Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" вкара цели 3 гола на "Левски", но загуби

Съставът на "Верея" изигра най-резултатния си мач в Първа лига. Тимът от квартал "Кольо Ганчев" вкара цели 3 гола при домакинството си на един от фаворитите в първенството "Левски", но въпреки това загуби с 3:4.

"Верея" отново изигра двубоя с интернационален състав. Сред стартовите 11 имаше едва двама българи - капитанът и легенда на "Берое" Иво Иванов, както и Бедри Рюстемов. Наставникът на гостите Георги Дерменджиев бе решил да заложи на офанзивна схема с двама нападатели в лицето на Серджиу Буш и голмайстора на Първа лига до момента Станислав Костов. Именно Костов бе един от тримата познати на старозагорската публика от изявите си с екипа на "Берое" сегашни футболисти на "сините", заедно с Иван Горанов и Мартин Райнов.

Гостите очаквано започнаха по-активно в атака. Домакините се бяха затворили в своята половина и до средата на полувремето не позволяваха на столичани да застрашат по-сериозно вратата, пазена от Генадий Ганев. В 28-та минута Давиде Мариани откри за гостите от дузпа, отсъдена за нарушение на Рюстемов срещу Серджиу Буш. Швейцарецът стреля по земя в долния ляв ъгъл, топката се удари в гредата и влетя в мрежата за 0:1. Домакините обаче реагираха своевременно. Андреис Ковальовс напредна отдясно, центрира в пеналта, Нуно Рейш се опита да изчисти, но го направи много нескопосано, топката излъга стража на гостите Николай Михайлов и влезе във вратата му за 1:1. "Левски" обаче не се смути от изравнителното попадение и веднага върна гола чрез Серджиу Буш. Румънецът се оказа на чиста позиция и отбеляза за 1:2. Малко по-късно от идентична ситуация и другият нападател на гостите Костов отбеляза.

Второто полувреме отново започна с натиск за гостите. Изненадващо обаче до гол стигнаха верейци. В 55-та минута Орелиен Лола проби по левия фланг, навлезе в пеналта, направи няколко финта на място, след което с прекрасен удар в горния ляв ъгъл намали резултата на 2:3. Интригата в мача приключи в 69-та минута, когато Шота Гвазава получи втори жълт и червен картон за игра с ръка в наказателното поле. Реферът отсъди втора дузпа за "сините", която бе превърната в гол от влезлия като резерва Валери Божинов.

До края на срещата гостите имаха един куп възможности да отбележат още попадения, но със страхотните си изяви Генадий Ганев предотврати нови голове в мрежата си. Офанзивните футболисти на "Левски" също имаха принос за това, защото опропастиха много идеални шансове. В заключителния момент от мача Денислав Станчев вкара трети почетен гол за домакините, оформяйки крайното 3:4.

"Верея" остава на последното място в Първа лига с 6 точки след края на редовния сезон. Пред отбора сега предстоят плейофи, в които да се бори за оставането си в елита.

"Верея" - "Левски" 3:4 Нуно Рейш 29 мин. автогол, Орелиен Лола 55 мин., Денислав Станчев 90 мин. ; Давиде Мариани 28 мин. дузпа, Серджиу Буш 33 мин., Станислав Костов 38 мин., Валери Божинов 70 мин. дузпа

"Верея": Генадий Ганев, Тимоте Рубин, Иво Иванов - капитан, Дмитрий Иванов, Женя Доброволски - 59 мин. жълт картон, Жосуе Нтойа - 74 мин. жълт картон, Шота Гвазава - 42 мин. жълт картон; 69 мин. втори жълт и червен картон, Андрейс Ковальовс, Орелиен Лола( 77 мин. - Денислав Станчев), Серхий Рудика, Бедри Рюстемов; старши треньор: Олександър Севидов

"Левски": Николай Михайлов, Милош Цветкович, Живко Миланов, Нуно Рейш( 84 мин. - Сердик Унтонджи), Иван Горанов - капитан, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал( 59 мин. - Еркебулан Сейдахмет), Паулиньо, Серджиу Буш, Станислав Костов( 69 мин. - Валери Божинов - 74 мин. жълт картон); старши треньор: Георги Дерменджиев

Главен съдия: Георги Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СКБ „Берое класически стил“. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са Деян Аврамов и..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52

Каратисти подготвят пореден турнир „Верея“

На 27 април в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде поредното издание на традиционния турнир по киокушин карате „Верея“. Надпреварата ще бъде за възрасти юноши и девойки младша и старша, както и за мъже и жени. Както всяка година входът..

публикувано на 17.04.24 в 14:02

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06