Родители от Ямбол излизат на протест

3
Снимка: архив

Законодателните промени обслужващи Националната стратегията за детето продължават да тревожат родители от цялата страна. Ямбол е един от 12- те града, които днес ще се включат в Национален автопоход  против промените в Закона за закрила на детето и ратифицирането на третия факултативен протокол на ООН. „Протестите вече не са само против Стратегията за детето, а включват и промените на база на стратегията. Прочетохме текстове, членове, алинеи и установихме, че контролът за детето се поема от държавата, а този на родителите ще бъде занижен. Не сме съгласни отговорността за нашите деца да се прехвърля на неправителствени организации".Това подчерта, в ефира на Радио Стара Загора, Росица Господинова – един от организаторите на протеста в Ямбол.

Цялото интервю на Тошка Събева с Росица Господинова чуйте в прикачения звуков файл: 


Галерия

Още от категорията

Президентът Румен Радев участва в отбелязване на 116-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание

Национален възпоменателен събор в историческата местност Петрова нива ще се проведе днес в община Малко Търново. Организатори на събора, по повод честване на 116-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, са община Малко Търново, Съюза..

публикувано на 17.08.19 в 11:44

Хумористична изложба откриват в бургаската художествена галерия

От 18.00 часа в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ ще бъде открита изложбата „Капки смях“. В морския град до сега не е представяна подобна хумористична изложба. Кураторският проект е на Георги Динев и е съфинансиран от община Бургас...

публикувано на 23.07.19 в 15:43

Андон Андонов е председател на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов е назначен за председател на Съвета на директорите на “Български енергиен холдинг” ЕАД.  „Приемам позицията като нова отговорност и като нова възможност за въглищната енергетика...

публикувано на 22.07.19 в 12:46

Благоприятни условия за тютюнопроизводителите през стопанската 2019-та година

При брането на тютюна от втори беритбен пояс се наблюдава много добро качество на тютюневата суровина в сравнение със същия период от предходната година. Това се дължи на подходящите климатични условия, които благоприятстват тютюнопроизводителите..

публикувано на 15.07.19 в 10:00

Започва вторият прием на документи за поддържаща помощ на тютюнопроизводители

От днес до края на юли започва вторият прием на документи за поддържаща помощ de minimis на тютюнопроизводители, претърпели финансови щети вследствие на неплатена продукция. Необходимия набор от документи, които трябва да представят..

публикувано на 15.07.19 в 09:41

Екипите за пожарна безопасност продължават работа в Стара Загора

Нормализира се ситуацията в Стара Загора след бурята снощи. Към момента само един екип съдейства за отстраняването на опасни предмети и ламаринен покрив на улица "Христо Ботев" в Стара Загора. Вчера, след 20. 00 часа са получени 12 сигнала от граждани. Три..

публикувано на 04.07.19 в 10:39

България е на едно от последните места в Европа по доброволно кръводаряване

В България ежедневно има недостиг на кръв и кръвни съставки- болници и кръвни центрове постоянно принуждават близки на пострадали и пациенти да търсят кръводарители. Страната ни е на едно от последните места по брой кръводарители в Европа. Кръвта..

публикувано на 04.07.19 в 09:55

Казанлък е домакин на Екофестивал

От днес до седми юли Казанлък е домакин на Екофестивал. Неговата идея е  да направи по-чист и красив парка „Тюлбето“ и да развие екологичното мислене у жителите на града. За целта са организират екоточки в две направления - за капачки и текстил. Всеки..

публикувано на 04.07.19 в 08:42

И община Тунджа монтира камери за видеонаблюдение

15 000 лева е изразходила от началото на годината община Тунджа за поддръжка на монтираното видеонаблюдение. Общата сума предвидена в бюджета за тази година е 36 000 лева, съобщи в интервю за Радио Стара Загора секретарят на общината Андон Кръстев...

публикувано на 04.07.19 в 08:22

Автобус с 31 деца се запали на магистрала „Тракия“

Автобус с 31 деца, пътуващ от Слънчев бряг за Крумовград, се запали на автомагистрала „Тракия“ на 6 км след разклона на Карнобат. При инцидента няма пострадали.  Проблем в двигателя е причина за инцидента, заяви говорителят на бургаската полиция..

публикувано на 02.07.19 в 16:38