Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" ще завърши четвърти в първенството

"Берое" за втори пореден сезон ще завърши на четвърто място в Първа професионална футболна лига. В предпоследния кръг от шампионата беройци завършиха при нулево равенство гостуването си на "Черно море", с което събират 55 точки в класирането. С три по-малко, ни и по-лоши резултати в преките двубои са варненци, които нямат шанс да изпреварят "Берое" в последния кръг. 

Двубоят се игра при ужасни условия за футбол. Поради непрестанния дъжд над Варна, теренът на стадион "Тича" беше в още по-лошо от обичайното си състояние. Топката едва се спираше постоянно в локвите, което не позволи и на двата отбора да покажат кой знае какви футболни умения.

Александър Томаш имаше големи проблеми с окомплектоването на състава. Освен контузените Георги Ангелов, Владимир Гаджев, Вандерсон, Карлос Охене и  Никита Баранов, а поради наказание не беше на линия и Яя Меледже. Това наложи в халфовата линия отново да играе Милен Желев, като около него бяха Александър Цветков и Иван Минчев. Португалците Рубен Бриджидо и Педро Еуженио атакуваха по крилата, а Мешка бе заел мястото на Мартин Камбуров като централен нападател. Отбраната принудително претърпя промяна. Александър Василев действаше на нетипичния за него пост десен бек, отляво бе Матеус Леони, а в двойката централни бранители бе в състав Иван Бандаловски и Ерол Алкан.

Още във втората минута Мешка се озова на добра голова ситуация, но за кой ли път през сезона би слабо и не затрудни стража на домакините Георги Китанов. Първата възможност за "Черно море" дойде в 15-та минута, когато Душан Перниш отрази силен далечен шут на Васил Панайотов, след което топката попадна в Георги Илиев, който обаче бе в положение на засада. До края на полувремето головите ситуации липсваха, главно заради ужасните метеорологични условия във Варна.

На полувремето дъждът поспря, което веднага се отрази на качеството на играта. В самото начало на полувремето домакините можеха да поведат. Жоржиньо отправи опасен удар, Перниш отрази, след което не позволи на Георги Илиев да нанесе удар. След изпълнение на корнер Ндонгала стреля встрани от вратата. В 56-та минута бе ред за пропуснат шанс от страна на "Берое". Старозагорци направиха много добра бърза атака чрез Бриджидо, който пусна пас към своя съотборник Педро, той не успя да овладее топката, тя попадна на крака на Мешка, който отново би в ръцете на Китанов. До края на двубоя отново пред Мешка се откри пореден шанс за гол, но той затвърди негативното си представяне през сезона. В самия край на срещата се откри златна възможност пред Меди Фенуш от варненци, който от непосредствена близост пропусна да донесе победата за своя отбор. Малко по-късно и капитанът Георги Илиев направи по-трудното, стреляйки в аут от удобна позиция.

В последния кръг на Първа лига в петък от 20 часа "Берое" приема бронзовия медалист "Левски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58

Девора Аврамова спечели при жените днешното състезание "BEROE 5K ROAD RACE"

"Днес в Стара Загора с подкрепата на СКЛА "Берое" се проведе състезание по лека атлетика "Beroe 5K Road Race". Времето бе определено благосклонно към състезателите, които бяха над 500 при жени, мъже и деца. Организацията бе на висота и наистина се..

публикувано на 21.04.24 в 15:21

Мирослав Миндев: Победихме, но бе с цената на големи усилия

"Победихме трудно "Левски" Карлово с 2:1. Още в началото гостите ни поведоха в резултата за 0:1 и добре, че в края на първото полувреме стигнахме до изравнителен гол. Втората част също мача бе равностоен и стигнахме до победния втори гол в..

публикувано на 21.04.24 в 13:40