54 заглавия ще бъдат показани в 7-то издание на кинофестивала „Златната липа“

54 заглавия ще бъдат  показани в 7-то издание на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора от 1-ви до 5-ти юни. Международно петчленно жури с председател Илиян Джевелеков, един от най-успешните български режисьори в последно време, ще определи победителите в категориите „Най-добър филм“, „Най-добър актьор“ ,“Най-добра актриса“, „Най-добър режисьор“ и специалната награда на Съюза на българските филмови дейци. 

Шест от деветте филма в конкурсната програма са копродукции. Българският участник в надпреварата е лентата на режисьора Милко Лазаров „Ага“. „В конкурсната програма и по време на фестивала ще видим някои от най-силните ленти, създадени от европейските кинематографисти през последната година“, съобщи за Радио Стара Загора директорът на „Златната липа“ Магдалена Ралчева.

Откриването на 7-мия Международен кинофестивал „Златната липа“ е от 17,30 ч. пред Операта в Стара Загора. Тържествената церемония по награждаването на победителите  е на 5-ти юни. Входът за всички прожекции е безплатен.


Още от категорията

В община Стара Загора ще гласуват 144 хил. и 400 души. Най-възрастният е на 105 год.

Правото да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент в община Стара Загора имат близо 144 400 души. Избирателните секции в общината са 203, в Старозагорска област общо са 488. В изборния ден ще бъдат отворени и 4 специални секции в..

публикувано на 26.05.19 в 06:00

10 начина, по които Европейският парламент подобри живота на европейците

Преди европейските избори на 26 май научете какви мерки прие Европейският парламент през последните пет години, за да улесни ежедневието ни. По-евтини международни разговори Таксите за роуминг в ЕС отпаднаха от юни 2017 г., което..

публикувано на 25.05.19 в 13:55

Казанлък е домакин на националния конкурс „Една българска роза"

Националният конкурс за индивидуални изпълнители на популярна песен „Една българска роза“ се провежда днес и утре във Военния клуб като част от богатата програма на тазгодишния фестивал на розата. Конкурсът се провежда за 11-та поредна година и събира..

публикувано на 25.05.19 в 09:05

Днес е ден за размисъл преди утрешния евровот

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания. В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на..

публикувано на 25.05.19 в 08:15

В 487 секции ще се гласува в Старозагорска област

По последни данни 487 секционни избирателни комисии ще има за евровота в Старозагорска област. 1772 - ма са членовете на секционни комисии в община Стара Загора. Това съобщи на пресконференция Теодора Крумова, председател на Районната избирателна..

публикувано на 24.05.19 в 14:52

Деца издадоха книги и наредиха изложба с тях в Казанлък за 24 май

Какво по-хубаво от това да създадеш книга в навечерието на най-светлия български празник - 24 май! За поредна година в Казанлък се проведе ученическият конкурс за собственоръчно изработена книга „Млад книгоиздател – 2019“.  Днес, навръх Празника..

публикувано на 24.05.19 в 14:51

Празниците за 24 май в Сливен започнаха с поклон пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци

С празнично шествие на всички училища и филиали на университети в Сливен бе отбелязан Денят на българската просвета и култура и славянска писменост. Десетки ученици, студенти, преподаватели, бивши учители и граждани се включиха в шествието, което бе..

публикувано на 24.05.19 в 14:13

Отново километрично шествие заля ямболските улици на 24 май

Километрично шествие заля улиците на Ямбол по повод днешното честване на 24 май. В празничната процесия, която тръгна от Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев”, се включиха отново представители на детски градини, учебни заведения, културни..

публикувано на 24.05.19 в 14:08

Близо 2000 души се включиха в празничното шествие по повод 24 май в Стара Загора

Близо 2000 ученици и студенти се включиха в празничното шествие по повод 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в Стара Загора. Трите лъча се събраха на обновения площад пред Общината, където се проведе..

публикувано на 24.05.19 в 13:43

Обръщение на Старозагорския митрополит Киприан за 24 май

ОБИЧНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ Днес честваме най-българския празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържеството на този ден винаги вълнува сърца ни, връща към детството, към милите ученически спомени, когато се..

публикувано на 24.05.19 в 12:15