара Загора

Овъглен труп е открит след потушаването на пожар в апартамент в жилищен блок в Стара Загора. Огънят е избухнал тази нощ, две пожарни са участвали в гасенето, нанесени са щети и на съседни жилища. Сигнал за инцидента е подаден около 4,20 часа през..

публикувано на 14.07.19 в 13:29

Казанлък е домакин на състезанието с ролкови кънки „Скейтротрол“

За трета поредна година Казанлък е домакин на състезанието с ролкови кънки „Скейтротрол“. Инициативата започва в 10.00 часа в парк „Розариум“. Събитието се организира от Младежки общински съвет и Община Казанлък. В надпреварата могат да участват..

публикувано на 14.07.19 в 10:27

Вдигнаха пирамида на крепостта "Туида", заради "Аида"

На сцената на крепостта "Туида" край Сливен тази вечер ще бъде представена операта "Аида", съобщиха организаторите от община Сливен и Старозагорската опера. Спектакълът ще е от 21 часа. Организаторите съобщават в отговор на запитвания от..

публикувано на 14.07.19 в 10:16