25-метров плувен басейн ще заработи в Сливен

Стефан Радев: Близо 500 хил. лв. са приходите от "Синя зона". Граждани настояват да се разширява

Стремежът на община Сливен ще бъде тази година бюджетът от 108 млн.лв. да бъде изпълнен на 100%. През 2015 година финансовият план е изпълнен едва на 50-60 % - заяви кметът Стефан Радев. Към момента общината няма просрочени задължения и за близо 3 години е стопен дългът от 30 млн. лв. Доброто финансово състояние ще позволи да се отделят повече средства за капиталови разходи.

До зимата на тази година трябва да приключи реконструкцията на зала „Асеновец“- съоръжение, което не е ремонтирано от 40 години. За ремонта на улици са заделени 2.5 млн лв. както и на тротоари и междублокови пространства. Предстои завършването на дейностите по проекта „Интегриран градски транспорт“ – алеи и спирки. Трябва да се довърши ремонтът на 4 детски градини и да се изгради нова детска ясла в кв.“ Дружба“.  Започва и ремонт на ясла № 3. Ще се работи и по спортната инфраструктура. Направено е отоплението на залите „Васил Левски“ и „Младост“, като на втората следва да се ремонтира и покрива. В 12-то училище ще заработи 25-метров плувен басейн. До края на годината трябва да приключи програмата за саниране. 51 блока са готови на територията на града-уточни кметът Радев. 

ПУП на зона „Летище Сливен“ е готов- коментира градоначалникът  идеята за създаването на икономическа зона в Сливен . Теренът е 2 хил. и 500 дка и може да задоволи различни бизнес нужди. До пролетта ще е готово информационното представяне на книжен и електронен носител на Сливен  и бизнесът може да се запознае с възможностите, които общината предлага. „Има изградени транспортна мрежа, ВиК, комуникации, газ, електричество. Първо трябва да има един голям инвеститор, който да привлече и други фирми.  Необходимостта е от индустрия с по –висока добавена стойност. Към момента има запитвания от фирми за авиационна техника, обучение на пилоти, за резервни части“- уточни Стефан Радев за готовността на икономическата зона. На Сливен и Ямбол трябва да се гледа като на един мегаполис , в които хората могат лесно да пътуват, защото това са двата най-близки областни града в България- само на 27 км разстояние.  Регионалното министерство е одобрило по принцип идеята за двулентов път между двете населени места, което ще скъси времето за пътуване до 15 минути.

Близо 500 хил. лв. са приходите за 2018 год. от „Синята зона“ в Сливен- коментира Радев проблемът с паркирането. Преди нейното въвеждане автомобилите буквално за задръствали централната част на града и паркирането и преминаването на пешеходци е затруднено. Парадоксът е , че в момента граждани настояват за разширяване на „Синята зона“, защото в техните квартали не остава място за паркиране на живущите. Така коментира Стефан Радев въпросите на граждани, свързани с разширяването на платената зона за паркиране в града.


Още от категорията

„Красивите лица на Стара Загора“ на 31 май с Антон Хекимян

На 31 май от 18.00 часа в залата на Международния младежки център ще се проведе третата среща от проекта „Красивите лица на Стара Загора“ – с Антон Хекимян, водещ журналист в бТВ. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.  Срещите-разговори с видни..

обновено на 27.05.19 в 14:45

Днес и утре събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За втора поредна година в Стара Загора се организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства – днес до 16.00 часа, на паркинга на парк „Зеления клин“ и утре от..

публикувано на 27.05.19 в 14:44

Тежко поражение за ГЕРБ с над 8% в Ямбол

ГЕРБ записа тежко поражение в област Ямбол, показват окончателните резултати, публикувани на сайта на ЦИК. При обработени 100 % протоколи на секционните комисии в РИК, ГЕРБ събира 30,03% от гласовете. Първа политическа сила в област Ямбол на..

публикувано на 27.05.19 в 14:30

2,5% разлика между ГЕРБ и БСП в област Стара Загора по последни междинни резултати

Междинните резултати сочат 2,5% преднина за ГЕРБ пред БСП в Стара Загора на европейските избори. Резултатите, обявени на сайта на ЦИК показват, че към  12.00 часа при обработени 89.53% протоколи на секционни избирателни комисии, 30.24% от..

публикувано на 27.05.19 в 14:00

Нова самостоятелна изложба открива тази вечер Валентин Дончевски

Тази вечер /  27 май / в 18.00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора известният художник Валентин Дончевски ще открие изложба си “Il suono del Mondo- Тоновете на живота ” . Тя включва над 100 платна в пет различни стила. Част от картините се..

публикувано на 27.05.19 в 12:26

Висока избирателна активност сред българската общност във Великобритания

Българската общност във Великобритания гласува активно. Разкрити секции имаше на 24 места, 4 - само в посолството, като това е най-големият брой от всички останали европейски държави. Гласуването ставаше и без предварително подадени електронни  заявления...

публикувано на 27.05.19 в 11:14

Пет партии ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП)

При обработени 74.92% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30.62% от гласовете. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). БСП е с резултат от 24.59%, ДПС - 15,01%, а ВМРО - с 7.76%. За "Демократична..

публикувано на 27.05.19 в 10:53

65 млади старозагорци тръгват по стъпките на Ботев

Група от 65 ученици и младежи доброволци отпътува днес от Стара Загора за Козлодуй за участие в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. Походът за 73-ти път събира ентусиазирани българи от цялата страна, които с няколкодневен преход..

публикувано на 27.05.19 в 10:48

"Демократична България" печели вота в чужбина

При 99.48% обработени протоколи извън страната 28.75% от всички гласове печелят Коалиция „Демократична България“ („Да, България“ и ДСБ), предаде БГНЕС. Те печелят 6918 действителни гласа. На второ място е ГЕРБ с 22.16%, или 5333 гласа..

публикувано на 27.05.19 в 10:43

"Воля - Българските родолюбци" не купува гласове, за разлика от други"

Не приемам резултата на „Воля - Българските родолюбци“ като неуспех, коментира пред Радио Стара Загора кандидатът за евродепутат от гражданската квота на партията Янко Янков. С изричната уговорка, че мнението му е лично и не ангажира „Воля“,..

публикувано на 27.05.19 в 10:00