Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест - Велико Търново"

Стотици трабанти ще участват в десетото издание на "Трабант фест - Велико Търново". Юбилейното издание ще се състои на 16 март /събота/. От 11.00 часа пред сградата на общината участниците ще представят своите трабанти, а от 12.00 часа ще започне автомобилното шествие по улиците на града, което ще завърши на паркинга под крепостта "Царевец" със състезание за майсторско кормуване, посочи Милен Михов, един от основните организатори на фестивала. 
Всяка година любителите на двутактовите автомобили се увеличават. Независимо, че производството им е спряно през 1991 година, се намират нови хора, открили забравени трабанти в гаражи и плевни, които провокират въображението на новите собственици, а тунингованите и ремонтирани автомобили по традиция правят своя дебют във Велико Търново.
Търновският Трабант клуб през тази година ще представи реновиран трабант, произведен през 1987 година, който не е бил спиран от движение в продължение на повече от 30 години, собственост на депутата Милен Михов.
Дългогодишният член на клуба Камен Парашкевов ще покаже своя трабант кабриолет, който е "въоръжен с български чадър". Фестивалът на трабантите е част от предпразничните прояви, посветени на празника на Велико Търново - 22 март.

Интервю на Тошка Събева с Милен Михов.
Още от категорията

Събират средства за ремонт на църквата "Света Петка" в казанлъшкото село Енина

Продължава дарителската кампания за набиране на средства за ремонт на един от най-старите православни храмове в България, църквата  „Св. Параскева /Петка/„ в казанлъшкото село с. Енина и социализирането и като туристически обект от национално и..

публикувано на 18.03.19 в 11:05

Премиерно заглавие готви ДТ „Невена Коканова“ в Ямбол

Драматичен театър „Невена Коканова“ в Ямбол подготвя премиерата на знаменитата американска пиеса „Котка върху горещ ламаринен покрив“. Автор на произведението е прочутият драматург от САЩ Тенеси Уилямс. Пиесата ще бъде представена на ямболска сцена..

публикувано на 15.03.19 в 15:44

Откриват изложба на Галина Ганчева в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Дизайнерът-художник Галина Ганева представя тази вечер от 18:00ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ своята първа самостоятелна изложба. Посетителите ще могат да разгледат над 40 акварелни картини. „Темите са различни, като започнем от..

публикувано на 15.03.19 в 15:30

Италианецът Албино Морези с изложба в Стара Загора

Тази вечер от 18:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Стара Загора ще бъде открита самостоятелна изложба на Албино Морези. Албино е италианец и вече 6 години живее в България. Тук го е довела любовта. Рисува с душа и сърце. Това е негово..

публикувано на 13.03.19 в 11:32

Отбелязваме 280 години от рождението на Св. Софроний Врачански.

На 11 март 2019 г. отбелязваме 280 години от рождението на Св. Софроний Врачански. Той е известен и със светското си име Стойко Владиславов, по-късно поп Стойко, и Врачански епископ и остава в историята като български народен будител,..

публикувано на 11.03.19 в 14:23

Първият роден лютиер е конструирал картечница преди първата си цигулка

Днес от 11.00 часа в Казанлък ще бъде открита паметната плоча на първите майстори лютиери и по случай 100-годишнината от откриването на първото лютиерско ателие в града на розите. Плочата е в памет на създателя на ателието Димитър Георгиев..

публикувано на 09.03.19 в 07:00

На осми март подарете уважение

Историята на осми март започва през 1857 година в Ню Йорк, когато  жените от шивашки и текстилни предприятия излизат на протест против лошите условия на труд и ниските заплати. Работничките са атакувани и разпръснати от полицията. Две години по-късно,..

публикувано на 08.03.19 в 07:30

Пет улици в Хасково носят имена на жени

          Само пет улици в Хасково носят имена на жени. Стандартна табелка напомня за Бояна войвода, за която народната песен казва, че тя планина вардела с 300 млади юнаци. Не е забравена и националната героиня Райна Княгиня. Улици са наречени и на..

публикувано на 07.03.19 в 14:27

Мира Радева и Александър Кипров с „Франция, моя любов!“

На 11 март от 19 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще гостува Мира Радева и Александър Кипров с „Франция, моя любов!“ „Френската музика е като нежно цвете! Най – важното е да разкриеш характерния колорит, аромата, който отличава..

публикувано на 06.03.19 в 14:50

Магдалена Ралчева е режисьор на „Прегръдката на ангела“

На 22 март от 19 часа в Държавен театър „Гео Милев“ Стара Загора ще бъде поставен моноспектакъла „Прегръдката на ангела“ от Светла Лажова. Спектакъла засяга темата за домашното насилие над жени, чиито брой се е увеличил рязко, а често последиците са..

публикувано на 06.03.19 в 10:56