Журналист съди Община Стара Загора заради отказ за предоставяне на информация

Днес в 10:00ч. в Административен съд ще бъде даден ход на делото, заведено от журналиста  Венелина Попова срещу Община Стара Загора. Бившият кореспондент на БНР съди местната власт заради отказан й достъп до информация за това какви публични средства са давани на медиите за реклама и информационно обслужване. Пред Радио Стара Загора Венелина Попова обясни, че интересът й към темата е стартирал преди няколко години от публикации в други медии. „Преди няколко месеца по закона за достъп до обществена информация пуснах запитване с искане да ми бъдат предоставени данните за подписаните договори за информационно обслужване и изразходваните по тях средства от страна на Общината с местни и национални медии. Такава информация обаче ми бе отказана и реших по съдебен ред да я получа“, обясни Венелина Попова:


Още от категорията

С кръшно хоро откриха Нощта на музеите в Стара Загора

Старозагорци и гости на града активно се включиха в Нощта на музеите, която се провежда за петнадесети път в Стара Загора. По повод 18 май Международен ден на музеите и Европейската нощ на музеите културните институти отвориха врати за желаещите да се..

публикувано на 19.05.19 в 09:10

Бойко Борисов: Държавата ще откупи частни улици в АТЗ за 500 хил. лв.

Министерски съвет ще отпусне 500 хил. лв. за откупуване на частни улици на територията на бившия Азотно-торовия завод в Стара Загора. С придобивката ще се помогне на местните инвеститори да развият тази част от индустриалната зона. Това съобщи..

публикувано на 18.05.19 в 16:05

В Европейската нощ на музеите Ямбол провокира със семейна игра

Занимателна игра „Влез в историята“ обединява всички музеи  и галерии в Ямбол в Европейската нощ на музеите. Участниците в нея ще направят пътуване през тунела на времето с посещения в Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. „Каргон“,..

публикувано на 18.05.19 в 14:17

Ямбол е домакин на ученическия фестивал "Песните на Европа"

За втори път в Ямбол се провежда ученическият фестивал "Песните на Европа". В конкурса се състезават 33 индивидуални участници и девет вокални групи. Близо 170 ученици от Ямбол, Стара Загора, Свиленград, Варна, Елхово и Шивачево ще се..

публикувано на 18.05.19 в 09:47

Наесен нови дръвчета ще бъдат залесени на Аязмото

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров бе създадена работна комисия, която да провери новозасадените дървета след ремонта на парк „Митрополит Методий Кусев“. В групата бяха включени представители на общината и на изпълнителя на..

публикувано на 18.05.19 в 09:22

Стара Загора за 15-ти път се включва в Европейската нощ на музеите

Музеи и културни институти отварят врати тази вечер от 19.00 до 24.00 часа по повод Европейската нощ на музеите. За 15-ти път Стара Загора се включва в инициативата. Идеята на организаторите  от Община Стара Загора е хора от всички поколения да..

публикувано на 18.05.19 в 09:10

ТД "Сърнена гора" отбелязва 117 години от учредяването си

Туристическо дружество „Сърнена гора“ Стара Загора отбелязва своята 117-годишнина и това е поводът за организиране на различни спортни прояви. След 12 часа днес на поляната до езерото в Старозагорски минерални бани старозагорци и гостите на града могат..

публикувано на 18.05.19 в 08:30

На 105 г. е най-възрастният избирател в община Стара Загора

Правото да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент в община Стара Загора имат близо 144 400 души. Избирателните секции са 203 и има 4 специални секции в здравните заведения, диспансерите, в затвора и следствения арест- съобщи..

публикувано на 17.05.19 в 15:38

Стара Загора участва в националната кампания за борба с хипертонията

Безплатно измерване на кръвното налягане на всички желаещи се извършва до 18.00 часа днес в специален пункт, разположен в парк „Пети октомври“. Събитието е част от Националната здравна кампания „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвното..

публикувано на 17.05.19 в 15:27

Градушка прекъсна електропровод и събори дървета в Новозагорско

Между 35 и 50 л дъжд са паднали вчера в района на Нова Загора. От 32 села в общината, най-силно пострадали от градушката са селата Езерово, Съдиево, Събрано, Ценино, Каменово, Научен и Стоил войвода. Няма опасност от преливащи язовири на..

публикувано на 17.05.19 в 15:23