Пламен Йорданов: За евроизборите срещу ГЕРБ ще се води кампания на очернянето

Номинацията за кмет на Стара Загора зависи от решението на Живко Тодоров за нов мандат

Кампанията за Европейски парламент ще бъде компроматна  и опонентите на ГЕРБ ще използват фалшиви новини. Това заяви за Радио Стара Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той поясни, че управляващите ще заложат на ясни приоритети, заради които хората да гласуват за ГЕРБ. Един от акцентите в предизборната платформа ще бъде удължаването на експлоатацията на централите в комплекса „Марица изток“. ГЕРБ, според него, е единствената партия, която води последователна политика в енергетиката.

Структурите на ГЕРБ в област Стара Загора са номинирали  за Европейския парламент популярни политици, които трябва да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия. Предпочитанията са за Мария Габриел, Андрей Новаков, Ева Майдел и Лиляна Павлова. Имената от местните структури са организационният секретар на партията в Стара Загора Николай Диков и Ангел Филипов.

Пламен Йорданов коментира и новината за напускането на парламента от партия „Воля“,  като заяви, че това е предизборен ход. Малките партии трябва да привлекат вниманието на избирателя преди изборите.

Областният координатор на ГЕРБ потвърди, че партията се готви усилено и за местните избори, но не съобщи коя е кандидатурата за кмет на Стара Загора.  Той обясни, че първо структурите трябва да се произнесат за управлението на местната власт и настоящият кмет Живко Тодоров да направи своя избор дали ще се кандидатира за нов мандат.


Още от категорията

67 автори участват във второто издание на Националния конкурс за авторска приказка

67 автори от страната взеха участие във второто издание на Националния конкурс за авторска приказка, организиран от община Стара Загора и библиотека „Родина“. Литературният форум премина под мотото „Огненият змей, металните чудовища и човекът Разум“...

публикувано на 20.05.19 в 17:12
Радио Стара Загора

197хил. бюлетини за Европейските избори получиха в Сливен

197 хиляди бюлетини за предстоящия евровот пристигнаха в Сливен, съобщават от Областна администрация. Очаква се в следващите дни те да бъдат разпределени и предоставени по график на общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. На територията на..

публикувано на 20.05.19 в 17:08

В Стара Загора дискутираха Стратегията за детето

Разискванията по Стратегията за детето трябва да продължат за да спрат спекулациите и фалшивите новини, че се прилага чужд опит и че държавата се опитва да отнеме родителските права с мярката „извеждане от семейството на дете в риск“.  Това са..

публикувано на 20.05.19 в 17:01

Хасковска фотоизложба украси българския храм в Одрин

В навечерието на християнския празник Св. Константин и Елена хасковска фотоизложба украси черквата с името на светите равноапостоли в турския град Одрин. Автор на снимките е Димитър Шалапатов – дългогодишен изследовател на българските места в..

публикувано на 20.05.19 в 16:14

Украински мед измества българската продукция, алармират пчелари

Предстои промяна в административните разпоредби в сектор „Пчеларство“. До броени дни ще се сформира работна група, която ще  обсъди новостите в Наредба 13 за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне - заяви председателят на пчеларско..

публикувано на 20.05.19 в 16:03

За втора година в Хасково започва кампанията "Език свещен..."

Кампанията „Език свещен…“ започва в Хасково за втора поредна година. Инициативата е по идея на областния управител Станислав Дечев и Иновативния комитет на младите хора в града.  Кампанията се изразява в това -  всеки ден на страницата на областна..

публикувано на 20.05.19 в 15:55

В УМБАЛ "Стоян Киркович" откриха Акушеро-гинекологичен комплекс и неонатологична клиника

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев откри днес новата база на Акушеро-гинекологичния комплекс и Клиника по неонатология към Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“.  Очаква се до две седмици помещенията да бъдат..

публикувано на 20.05.19 в 15:28

До 27-и май засегнатите от градушката в Сливенско могат да подават заявления

До 27 май продължава приемът на документи от земеделските стопани, чиято реколта пострада от градушките  в Сливенско през миналата седмица, съобщи в ефира на Радио Стара Загора Тодор Братанов, директор на областна дирекция „Земеделие“.  Досега са..

публикувано на 20.05.19 в 15:20

Над 50 български творци празнуваха 24 май заедно с лондончани

Фестивал в центъра на Лондон, посветен на 24 май, Деня на българската писменост, просвета и култура събра вчера следобед  стотици българи и лондончани.  Над 50 български творци в английската столица – музиканти, танцьори, актьори, певци, станаха част..

публикувано на 20.05.19 в 13:30

Празнично шествие на 24 май в Стара Загора

Богата културна програма предстои в дните до 24 май в Стара Загора. Събитията анонсира в предаването „Репортер“ Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“ в общинската администрация. На 21 май балетът на Старозагорската опера ще представи..

публикувано на 20.05.19 в 10:49