Георги Гьоков: Подреждането на евролистата показва, че БСП е най-демократичната партия

Георги Гьоков БСП
Снимка: БГНЕС

За бламиране на лидера на БСП Корнелия Нинова при подреждането на листите за Евровота няма да говоря. Само незапознатите с практиката и устава на партията могат да говорят за такова“, така коментира старозагорският депутат Георги Гьоков разместването на номинираните за депутати в листата на БСП, което я направи различна от предложенията на Корнелия Нинова. „На всички беше ясно, че решението за подреждането на листата ще бъде взето не от лидера, не от Изпълнителното бюро, а от всички 185 души в Националния съвет. Точно това прави БСП най-демократичната партия в страната в момента“, допълни Гьоков. Той призна за известно напрежение по време на Националния съвет, което е било провокирано от факта, че в по-предната част на листата е имало кандидати с по-малко номинации от общинските структури.

В листата на БСП има и двама старозагорци, съобщи депутатът Георги Гьоков. Това са Иван Кръстев, който е на 6-то място и Деница Златева, която е от Гурково и заема 7-ма позиция.

Депутатът Георги Гьоков се надява разнопосочното говорене за Сергей Станишев да приключи. Той припомни, че от досегашните евродепутати на БСП Георги Пирински си е направил отвод, но двама са в листата- това са Станишев и Момчил Неков. Петър Курумбашев се е отказал, след като му е предложено неизбираемото 9 място в листата, но Иво Христов е получил повече гласове от гражданската квота и затова е получил по-предното място. 

Гьоков съобщи, че БСП ще присъства утре на тържествената сесия на Народното събрание по повод 140 години от приемането на Търновската конституция, но не се връща в парламента. По думите му, е безсмислено завръщането им в Парламента до 26 май.

Започналото днес в старозагорския квартал Лозенец събаряне на незаконни постройки Георги Гьоков определи като правилни действия, прилагащи закона. „Действията са закъснели, но адмирирам прилагането на закона. Всички български граждани трябва да го спазват“ каза Гьоков.

Още от категорията

седмокласници

112 ученици не се явиха на изпита по математика днес

На днешния изпит по математика от Националното външно оценяване не са се явили 112 от имащите право 2746 седмокласници в областта, съобщи Милена Йолдова, председател на Регионалната комисия за организиране и провеждане на изпитите към..

публикувано на 19.06.19 в 16:19

Близо 100 са новоизлюпените птици в "Зелени Балкани"

Над 700 пациенти са преминали през  стационара на Сдружение „Зелени балкани“ от началото на година досега. Други над 300 диви птици са излекувани, но не могат да напуснат клетките, защото са с трайни увреждания заради бракониерски лов или..

публикувано на 19.06.19 в 16:18
Халил Летифов

Халил Летифов: „Отвореното финансиране на партиите ще направи процеса публичен“

„При намаляване на партийната субсидия под 10лв. за глас неминуемо трябва да бъде разрешено финансирането на политическите сили от юридически и физически лица. Подпомагане от 1лв. работи единствено за големите политически сили“. Така в ефира на..

публикувано на 19.06.19 в 15:46

Над 250 ще са участниците в четвъртото издание на "Опера на стадиона"

И тази година Старозагорската опера е подготвила горещо лято за своите почитатели, а този сезон преминава под мотото „Изкуството не излиза в отпуск“.   Ha 7 юли oт 21.00 чaca нa cтaдиoн „Бepoe“ ще бъде представено четвъртото поред издание на..

публикувано на 19.06.19 в 15:43

Емил Христов: Не сме безгрешни, но се опитваме да направим най-доброто и сме готови да чуем хората

За отлив на избиратели в Стара Загора на отминалите европейски избори признава Емил Христов, заместник председател на Народно събрание и общински лидер на ГЕРБ в Стара Загора. В пространно интервю за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора той..

публикувано на 19.06.19 в 14:44

Започна реставрацията на бронзовия лъв на паметника на връх Шипка

Започна реставрацията на бронзовия лъв на храм-паметника на връх Шипка. Скулптурата не е поддържана от десетилетия. Достъпът на посетители до експозицията в Паметника в дните 18, 19 и 20 юни е ограничен. За посещения е отворена Костницата,..

публикувано на 19.06.19 в 14:21

Глоби до 12 хил. лв. за вдигане на шум край жилищни сгради следобед и нощем

Народното събрание окончателно забрани във времето между 14.00 и 16.00 часа през деня и между 23.00 часа вечерта и 8.00 часа сутринта в близост до жилищни сгради да се прави озвучаване на открито и да се извършат шумни дейности, включително..

публикувано на 19.06.19 в 13:37

Пръскат срещу комари в Стара Загора тази вечер

Община Стара Загора ще извърши по график обработка срещу комари на тревни площи, паркове и градини, детски градини, детски ясли и социалните домове в града, както и ларвицидна обработка против комари на водните обекти в областния град. Тази..

публикувано на 19.06.19 в 13:28

2746 седмокласници се явяват на изпита по математика в Старозагорско

Общо 2746 седмокласници в Старозагорска област  се явяват днес на националното външно оценяване по математика, което се провежда в 89 училища, съобщи за Радио Стара Загора Милена Йолдова, председател на изпитната комисия в Регионалното управление на..

публикувано на 19.06.19 в 10:41

Еньовденски събор за 11-ти път на Старозагорските бани

За 11-ти път Старозагорските минерални бани ще бъдат домакин на традиционния Еньовденски събор, известен и като празник на билките, слънцето и водата. Официалното откриване ще се проведе от 11.00 часа на 22 юни. Във фолклорната програма на събора ще..

публикувано на 18.06.19 в 14:47