Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" шокира "Лудогорец"

Снимка: БФС

Старозагорският "Верея" изненадващо за всички спечели точка при домакинството си на "Лудогорец", което завърши при нулево равенство. Гостите очевидно бяха подценили верейци и така и не успяха да отбележат попадение, въпреки натиска си през целия мач.

"Верея" претърпя поредната си трансформация през своето съществуване, след като през зимната пауза тимът бе напуснат от почти всички свои играчи, както и от треньорското си ръководство. Новият треньор на тима Олександър Севидов няма лиценз да води отбора, поради което официално за наставник е записан Иван Вутов. 

В стартовия състав на верейци нямаше нито един българин. Многонационалната група от футболисти включваше вратаря Генадий Ганев и полевите футболисти Годердзи Мачадзе, капитанът Денис Василиев и Теофилос Коуроупис, които бяха в състава и през есента, както и новите попълнения Жосуе Нтойа, Тимоте Рубин, Бранислав Василиевич, Женя Доброволски, Сергий Рудика, Андреис Ковальов и Хривоие Ризванович. В игра след почивката се появиха Станислав Маламов, Бедри Рюстемов и Денислав Станчев.

Гостите от Разград, водени от Антони Здравков, започнаха с националния вратар Пламен Илиев на вратата и пред него Сисиньо, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Антон Недялков, капитанът Светослав Дяков, Яцен Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки и Клаудиу Кешерю. Антони Здравков използва Адриан Попа, Абел Анисе и Доминик Янков през второто полувреме.

Първото полувреме не оправда очакванията за лесен мач и голова фиеста в полза на фаворита в този мач, а и в шампионата като цяло "Лудогорец". От самото начало тимът от Разград бе по-активният на терена, но така и не успяваше да намери правилния път към вратата на домакините, които играеха задружно в защита. Марселиньо първи опита да създаде опасна ситуация, но ударът му от границата на пеналта излезе в аут. В 11-та минута "Верея" получи право да изпълни фаул, от който Ковальов центрира в пеналта, рикошира в бранител на гостите, но не затрудни по никакъв начин Пламен Илиев. Веднага след това Моци пропусна с глава от добра ситуация за гостите. 

Последваха по-спокойни минути, в които домакините поизравниха играта. Най-чистото положение в мача до този момент дойде в 32-та минута, когато след корнер топката попадна у Марселиньо, който необезпокояван на празна врата стреля над гредата. До края на полувремето "Верея" изпълни пряк свободен удар отдясно на вратата на Пламен Илиев, но фалцовото центриране на Ковальов бе уволено от националния страж точно преди да влезе под гредата му. Малко след това Марселиньо стреля в аут от изключително удобна ситуация на метри от вратата на домакините.

Второто полувреме очаквано започна с натиск на гостите. В 56-та минута те изпуснаха прекрасен шанс да разпечатат вратата на Генадий Ганев, но първоначално стражът отрази шут на Джоди Лукоки, а при добавката Вандерсон би в аут. В 70-та попадение за гостите, дело на Кешерю бе отменено поради засада. С наближаването на края на срещата обръчът около вратата на верейци се затягаше все повече, но шампионите така и не намираха начин да отбележат. Кешерю и Сисиньо с глава стреляха от добри позиции, но неуспешно. Вандерсон пробва удар от границата на пеналта, но Генов отново бе на мястото си и спаси. В петминутното продължение "Лудогорец" така и не успя да стигне до голова ситуация, с което официализира провала си в Стара Загора срещу аутсайдера в първенството.

Въпреки героичното равенство, "Верея" остава на последно място в Първа лига с актив от едва 6 спечелени точки и е без победа в елита близо година. "Лудогорец" води в класирането с 52 точки. В следващия междинен кръг на 20 февруари, сряда от 12:15 часа "Верея" гостува на "Дунав", докато ден по-рано от 15:00 ч. "Лудогорец" е домакин на пловдивския "Ботев".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 50 стрелци ще участват в турнира „Марин Недков“

Силно се представиха възпитаниците на старозагорския клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ при участието си в турнира „Първа пролет“, проведен в столицата. Мартин Станчев и Мария Атанасова се класираха на първите две места при юношите в стрелбата..

публикувано на 28.03.24 в 09:40

Силно представяне на тежкоатлетите

Двамата братя Валентин Генчев и Габриел Маринов се готвят за предстоящи стартове с националния отбор. Пред Валентин е участие в Световно първенство в края на годината. Габриел също ще участва в Световното първенство, но в края на този месец има..

публикувано на 27.03.24 в 15:00

„Берое 2016“ загуби от „Нефтохимик 2010“

Във втора среща от четвъртфиналния плейоф на Супер Волей Лигата „Берое 2016“ прие „Нефтохимик 2010“ Бургас и загуби с 1:3 гейма. В отделните части 25:22, 22:25, 19:25 и 17:25 точки. Така резултатът в серията стана 2:0 победи за гостите от Бургас и..

публикувано на 26.03.24 в 21:59

24 отличия за плувци от „Траяна“

В края на седмицата в София предстои Държавният отборен шампионат по плуване за мъже и жени. „Подготвяме 11 състезатели, трима ще се включат в София, а Тодор Господинов е на лагер с националния отбор и също ще се включи там“, съобщи за радио „Стара..

публикувано на 26.03.24 в 10:06

86 мериха сили в шахматен турнир

Старозагорският клуб по шахмат „Траяна 2011“ бе домакин на 10-тото издание на турнира за Купа „Траяна“. В надпреварата се включиха 86 шахматисти, а домакините бяха най-многобройни. Тяхната група бе от 38 състезатели. 45 участници бяха от България,..

публикувано на 25.03.24 в 15:47

Силно представяне на юноши от „Берое“

В петък, 29 март, в залата по борба в Стара Загора предстои Държавното първенство за момичета до 15 години и подготвителна група. На следващия ден, 30 март, предстои изданието за 2024 година на турнира „Динко Петров“. Състезанието ще бъде за кадети..

публикувано на 25.03.24 в 14:09

Вторият тим на "Берое" не успя да победи последния

Вторият отбор на "Берое" завърши наравно 0:0 като домакин на "Сливен" в двубой от 25-ия кръг на Югоизточната Трета лига. С тази точка младите беройски надежди остават на 19-та позиция във временното класиране с актив от 16 точки, с 3 повече от..

публикувано на 24.03.24 в 17:38

„Нефтохимик 2010“ – „Берое 2016“ 1:0 победи

„Берое 2016“ гостува на „Нефтохимик 2010“ в Бургас за първи двубой от четвъртфиналната плейофна серия в Супер Волей Лигата. Двубоят бе динамичен и оспорван и премина през различни етапи. Възпитаниците на Мирослав Живков успяха да поведат с 2:0..

публикувано на 23.03.24 в 21:46

„Берое Стара Загора“ надделя над „Монтана 2003“

В среща от първата четворка на първенството в женската баскетболна „А“ група „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 67:63 точки. Двубоят бе оспорван и интересен. Старозагорки натрупаха преднина над 10 точки в първите минути и на..

публикувано на 23.03.24 в 21:13

Стрелците ще се изявят в София

От днес до неделя в София предстои турнирът по спортна стрелба „Първа пролет“, организиран от БСС. От старозагорския клуб „Августа 1992“ ще се изявят Веселин Топчиев при юношите на пушка, Мария Атанасова и Моника Петрова при девойки на пистолет,..

публикувано на 22.03.24 в 14:44