Без ограничения на движението в област Стара Загора

Снимка: Радио Шумен

Пътната обстановка в област Стара Загора е спокойна. Времето е ясно, видимостта е добра. Пътните настилки в ниската част на областта са сухи. Движението е без ограничения. 

На двата прохода – Шипка и Прохода на Републиката - времето е ясно, видимостта е добра, пътната настилка е заледена и обработена. Температурата е минус 2 градуса на Шипка и минус 1 на Прохода на републиката. Движението е без ограничение, съобщи дежурният в Областно пътно управление Пеньо Пенев:

Още от категорията

Безплатни консултации и изследвания за ХИВ в Ямбол

От днес до 29 ноември в РЗИ –Сливен  ще се проведат „Дни на отворените врати“ с безплатни консултации и изследвания за ХИВ. Кампанията е по повод Европейска седмица за изследване на ХИВ и хепатити и Световния ден на СПИН, а мотото е „Промените се..

публикувано на 22.11.19 в 09:56

Проекти, изпълнени по ПРСР, ще посетят учениците от Мъглиж по кампания „Супер фермер“

Учениците от Професионална гимназия по селско стопанство „Гео Милев“, гр. Мъглиж ще посетят две стопанства с реализирани проекти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Едното е на „Алтея Органикс“ ООД и е за отглеждане на рози...

публикувано на 22.11.19 в 09:49

Над 10 300 лева събра инициативата „За едно дете повече“ в Свиленград

Над 10 300 лева събра 12-тото издание на  инициативата „За едно дете  повече“ в Свиленград.  Със събраните средства ще бъдат подпомогнати осем двойки с репродуктивни проблеми в общината. Тя стартира преди 12 години по идея на музикантите от..

публикувано на 22.11.19 в 09:43

Безплатни консултации дават на празника си старозагорските адвокати

Безплатни правни консултации ще дават членовете на Адвокатската колегия в Стара Загора по повод професионалния си празник 22 ноември, съобщи председателят на Колегията Димо Димитров. Нуждаещите се от юридическа помощ или съвет ще могат да посетят..

обновено на 22.11.19 в 09:15

В Ямбол откриват паметна плоча на народната певица Елена Граматикова

Паметна плоча на народната певица Елена Граматикова ще бъде поставена днес в Ямбол на площада, който носи нейното име. Това съобщи  Диана Димитрова от пресцентъра на Община Ямбол. Плочата ще бъде поставена по повод 80 – годишнината от рождението  на..

публикувано на 22.11.19 в 08:40

Община Ямбол обявява конкурс за външна коледна украса

Община Ямбол обявява конкурс за най-красива коледна украса. Инициативата е посветена на предстоящите коледни и новогодишни празници. В нея могат да се включат фирми, офиси, търговски обекти и граждани, които желаят да допринесат за празничното..

публикувано на 22.11.19 в 08:28
прохода

Мъгла затруднява движението през прохода Шипка

До 50 метра е сведена видимостта през прохода Шипка поради мъгла. Това съобщиха от Областно пътно управление Стара Загора. Температурата в прохода е 3 градуса, времето е облачно и вали. През Прохода на Републиката видимостта е добра, температурата е 6..

публикувано на 22.11.19 в 07:15
Държавна опера Стара Загора

За 50 път в Стара Загора ще бъде открит ФОБИ

50-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство, организирано от Старозагорската опера и Община Стара Загора, ще се проведе от 22 ноември до 7 декември. Програмата на фестивала тази година впечатлява със селекцията на уникални спектакли на..

публикувано на 22.11.19 в 06:28

Съдът анулира избора за кмет в ямболското с. Тенево

Анулиран е изборът за кмет в ямболското село Тенево. Разликата между двамата кандидати на балотажа е един глас и след оспорване на резултата Административният съд в Ямбол  обяви вотът за недействителен.  На балотажа на 3-ти ноември 420 бюлетини са..

публикувано на 22.11.19 в 06:19

Националният омбудсман организира приемна за граждани в Стара Загора

Националният омбудсман Диана Ковачева днес бе в Стара Загора, където организира приемна за граждани и участва във форум за проблемите на младите хора, по инициатива на местния омбудсман Надежда Чакърова – Николова. Пред журналисти Ковачева сподели,..

публикувано на 21.11.19 в 17:29