Николай Стоев, началник отдел „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора:

Изсъхналите дръвчета на Аязмото ще бъдат подменяни

4
Снимка: Радио Стара Загора

10% от новите дръвчета на Аязмото не са се хванали и изпълнителят на проекта ще ги подмени за своя сметка, съобщи Радио Стара Загора Николай Стоев - началник отдел „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора. Изсъхнали са предимно кипариси и кедри, докато широколистните дръвчета в парка са вкоренени успешно, допълни той. 

"При първия оглед на комисията е установено, че не са се хванали 78 кипариса и 4 кедри", уточни Стоев. Неуспешно е вкореняването и на голяма част от храстите, които по проект трябваше да образуват жива ограда край някои площадки. 

"Лятото ще бъде направен повторен оглед и всичко изсъхнало ще бъде подменено", каза още Стоев. Той разясни, че гаранцията на дърветата по проекта е един вегитационен период. Като причини за неуспешното вкореняване той посочи най-вече сухата зима и недостатъчното поливане.

Цялото интервю на Зарница Семерджиева можете да чуете в звуковите файлове.
Галерия

Още от категорията

Чавдар Божурски

Възможност за японско бизнес представителство в Сливен

Представители на японска компания за търговия с източноевропейски продукти проявяват интерес към търговия с млечни изделия, мед и пчелни продукти. Това съобщиха от пресцентъра на  Областна администрация-Сливен . На среща с областния управител..

публикувано на 18.10.19 в 11:14

И Стара Загора се включва в похода за свобода посветен на европейския ден за борба с трафика на хора

Стара Загора  е една от спирките на най-мащабната информационна  кампания против трафика на хора в света Поход за свобод а . Той ще се проведе  на 19 октомври от 10:30 часа  и е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се..

публикувано на 18.10.19 в 11:05

Форум събира ветеринари от цял свят в Стара Загора

На 18 и 19 октомври в х-л „Марица - Изток“ на Старозагорските минерални бани ще се проведе Втората международна научна конференция „Ветеринарната медицина в полза на хората“. Научният форум се организира от Ветеринарно - медицинския факултет на Тракийски..

публикувано на 18.10.19 в 10:05

Медицинските сестри готови и на по-радикални действия, днес отново на протест

Медицински сестри от страната  протестират в палатков лагер пред здравното министерство и днес. Протестиращите настояват за смяна на сегашния модел на финансиране на болниците и отпадане на статута им на търговски дружества, адекватно заплащане и..

публикувано на 18.10.19 в 09:56

Има отдръпване от традиционните медии и канали за сметка на социалните мрежи по време на предизборни кампании

Сравнително бурна е на този етап предизборната кампания, но това не е нещо необичайно. В последната седмица обикновено се случват най-големите поразии. Това е периодът, в който колебаещите се ориентират дали да гласуват или за кого да дадат своят..

обновено на 18.10.19 в 09:45
цигулка и партитура

В Хасково започва 44-ят Международен конкурс за цигулари "Проф. Недялка Симеонова"

6900лв. е наградният фонд за Международния конкурс за цигулари в Хасково на името на проф. Недялка Симеонова. Надпреварата се открива днес в 12.30ч. 35 млади цигулари в 4 възрастови групи ще излязат на сцената на ДТ „Иван Димов“. Те са от Молдова,..

публикувано на 18.10.19 в 09:37

По 5-6лв. на пчелно семейство от новата програма de minimis

Днес изтича срокът, в който пчеларите могат да кандидатстват в областните дирекции на ДФЗ за държавна помощ de minimis. Браншът ще получи за тази година общо 4,5 млн. лв. Право на подкрепа имат право пчеларите с най-малко 20 пчелни семейства,..

публикувано на 18.10.19 в 09:15

До неделя набират ученици за участие във второто издание на ABLE Mentor в Стара Загора

Остават броени дни до крайния срок на 20.10 (неделя) за кандидатстване за ученици и ментори в програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor в Стара Загора.  Тя се реализила от Агенцията за регионално икономическо развитие за втори път. Насочена е..

обновено на 18.10.19 в 08:36

Неизвестни унищожиха с моторна резачка дървета в Казанлък

Градинката до Медицински център „Мазалат“ в Казанлък осъмна без три красиви дървета, жестоко посечени с моторна резачка тази нощ. Явно целта на вандалите е била чисто и просто да ги унищожат, да загрозят едно от приятните междублокови пространства в..

публикувано на 17.10.19 в 17:16

Организацията на евреите в България реагира остро на расисткия скандал

Организацията на евреите в България реагира остро със самостоятелна декларация на расистките поздрави и обиди от сектора на българските привърженици спрямо английските футболисти по време на европейската квалификация между двата национални отбора...

публикувано на 17.10.19 в 17:08