ММЦ -Стара Загора набира доброволци за абитуриентските балове

Международен младежки център - Стара Загора стартира кампания по повод предстоящите абитуриентски балове. Екипът на Центъра за работа с деца и младежи в риск обявява конкурс за доброволци - фризьори, гримьори, маникюристи и фотографи, които могат да допринесат за перфектната визия на бъдещите абитуриенти. Интервю на Тошка Събева с Моника Тодорова, медиатор в  ММЦ -Стара Загора.


 

Още от категорията

Изложба на каракачански кучета ще се проведе в Стара Загора

На 20.04 (събота) в парк „Станционна градина“ Стара Загора ще се проведе „39 – та специализирана изложба на породата каракачанско куче“. Изложбата ще се проведе в категориите: бебе, подрастващи и още. Участниците ще бъдат оценявани в 3 ринга, като..

публикувано на 17.04.19 в 13:54

Огняна Брузева: Най-голямата ми болка е, че съм далеч от детето си

Това е едно тъжно интервю, един тъжен разказ на 45-годишната Огняна Брузева. Тя е самотна майка, по професия – медицинска сестра. В България е работила на две места: в детската хирургия на ПИРОГОВ и в медицинска лаборатория. Стресова и нелека..

публикувано на 15.04.19 в 11:32

Малина Петрова: Летенето дава още едно сетиво за света и живота

Има ли значение полът в авиацията, колко дълъг и колко ценен е пътят на жената-летец, кое от тази професия е най-вълнуващо? Отговор на тези въпроси навръх Международния ден на авиацията дава  Малина Петрова , жена-летец, инструктор по пилотиране на..

публикувано на 12.04.19 в 13:31

Деца-детективи решават загадки в Гълъбово и Дълбоки

На 9 и 10 април стартира регионална кампания с предвидени поредица от дейности за подобряване на уменията за водене на информационен диалог чрез умението да се чете рационално. Инициативите са в подкрепа и реклама на четенето и развитие на библиотечна,..

публикувано на 12.04.19 в 12:33

Фестивалът "Здравей, Здраве" - Ямбол започва на 12 април

Фестивалът "Здравей, Здраве!" - Ямбол тази година ще се проведе на 12, 13 и 14 април. Основна му кауза е да популяризира здравословния начин на живот , д а създаде информираност и да провокира интереса на хората към естествените начини за..

публикувано на 10.04.19 в 15:21
Цветелина Стоянова

Една българка в Лондон разказва

Българската диаспора  в последните години се увеличи многократно и едва ли има българин, който да няма поне един познат или роднина емигрирал там. По неофициална информация броят на нашите съграждани вече надхвърля 300 000. Първият събеседник в..

публикувано на 08.04.19 в 11:20

Стара Загора ще има още едни ценен музеен обект с висока научна и културна стойност

Още един изключително интересен археологически обект в Стара Загора предстои да се превърне в привлекателно и посещавано музейно място. Става дума за така наречения от специалистите Храм на императорския култ, част от археологическия резерват „Августа..

публикувано на 04.04.19 в 11:07

„Жана Д“арк“ гостува в Стара Загора

На 11.04 от 19 часа в Държавна опера Стара Загора ще гостува постановката „Жана Д“арк“. В постановката участват Гергана Змийчарова (с две номинации за „Икар“) , Ивайло Драгиев и още. Режисьор е Петринел Гочев. Това е авторска драматизация на Петринел..

публикувано на 03.04.19 в 12:17

В Габрово посрещат Деня на шегата с отворени врати

На 1 април – Международният ден на шегата, Музеят на хумора и сатирата в Габрово ще отбележи своя 47 рожден ден. „ Както всяка година, екипът на Музея показва истинска габровска щедрост и обявява Ден на отворените врати , като специалните..

публикувано на 31.03.19 в 12:43

Келти в долината на тракийските царе

Какво е общото между траките и келтите? Има ли достатъчно запазени факти от 4 в. преди Христа до днес, че по нашите земи са живели келти, чак до 3 в. от н. е. ? В търсене на отговорите на тези въпроси, на 01.05 в Мъглиж се организира Празник „Келти..

публикувано на 31.03.19 в 08:41