Адриан Николов,икономист:

"Недопустимо е НАП да има достъп до медицинското досие на всеки пациент"

Най-неприемливият аспект на промяната на правилата за фискалните устройства е безразборното трупане на неочаквани разходи върху бизнеса. Така коментира за Радио Стара Загора Наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти  и изискванията към софтуерите за управлението на касовите апарати икономистът от ИПИ Адриан Николов. По думите му липсата на реалистичен предварителен анализ е довел и до нереалистични срокове, които затрудняват бизнеса. Засегнати са пряко и медицинските услуги, което според експерта, е недопустимо. „По никакъв начин не бива данъчната администрация да има пряк достъп до персоналното медицински досие на пациентите“, допълни Николов. Отделно технически проблеми, като спирането на интернет връзката, ще водят до връщане на пациенти и ще затрудни работата на поликниники и болници:


Още от категорията

Модерни електронни сирени ще предупреждават при извънредни ситуации Стара Загора и Гълъбово

40 нови електронни сирени за звуково и словесно известяване вече ще предупреждават старозагорци при извънредни или бедствени ситуации. Това бе съобщено днес на информационен ден и заключителна конференция по проект „Доизграждане на системите за ранно..

публикувано на 20.06.19 в 18:38

Бога-Слънце посрещат на Кабиле край Ямбол с жречески ритуал

В утрото на лятното слънцестоене с жречески ритуал на скалното светилище Кабиле ще бъде посрещнато раждането на бога Слънце. Възстановката по запазени древни текстове и рисунки от тракийските гробници е част от събитията „Влез в историята“, с които..

публикувано на 20.06.19 в 15:21

Стопанският факултет към ТрУ организира пета международна конференция „Бизнесът и развитието на регионите“

На 21 юни от 10:30 ч. в Тракийския университет ще бъде дадено началото на двудневната пета международна научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите“. Организатор за поредна година е академичното ръководство на Стопанския факултет..

публикувано на 20.06.19 в 15:13

Кръводарителска акция организират от "Моята е-община" в Стара Загора

Доброволците от „Моята е-община“ организират кръводарителска акция от 9 до 12 ч. утре във фоайето на община Стара Загора. Партньори в хуманната инициатива на неправителствената организация са Сдружение “Самаряни“, община Стара Загора и..

публикувано на 20.06.19 в 15:03

Представиха албума „Културно историческо наследство на Стара Загора“

Новото издание „Културно историческо наследство на Стара Загора“ представиха снощи в Зала 33 на Регионалния исторически музей (РИМ) в Стара Загора. „Излизането на всяка нова книга е събитие за региона или града. Тази книга беше нужна отдавна на..

публикувано на 20.06.19 в 10:39

„Шеметна надпревара” организират в Стара Загора

За седма поредна година на 22.06. 2019 г. ще стартира междуучилищното състезание по градско ориентиране „Шеметна надпревара”. Общо 20 отбора съставени от ученици от шест старозагорски училища, два сборни отбора, единият от които на Младежки..

публикувано на 20.06.19 в 09:16

Община Сливен ще подпомогне хора с увреждания с предоставяне на дърва за огрев

Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2019/2020 година.  Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи..

публикувано на 20.06.19 в 09:12

12 сигнала са поставени от граждани на съвместната премна на старозагорския омбудсман и общинари

12 проблема, изискващи намеса на общински отдел или дирекция и на електроразпределителното дружество са били поставени на последната съвместна приемна на обществения посредник на Стара Загора, председателя на Общинския съвет и на секретаря на..

публикувано на 20.06.19 в 06:56
седмокласници

112 ученици не се явиха на изпита по математика днес

На днешния изпит по математика от Националното външно оценяване не са се явили 112 от имащите право 2746 седмокласници в областта, съобщи Милена Йолдова, председател на Регионалната комисия за организиране и провеждане на изпитите към..

публикувано на 19.06.19 в 16:19

Близо 100 са новоизлюпените птици в "Зелени Балкани"

Над 700 пациенти са преминали през  стационара на Сдружение „Зелени балкани“ от началото на година досега. Други над 300 диви птици са излекувани, но не могат да напуснат клетките, защото са с трайни увреждания заради бракониерски лов или..

публикувано на 19.06.19 в 16:18