Пролетно почистване на Казанлък организира Общината преди Цветница

"Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!". Под това мото ще се проведе тазгодишната кампания на Община Казанлък за пролетно почистване на града. Общината кани гражданите и администрацията да се включат активно в почистването на града, което ще се проведе в събота, на 20 април 2019г. и отново е посветено на Деня на земята, 22.04.2019г.

Създадената организация е в три етапа за събота от 09,00ч. до 14,00ч.:

Първи етап: Казанлъчани почистват прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства;

Втори етап: Събраните отпадъци, в това число клони, треви и храсти се поставят в чували до контейнерите и кофите за смет. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ поема отговорността за извозване на всички отпадъци до края на съботния ден;

Трети етап: За изхвърлянето на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба за жителите на Казанлък ще бъдат обособени 12 пункта в различни части на града. На всеки от изброените пунктове ще има представители от звено “Екоконтрол“ и ОП „КД и ПИС“:

https://www.google.com/maps/d/embed…

Община Казанлък предварително благодари на всички активни граждани, които ще се включат в почистването.

"Да участваме в инициативите по почистване на мястото, където живеем, за да го направим още по-привлекателно, по–чисто, по-зелено и по-уютно за нас и нашите деца"-призовават от Общината.


Още от категорията

Постоянна липса на кадри в спешното отделение на болницата в Ямбол

Спешното отделение на ямболската областна болница страда от постоянна липса на лекари и санитари , признават медиците на Международния празник на Спешната помощ. Основните причини са лошите условия и недостатъчното заплащане, както и ежедневната агресия..

публикувано на 27.05.19 в 17:16

ГЕРБ спечели евровота в Сливен

В Сливенска област ГЕРБ печели най-голяма подкрепа на изборите Европейски парламент с резултат от 35,74%. БСП за България в областта е втора в с 27,19 процента след 100-процентно преброяване на протоколите. Всички секционни протоколи са приети и..

публикувано на 27.05.19 в 16:26

Предаването на протоколите за пореден път изнерви членовете на секционните комисии

Дългото чакане за предаване на изборните протоколи за проверка и обработка в Районната избирателна комисия в Старозагорски избирателен район,  изнерви и при тези избори членовете на секционните комисии. Някои от тях престояха повече от 7 часа пред РИК до..

публикувано на 27.05.19 в 15:31

„Красивите лица на Стара Загора“ на 31 май с Антон Хекимян

На 31 май от 18.00 часа в залата на Международния младежки център ще се проведе третата среща от проекта „Красивите лица на Стара Загора“ – с Антон Хекимян, водещ журналист в бТВ. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.  Срещите-разговори с видни..

обновено на 27.05.19 в 14:45

Днес и утре събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За втора поредна година в Стара Загора се организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства – днес до 16.00 часа, на паркинга на парк „Зеления клин“ и утре от..

публикувано на 27.05.19 в 14:44

Тежко поражение за ГЕРБ с над 8% в Ямбол

ГЕРБ записа тежко поражение в област Ямбол, показват окончателните резултати, публикувани на сайта на ЦИК. При обработени 100 % протоколи на секционните комисии в РИК, ГЕРБ събира 30,03% от гласовете. Първа политическа сила в област Ямбол на..

публикувано на 27.05.19 в 14:30

2,5% разлика между ГЕРБ и БСП в област Стара Загора по последни междинни резултати

Междинните резултати сочат 2,5% преднина за ГЕРБ пред БСП в Стара Загора на европейските избори. Резултатите, обявени на сайта на ЦИК показват, че към  12.00 часа при обработени 89.53% протоколи на секционни избирателни комисии, 30.24% от..

публикувано на 27.05.19 в 14:00

Нова самостоятелна изложба открива тази вечер Валентин Дончевски

Тази вечер /  27 май / в 18.00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора известният художник Валентин Дончевски ще открие изложба си “Il suono del Mondo- Тоновете на живота ” . Тя включва над 100 платна в пет различни стила. Част от картините се..

публикувано на 27.05.19 в 12:26

Висока избирателна активност сред българската общност във Великобритания

Българската общност във Великобритания гласува активно. Разкрити секции имаше на 24 места, 4 - само в посолството, като това е най-големият брой от всички останали европейски държави. Гласуването ставаше и без предварително подадени електронни  заявления...

публикувано на 27.05.19 в 11:14

Пет партии ще изпратят свои представители в Европейския парламент (ЕП)

При обработени 74.92% от протоколите на секционните комисии ГЕРБ получава 30.62% от гласовете. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). БСП е с резултат от 24.59%, ДПС - 15,01%, а ВМРО - с 7.76%. За "Демократична..

публикувано на 27.05.19 в 10:53