Георги Гьоков: Подреждането на евролистата показва, че БСП е най-демократичната партия

Георги Гьоков БСП
Снимка: БГНЕС

За бламиране на лидера на БСП Корнелия Нинова при подреждането на листите за Евровота няма да говоря. Само незапознатите с практиката и устава на партията могат да говорят за такова“, така коментира старозагорският депутат Георги Гьоков разместването на номинираните за депутати в листата на БСП, което я направи различна от предложенията на Корнелия Нинова. „На всички беше ясно, че решението за подреждането на листата ще бъде взето не от лидера, не от Изпълнителното бюро, а от всички 185 души в Националния съвет. Точно това прави БСП най-демократичната партия в страната в момента“, допълни Гьоков. Той призна за известно напрежение по време на Националния съвет, което е било провокирано от факта, че в по-предната част на листата е имало кандидати с по-малко номинации от общинските структури.

В листата на БСП има и двама старозагорци, съобщи депутатът Георги Гьоков. Това са Иван Кръстев, който е на 6-то място и Деница Златева, която е от Гурково и заема 7-ма позиция.

Депутатът Георги Гьоков се надява разнопосочното говорене за Сергей Станишев да приключи. Той припомни, че от досегашните евродепутати на БСП Георги Пирински си е направил отвод, но двама са в листата- това са Станишев и Момчил Неков. Петър Курумбашев се е отказал, след като му е предложено неизбираемото 9 място в листата, но Иво Христов е получил повече гласове от гражданската квота и затова е получил по-предното място. 

Гьоков съобщи, че БСП ще присъства утре на тържествената сесия на Народното събрание по повод 140 години от приемането на Търновската конституция, но не се връща в парламента. По думите му, е безсмислено завръщането им в Парламента до 26 май.

Започналото днес в старозагорския квартал Лозенец събаряне на незаконни постройки Георги Гьоков определи като правилни действия, прилагащи закона. „Действията са закъснели, но адмирирам прилагането на закона. Всички български граждани трябва да го спазват“ каза Гьоков.

Още от категорията

Община Стара Загора преговаря за сградата на АГ-комплекса

Община Стара Загора очаква да придобие собствеността на сградата на досегашния АГ-комплекс, който е в процес на пребазиране в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Сградата, която се намира на кръстовището на улиците „Руски“ и „Генерал..

публикувано на 23.04.19 в 17:19

Приключи ремонтът на площада пред сградата на Община Стара Загора

Завършени са дейностите за обновяване на площадното пространство пред сградата на община Стара Загора. Това обяви кметът Живко Тодоров. Проверени са всички актове, свързани с реновирането му и общината е в процедура на плащане на средствата за..

публикувано на 23.04.19 в 17:01

489 са секционните избирателни комисии в област Стара Загора

489 са секционните избирателни комисии на територията на област Стара Загора по предварителни данни, в т.ч. подвижните избирателни комисии, които се сформират на по-късен етап. Заявленията за подвижни избирателни секции се подават до 11 май,..

публикувано на 23.04.19 в 16:46

Екипът на архитект Иван Иванов е спечелил търга за проект на нов квартал в Стара Загора

Проектантският екип на арх. Иван Иванов е спечелил търга за изготвянето на проект за нов квартал в Стара Загора. Той ще бъде разположен в западната част на града върху 95% частни терени. Екипът ще разработи бъдещите фази, предпроектни проучвания и..

публикувано на 23.04.19 в 15:22

Осем гимназии участват в панорамата на професионалното образование в Стара Загора /снимки/

VII Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2019 се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на проявата са Община Стара Загора и Регионалното управление на образованието в..

публикувано на 23.04.19 в 15:18

Рушащата се църква в Памукчии пази спомен за Левски /снимки и видео/

Веднага след Великден Старозагорската митрополия и Община Стара Загора ще открият дарителска сметка за довършване на старозагорския храм „Св. Игнатий Старозагорски“ и за спешен ремонт на църквата в село Памукчии. Това съобщи преди дни Негово..

публикувано на 23.04.19 в 15:00

Кметът на Ямбол иска увеличение на общинския бюджет с над 105 000 лева

С над 105 хил. лв. промяна на бюджета ще поиска кметът на Ямбол Георги Славов на утрешната сесия на Общинския съвет. Средствата са необходими за неотложни ремонти, доизграждане на инфраструктура и видеонаблюдение. Заседанието на Общински съвет..

публикувано на 23.04.19 в 14:59

В Хасково започва проверка за потенциално опасни сгради, огради и съоръжения

Общинското предприятие „Екопрогрес“ премахна опасно наклонена стена от бившото поделение на хасковската улица „Булаир“. Със заповед на кмета на Хасково Добри Беливанов започва проверка за потенциално опасни сгради, огради и съоръжения в града и..

публикувано на 23.04.19 в 14:06

ВМРО ще се бори за двама евродепутати на предстоящите избори за Европейски парламент

За двама бъдещи евродепутати ще се борят в предстоящите избори за Европейски парламент от ВМРО, това заяви в интервю за Радио Стара Загора старозагорската номинация в листата на воеводите Красимир Червилов. По думите му успех ще бъде дори и само..

публикувано на 23.04.19 в 13:16

„Формулата на Тео“ - филм за "златния физик на България"

Филмът бе показан за първи път в рамките на „София Филм Фест“. Лентата разказва за "златния физик на България" - учителят Теодосий Теодосиев-Тео, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката...

публикувано на 23.04.19 в 10:25