Пламен Йорданов: За евроизборите срещу ГЕРБ ще се води кампания на очернянето

Номинацията за кмет на Стара Загора зависи от решението на Живко Тодоров за нов мандат

Кампанията за Европейски парламент ще бъде компроматна  и опонентите на ГЕРБ ще използват фалшиви новини. Това заяви за Радио Стара Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той поясни, че управляващите ще заложат на ясни приоритети, заради които хората да гласуват за ГЕРБ. Един от акцентите в предизборната платформа ще бъде удължаването на експлоатацията на централите в комплекса „Марица изток“. ГЕРБ, според него, е единствената партия, която води последователна политика в енергетиката.

Структурите на ГЕРБ в област Стара Загора са номинирали  за Европейския парламент популярни политици, които трябва да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия. Предпочитанията са за Мария Габриел, Андрей Новаков, Ева Майдел и Лиляна Павлова. Имената от местните структури са организационният секретар на партията в Стара Загора Николай Диков и Ангел Филипов.

Пламен Йорданов коментира и новината за напускането на парламента от партия „Воля“,  като заяви, че това е предизборен ход. Малките партии трябва да привлекат вниманието на избирателя преди изборите.

Областният координатор на ГЕРБ потвърди, че партията се готви усилено и за местните избори, но не съобщи коя е кандидатурата за кмет на Стара Загора.  Той обясни, че първо структурите трябва да се произнесат за управлението на местната власт и настоящият кмет Живко Тодоров да направи своя избор дали ще се кандидатира за нов мандат.


Още от категорията

Димитър Ганев: На пленума на БСП пролича острата конфронтация между Нинова и Станишев

За БСП и нейния председател предстоящите избори не са избори за Европейски парламент, а избори, на които трябва да се накаже управляващата формация и да се увеличи натискът за оставка на правителството – коментира в ефира на Радио Стара Загора..

публикувано на 18.03.19 в 16:23

Започва приемът на документи за изграждане на обекти за преработка на сурово мляко

От днес фермерите могат да кандидатстват за държавна помощ за изграждане на обекти за преработка на сурово мляко. Целта на държавната помощ е да се подпомагат малки и средни фермери за направата на мандри, в които да преработват продукцията..

публикувано на 18.03.19 в 16:15

Съд отмени глобата на стопаните на стадото от Болярово нарочено за заличаване

Елховският районен съд  е отменил глобата от 1900 лв. наложена от ямболската дирекция по безопасност на храните на Ана Петрова и Тодор Иванов от Болярово. През август 2018 г. стопаните не позволиха на ветеринари да влязат във фермата им за да вземат..

публикувано на 18.03.19 в 16:00

Обмислят дострояване на училища в Стара Загора

Стара Загора не е сред големите градове, в които се налага удължаване на срока за преминаване на училищата към едносменен режим. Сградният фонд не е в критично състояние и при добро разпределение ще бъде достатъчен, а новата..

публикувано на 18.03.19 в 14:53

Изследват безплатно за туберкулоза в Стара Загора

Безплатни скринингови прегледи и изследвания за ранно откриване на туберкулоза се провеждат от днес до 22 март в Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания или бившия Тубдиспансер в Стара Загора...

публикувано на 18.03.19 в 14:15

Две нови станции ще измерват замърсяването на въздуха в Стара Загора

Да намалее със 160 тона годишно замърсяването с фини прахови частици цели проектът, който Община Стара Загора изпълнява  „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по програма LIFE 2014-2020 на..

публикувано на 18.03.19 в 13:22

Общински експерти по образование се събират в Стара Загора

Национална среща на общинските експерти по образование ще се проведе в Стара Загора от 20 до 22 март в комплекс „Мериан палас“, информират от община Стара Загора. Форумът се провежда за шеста година и се организира от Националното сдружение на..

публикувано на 18.03.19 в 13:05

В Община Хасково днес завършва Седмицата на отворените врати за популяризиране на социалните услуги

Пред Световния ден на социалната работа 19 март началникът на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Хасково Васил Несторов отчита увеличаване на размера на средствата за подпомагане на нуждаещите се хора в бюджета за 2019 година. 50 хиляди..

публикувано на 18.03.19 в 11:01

Ясно време и добри условия за шофиране тази сутрин на територията на старозагорска област

Ясно време и почти навсякъде положителни температури очакват тази сутрин шофьорите, които се движат на територията на старозагорска област. Единствено на прохода Шипка температурите все още са по-ниски, а пътните настилки са частично заледени и..

публикувано на 18.03.19 в 07:31

Елена Йончева е с най-много номинации в област Стара Загора за евролистата на БСП

Журналистът и говорителят  на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева е с най-много номинации от област Стара Загора  за кандидат за депутат в Европейския парламент. Това стана ясно по време на заседанието на Областния съвет на БСП – Стара Загора. През м...

публикувано на 16.03.19 в 15:36