25-метров плувен басейн ще заработи в Сливен

Стефан Радев: Близо 500 хил. лв. са приходите от "Синя зона". Граждани настояват да се разширява

Стремежът на община Сливен ще бъде тази година бюджетът от 108 млн.лв. да бъде изпълнен на 100%. През 2015 година финансовият план е изпълнен едва на 50-60 % - заяви кметът Стефан Радев. Към момента общината няма просрочени задължения и за близо 3 години е стопен дългът от 30 млн. лв. Доброто финансово състояние ще позволи да се отделят повече средства за капиталови разходи.

До зимата на тази година трябва да приключи реконструкцията на зала „Асеновец“- съоръжение, което не е ремонтирано от 40 години. За ремонта на улици са заделени 2.5 млн лв. както и на тротоари и междублокови пространства. Предстои завършването на дейностите по проекта „Интегриран градски транспорт“ – алеи и спирки. Трябва да се довърши ремонтът на 4 детски градини и да се изгради нова детска ясла в кв.“ Дружба“.  Започва и ремонт на ясла № 3. Ще се работи и по спортната инфраструктура. Направено е отоплението на залите „Васил Левски“ и „Младост“, като на втората следва да се ремонтира и покрива. В 12-то училище ще заработи 25-метров плувен басейн. До края на годината трябва да приключи програмата за саниране. 51 блока са готови на територията на града-уточни кметът Радев. 

ПУП на зона „Летище Сливен“ е готов- коментира градоначалникът  идеята за създаването на икономическа зона в Сливен . Теренът е 2 хил. и 500 дка и може да задоволи различни бизнес нужди. До пролетта ще е готово информационното представяне на книжен и електронен носител на Сливен  и бизнесът може да се запознае с възможностите, които общината предлага. „Има изградени транспортна мрежа, ВиК, комуникации, газ, електричество. Първо трябва да има един голям инвеститор, който да привлече и други фирми.  Необходимостта е от индустрия с по –висока добавена стойност. Към момента има запитвания от фирми за авиационна техника, обучение на пилоти, за резервни части“- уточни Стефан Радев за готовността на икономическата зона. На Сливен и Ямбол трябва да се гледа като на един мегаполис , в които хората могат лесно да пътуват, защото това са двата най-близки областни града в България- само на 27 км разстояние.  Регионалното министерство е одобрило по принцип идеята за двулентов път между двете населени места, което ще скъси времето за пътуване до 15 минути.

Близо 500 хил. лв. са приходите за 2018 год. от „Синята зона“ в Сливен- коментира Радев проблемът с паркирането. Преди нейното въвеждане автомобилите буквално за задръствали централната част на града и паркирането и преминаването на пешеходци е затруднено. Парадоксът е , че в момента граждани настояват за разширяване на „Синята зона“, защото в техните квартали не остава място за паркиране на живущите. Така коментира Стефан Радев въпросите на граждани, свързани с разширяването на платената зона за паркиране в града.


Още от категорията

Военни формирования край Ямбол организират Ден на отворените врати за празника на Сухопътните войски

42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион организират днес край Ямбол Ден на отворените врати по повод празника на Сухопътните войски. Вратите на двете формирования от състава на Втора механизирана бригада ще бъдат отворени..

публикувано на 18.11.19 в 06:10

Община Стралджа ще извършва самостоятелно сметосъбирането

От началото на следващата година община Стралджа ще извършва самостоятелно сметосъбирането и извозването на отпадъците от всички населени места на общината до регионалното депо край Ямбол. Вече са закупени два нови специализирани автомобила за 371 000..

публикувано на 17.11.19 в 16:25

5 къщи за гости в Старозагорска област ще връщат над половин млн. лв.

Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) обяви, че открива процедура по издаване на актове за установяване на публично държавно вземане във връзка с проверка на  къщи за гости. До момента са обработени 276 от общо 288 проекта, получили финансиране за..

публикувано на 17.11.19 в 15:49
Красимир Вълчев

Строят нови училища в 5 села в Сливенско

За пет сливенски села ще бъдат отделени средства за построяване на училища и градини от планираните в бюджета за следващата година 70 млн. лв. целеви средства, обяви образователният министър Красимир Вълчев. Задължителната подготовка на децата в..

публикувано на 17.11.19 в 15:01

Стара Загора трябва да има културна стратегия с визия за следващите 20 години

Стара Загора трябва да има дългосрочна стратегия за развитието на културата с визия за следващите 20 години напред. Това заяви в предаването „Моята неделя“ на Радио Стара Загора Дарин Петков, председател на постоянната комисия по култура,..

публикувано на 17.11.19 в 14:09
Отличената снимка на Михаил Михалев от гр. Стара Загора, който представя обвения парк „Артилерийски“.

Снимка на парк „Артилерийски“ донесе награда на старозагорец

Снимки от Габрово, Стара Загора и Добрич са големите победители в инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята..

публикувано на 17.11.19 в 12:49

Георги Гьоков: Няма причина да се иска оставка на ръководството на БСП

Започна пленумът на Националния съвет на БСП. На него се очаква да се обсъдят резултатите от местните избори и да се предложи алтернативен бюджет. Социалисти очакват днешният пленум за анализ на резултатите от местните избори да бъде напрегнат...

публикувано на 17.11.19 в 12:39

Само един се кандидатира за председател на Окръжния съд в Ямбол

Само един кандидат ще се яви на конкурса за председател на Окръжния съд в Ямбол, за ръководител на Окръжната прокуратура кандидатите са двама. Досегашният председател на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков отново е кандидат за поста. Конкурсът беше..

публикувано на 17.11.19 в 10:51

В Сливен раздават играчки в памет на загиналите по пътищата

Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия се отбелязва и в Сливен. В инициативата се включват Областна дирекция на МВР в Сливен, съвместно с Българския червен кръст и Регионалната здравна инспекция. На 17..

публикувано на 17.11.19 в 10:15

С молитва отбелязват в Стара Загора Денят в памет на жертвите от катастрофи

Полиция и БЧК  се включват в инициативите по повод 17 ноември  - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В църквата „Успение на Пресвета Богородица“ от 10.30 часа ще бъде отслужена панихида..

публикувано на 17.11.19 в 09:56