Димитровград ще получи 7,5 млн. лв. за подмяна на замърсяващи печки

Община Димитровград е сред 7 -те общини, които ще получат финансиране по Оперативна програма „Околна среда“ за подмяна на печките с твърдо гориво с алтернативни форми на отопление за подобряване на атмосферния въздух. Договорът е на стойност 7 555 396 лв. и ще се изпълнява на два етапа за 3 години. По предварителни разчети на общината, между 1 500 и 2 000 домакинства ще могат да се възползват да подменят отоплението с дърва и въглища с газ, електричество или пелети, съобщи за Радио Стара Загора кметът Иво Димов.

Още от категорията

Първи случай на морбили е регистриран в област Стара Загора

На 12.07.2019 г. е регистриран първият потвърден случай на заболяването морбили в област Стара Загора, съобщиха от РЗИ-Стара Загора. Най-вероятно се касае за внесена инфекция. Случаят е от гр. Гурково при мъж на 49 г. Приет е в Клиника по..

публикувано на 16.07.19 в 17:15

Започва преброяване на домашните прасета по селата в Ямболско

Спешни мерки срещу недопускането на африканска чума по свинете набеляза на днешното си заседание Областната епизоотична комисия в Ямбол.Последното разкрито огнище на заболяването е в бургаското село Зидарово, което е само на 15 км от границите на..

публикувано на 16.07.19 в 15:43

В Стара Загора ще вземат правентивни мерки за недопускане на чума по свинете

Разпространението на болестта Африканска чума по свинете и превантивните мерки за ограничаване на опасното заразно заболяване бяха тема на днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Стара Загора, председателствано от областния..

публикувано на 16.07.19 в 13:47

Отложиха делото срещу трите жени, извършили грабеж на възрастен мъж от Котел

Окръжен съд Сливен отложи делото за грабеж на възрастен трудноподвижен мъж, извършен от три жени от село Градец. Нападението е станало в края на миналата година в дома на жертвата в Котел.  Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Трите..

публикувано на 16.07.19 в 13:18
Хасково

11 компании от хасковски регион са с номинации за социална отговорност

Церемонията "Социално отговорна компания - партньор на община", част от инициативата "Гласът на българския бизнес", която обхваща стопански субекти от Хасковска област, ще се състои за седми път.  Награди ще получат  11 отличени компании от региона,..

публикувано на 16.07.19 в 09:26

Всички общини в страната със стандартизирани заявления за най- масовите услуги

От днес всички общини на територията на страната са задължени да използват уеднаквени, стандартизирани заявления за 16-те най-масово предоставяни услуги. Сред стандартизираните заявления са издаване на скици за недвижими имоти и разрешение за..

публикувано на 16.07.19 в 08:30
Адриан Николов, ИПИ

Няма политическа воля за установяване на трайни изборни правила

„Фокусирането на дебата за изборните правила около машинното или хартиеното гласуване и последователното прескачане от едната до другата крайност е безплодно и води до хаос“, коментира за Радио Стара Загора новите предлагани промени в Изборния кодекс..

обновено на 16.07.19 в 08:25

По- ниски добиви и по- високи цени на зърното за 2019

По- ниски добиви и по- високи цени на зърното за настоящата 2019 година  прогнозират зърнопроизводители! 75 на сто от зърното е вече прибрано, до края на тази седмица трябва да приключи и зърнената кампания, каза в интервю за Радио Стара Загора..

публикувано на 16.07.19 в 08:21

Персоналът на МБАЛ -Ямбол излезе на протест срещу ниското заплащане

Лекари, медицински сестри, специалисти по здравни грижи и санитари от Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“ в Ямбол излязоха днес на протест, за да поставят своите искания за увеличение на заплатите. Медицинските специалисти..

публикувано на 15.07.19 в 16:30

Отново протест срещу презастрояването в кв. "Казански" на Стара Загора

Жители на старозагорския кв. „Казански“ излизат отново на протест тази вечер от 18.00 часа. Те ще блокират за половин час движението по бул. „Цар Симеон Велики“ в района на магазин „Билла“ ,   като със съдействието на „Пътна полиция“ ще се..

публикувано на 15.07.19 в 16:23