Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Киряков, политолог:

Агресивна предизборна кампания без чуваемост за тези

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като агресивна и без чуваемост определи кампанията за Евроизборите политологът Георги Киряков. По думите му, кампанията беше изнесена от политически легенди - основно от премиера Бойко Борисов, от президента Румен Радев, от Ахмед Доган и Иван Костов, като всеки от тях се опита да придаде добавена електорална стойност.

Според политолога, има абсолютна нечуваемост между управляващи и опозиция по отношение на тези и електорални очаквания.

„Дебати за Европа не липсваха, но те останаха в периферията на публичните изяви“, каза още Георги Киряков.

Цялото интервю с политолога можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

доц. д-р Николай Пенев

Тракийски университет разкрива нови специалности

Двете сравнително нови специалности на Тракийския университет "Софтуерно инженерство" и "Информационни технолoгии" се радват на висок обществен интерес. Бизнесът и институциите подкрепят развитието им, а IT специалностите стават все по-желани от..

обновено на 15.03.24 в 16:10
Диана Русинова

Диана Русинова: Глобите няма да спрат катастрофите

България е на първо място от 27-те държави в ЕС по брой смъртни случаи при катастрофи на милион жители. Това сочат предварителните данни на Европейската комисия за 2023 г. От европейските страни България и Румъния за миналата година имат..

публикувано на 15.03.24 в 09:02

Жените днес трябва да са по-изобретателни от преди

Веселина Панайотова е старозагорка, която към днешна дата живее и работи в столицата.  Професионалният й път преминава в корпоративния сектор с бързооборотни стоки на висши ръководни позиции и опит в бизнес развитие и продажби. Има над 15- годишен..

публикувано на 08.03.24 в 12:31

Организират благотворителна кампания за Консултативния център за преживели насилие

В седмицата на 8-ми март сдружение „Самаряни“ в Стара Загора продължава с инициативите в подкрепа на жените и деца преживели насилие. Започва и нова дарителска кампания в подкрепа на Консултативния център за увеличаване на капацитета му и..

публикувано на 05.03.24 в 16:55

Димо Станкев: Хижа "Българка" - едно приятно и уютно място в Стара планина

"Хижа "Българка" бе част от Държавно горско стопанство в град Плачковци. С годините обаче значението на хижата намаля, тъй като работниците от стопанството вече не я използват активно. В крайна сметка е решено тя да бъде продадена. Бях минавал оттам..

публикувано на 01.03.24 в 11:46

Династическият дом край село Бродилово е изключително добре запазен

"Династическият дом край село Бродилово е от късно елинистическата епоха. Датиран е от периода 130-120 година преди Христа. Той е единствения обект в страната от този период в толкова запазен вид, като е интересно че той е бил унищожен по време на..

публикувано на 29.02.24 в 16:02

Градимир Йовчев: Човекът навлезе твърде много в хабитата на дивите животни

"За съжаление през последните десетилетия човекът твърде много навлезе сред естествената природа, като нов урбанистичен тип. Начинът на живот на хората трябва да е сред природната среда, по изолирано, както е било преди, като черпи за прехрана..

публикувано на 29.02.24 в 14:15

Расте разликата в заплащането между мъже и жени

Леко повишаване на разликата в заплащането между мъже и жени отчитат последните данни на Националния статистически институт. Според тях през 2022 г. тя е в размер от 12,6%. Въпреки това разликата в заплащането у нас е по-ниска от средната в..

публикувано на 28.02.24 в 09:04

Тодор Гондов: Легендите за Вълчан войвода са много, но той е бил поборник и защитник на българщината

"Вълчан войвода е реална личност, родом в Странджа в едно селище на река Резовска в днешна Турция. Това село отдавна не съществува на картата на нашата съседна държава. Сведенията сочат, че той е роден около 1776 година и първо е бил пастир в родното си..

публикувано на 23.02.24 в 09:32

Първан Симеонов: Борисов се колебае дали да тръгне към нови избори

Очаквано беше преговорите между участниците в управляващата некоалиция покрай ротацията да доведат до проблеми между ПП-ДБ и ГЕРБ. Какъвто и да беше текстът на предложения от Продължаваме промяната меморандум, щеше да има негативна реакция от..

публикувано на 22.02.24 в 15:14